Добавка за прочистване на двигатели.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Добавка за прочистване на двигатели.

Мнениеот kaiser666 » Нед 27 сеп 2009 18:45

Антифриза ми е кафяв mhihi Тия дни ще го сменявам мислех да го източа и да го промия с вода обаче прочетох,че има добавки за чистене примерно на лики моли има някаква и е около 10 кинта,обаче се притеснявам след като го сложа това да не вземе да се разтече отвсякъде. или пък да дигне боклуци и да запуши нещо,ама от друга страна тия дето са я правили тая добавка трябва да са помислили за това. Някой ползвал ли е такива продукти,някакви отзвиви?

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Добавка за прочистване на двигатели.

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 27 сеп 2009 19:02

Веднъж направих тази грешка... :?
Резултатът: целият нагар от двигателя отпраши право в маслената помпа, респективно - последва смяна на маслена помпа и после - няколко смени на масло на 2000 км, за да се попрочисти системата.

От този случай - никога повече такива добавки. Най-много RedEx за инжекторите.

Ако питаш обаче за някаква добавка в антифриза... Май пак клоня по-скоро към не. Особено ако си с турбина.
Нещата си се правят ръчно. :041:

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Нед 27 сеп 2009 19:35

Какви тубини какви маслени помпи брат :shock Аз говоря за охладителната система :beer

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 27 сеп 2009 19:38

Турбината не се ли охлажда и тя, приятел? :041:

Изразих мнение и за двете системи - маслена и охладителна. :beer

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Пон 28 сеп 2009 8:00

Колега промийси с вода системата и после един хубав антифриз,а не разтвор с вода.Сложи си антифриз хубав и готов,аз преди когато ми се бе получило така това направих.Повярвай,за добавки не му мисли-не ти трябват.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 28 сеп 2009 9:06

cenitel написа:Колега промийси с вода системата и после един хубав антифриз,а не разтвор с вода.Сложи си антифриз хубав и готов,аз преди когато ми се бе получило така това направих.Повярвай,за добавки не му мисли-не ти трябват.

Хубавите антифризи са концентрати и се миксират с дистилирана вода, на тях си пише в зависимост от това къде живееш(колко е студено) колко вода да слагаш ;) Колкото до чистенето, сменяш си антифриза и преди да паднат големите студове го смянш пак и си ти ;) Можеш да измиеш на ръка разширителния съд ;)

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Пон 28 сеп 2009 9:20

Колега като казвам хубав антифриз,знам че е разтвор с дест вода,казвам да е купен от магазин,а не както повечето си слагат просто вода(поне това,което виждам всеки ден пред блока)за да спестят някой лев.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 28 сеп 2009 12:33

Източва се антифриза и се пълни системата с течност от мадрата остатък от продукта при правене на сирене ( точно как се казва забравих ). Кара се 1-2 часа да загрее колата източва се и се налива новия антифриз.
Разширителни съд най лестно се мие с белина. Кисне се за около 1-2 часа после малко морска сол ШЕК ИТ УП бейби съда става като нов.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 28 сеп 2009 12:36

Adnan написа:Източва се антифриза и се пълни системата с течност от мадрата остатък от продукта при правене на сирене ( точно как се казва забравих ). Кара се 1-2 часа да загрее колата източва се и се налива новия антифриз.
Разширителни съд най лестно се мие с белина. Кисне се за около 1-2 часа после малко морска сол ШЕК ИТ УП бейби съда става като нов.

Този остатък съдържа много сол. И това е което почиства охлдаителната система. Същия ефект можеш да постигнеш с вода и сол. Обаче лично аз не бих си правил такива експерименти.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 28 сеп 2009 14:52

лелей,много "умни" мнения.
Системата се почиства с 2 шишенца меглио и останалото вода :idea:

Пали се колата докато загрее и пусне перката(мине през другия кръг на с-та),после се източва и се провмива само с течаща (или каквато има под ръка) вода,след което се налива антифриза.

Лично съм го правил на какви ли не коли.Даже наскоро помагах на колега,който му бяха казали да промие с оцет :063: Е разказа ми се играта като източвахме :screwy

Човека сега е спокоен,че като дигне капака и погледне,вижда розав антифриз,не кафяв на парцали mhihi

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Пон 28 сеп 2009 16:02

Взех си днеска антифриз и се бях отказал да промивам,но имам тука едно мегило и утре ще сутринта ще пробвам въпреки,че едва ли ще се изчисти,сложих ново казанче преди два месеца в момента е по-мръсно и от старото :?

Източих "антифриза". Промих казанчето което за два месеца е събрало много гадости не мога да си представя какво е в блока/главата :? спря да тече кафяво след това мегило,малко се позачисти и накрая с морска сол половин час го дондурках има резултат,но пак си останаха доста гадости поне вече тече чиста вода. След това сипах едно мегило и чешмяна вода,загря и я източих.Утре сутринта бодвам един маркуч от чешмата да се промие колкото може,после антифриза и да видиме колко време ще с син. :roll:
Прикачени файлове
chokolad.JPG

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 28 сеп 2009 21:12

2 шишета меглио,загряване докато отвори 2-я кръг(най-добре да пусне перката поне 2-и) ,после източване и промиване с маркуча :wink:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 29 сеп 2009 20:03

kakvito o himii da se slagat sled vreme otnovo pochva da se capa antifriza! Onova s solta i sled tova promivka e istinata.
P.s. Pisha ot tela

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 29 сеп 2009 20:17

Това с меглиото не е ли малко екстремно? Като си мих металните джанти с него направо ми свали кожата на пръстите.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 30 сеп 2009 11:57

KirilGeorgiev написа:Това с меглиото не е ли малко екстремно? Като си мих металните джанти с него направо ми свали кожата на пръстите.

Да не си мил с концентрирано Меглио? Щото с нормалното дето го дават с пръскалки аз си чистя даже ръцете. Висял съм понякога и час с четката и да чистя разни омаслени детайли над кофичка с меглио и проблеми пак не съм имал.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”