значи направи ми впечатление напоследак,че когато колата е в движение,градусите отиват на 80 и после пак на 90.така се мени постоянно.преди си оставаше залепена за 90-ката и не мърдаше.също така ми направи впечатление,че много по бавно загрява,знам че е малко по-хладно,но все пак 25гр и 35 градуда не мисля,че треа да оказва чак такова влияние.карамя я предимно на обяд когато е по топло и не би трябвало,кола оставена на слънце за 1 час,да загрява до 90 градуса за 5 км.миналата зима при -10 загряваше за толкова.
пс:съмняваме че "маистора",при когото си правех термостата лятото ми е сипал чиста вода,вместо антифриз или 4е не я е обезвуздушил(ако това играя роля де)

полото "изтива" само?
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: полото "изтива" само?
според мен не си уцелил термостата.купи си читав термостат и нещата ще се оправят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ма там е рабитата,че аз го смених лятото,преди 2-3 месеца,а тея номера започна да ми ги праи преди седмица.
- IvanMan
- джедай
бързо е омекнала пружината на термостата. 

- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Миро, напиши си буквите на двг. все пак. Иначе ми прилича на термостат-менте.
-
- Автомобил:
- Двигател:
къвто съм си касметлия двигателия ми е АЕЕ,а термостата,датчиците и трабите от покраи него са от БОРА от 1 морга ми излязоха 70 лв,а в магазините за авточасти дето разпитвах 310лв бяха.може да е от това нз,ма е 1 към 1 визуално
Колега това си е термостат от кадето и да го погледнеш. Аз лично миналата година сложих един и на петия месец се прееба. Така че ништо чудно. Купи си нов и то хубав ( това значи не по малко от 25лв.). Аре и да пишеш като го смениш.
- IvanMan
- джедай
купуваш си термостат от порше изток или юнитрейд цената преди 3 години беше 56 лв, но от тогава нямам проблеми, стрелката не мърда от 90 градуса и зимата загрява бързо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
а ако си карам така,дали може да стане някоя беля.като се има навпредвид,че иде зима...?
- IvanMan
- джедай
беля няма да стане, просто ще ти загрява бавно колата, няма да работи в оптимален режим, ще повиши разхода на бензин.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Аз си взех термостат Валер (Wahler) от Стиви Ауто. Цената беше 25лв. Някъде четох по форума, че са нещо като официален вносител на тази марка. Говорим за Голф 3 АЕЕ, отваря на 87градуса (оригиналния е на 84градуса) и вече две години няма ядове.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Бер Behr , и валер Wahler са си дъ бест. Някои хорица плюят Бер , може и ментета да са се навъдили...
НЕ КУПУВАЙ ВЕРНЕТ!!!! БОКЛУК ГОЛЯМ !
Смени си и антифризчето и си цар !
НЕ КУПУВАЙ ВЕРНЕТ!!!! БОКЛУК ГОЛЯМ !
Смени си и антифризчето и си цар !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да ползвам темата да питам нещо. И аз имам същия проблем. Значи при каране в града за 5 мин. температурата заковава на 90 градуса и не мърда от там. Но веднага след като изляза извън града и за 5 мин. каране извънградско температурата пада до 70 градуса и не може изобщо да се покачи до нормалните 90 градуса. Още като взех колата беше така. Четох че това не било нормално и купих чисто нов термостат Behr. Обаче положението е пак същото - в града твърдо 90 градуса извън града - 70 градуса. т.е. пак не работи както трябва. А новия термостат е на два дни. Какво да правя. Отново ли да купувам нов термостат и от къде да го купя. Може ли чисто нов термостат да не работи както трябва. Има ли други причини освен термостата колата да загрява нормално в града а извън града да изтива. Само термостата ли е виновен за това състояние. Да търся ли другаде причината или да купувам наред термостати докато уцеля читав термостат. Ужас...

- IvanMan
- джедай
ivan212 написа:Да ползвам темата да питам нещо. И аз имам същия проблем. Значи при каране в града за 5 мин. температурата заковава на 90 градуса и не мърда от там. Но веднага след като изляза извън града и за 5 мин. каране извънградско температурата пада до 70 градуса и не може изобщо да се покачи до нормалните 90 градуса. Още като взех колата беше така. Четох че това не било нормално и купих чисто нов термостат Behr. Обаче положението е пак същото - в града твърдо 90 градуса извън града - 70 градуса. т.е. пак не работи както трябва. А новия термостат е на два дни. Какво да правя. Отново ли да купувам нов термостат и от къде да го купя. Може ли чисто нов термостат да не работи както трябва. Има ли други причини освен термостата колата да загрява нормално в града а извън града да изтива. Само термостата ли е виновен за това състояние. Да търся ли другаде причината или да купувам наред термостати докато уцеля читав термостат. Ужас...![]()
купи си истински термостат.търси при дилърите на VW в стара загора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
в неделя съм наумил тази процедура и ще пиша резултата.а да питам-не треа ли 1 маркуч да е студен и да е твърд(тоест да няма въздух в него?щото на мен и двата са ми топли и са меки? 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”