От 2 месеца притежавам VW Golf 3, Двигател 1.4 ABD 1992г. Имам известни технически познания и след като се уверих, че в повечето сервизи не са дотам компетентни, се опивам да реша проблема си сам.
Двигателя на колата работи неравномерно. Не е страшно но стрелката на оборотите плува в рамките на 30-40 об./мин и това ме дразни.Усещам как двигателя заглъхва за част от секундата.
Иии... досега по сервизи подменени:
1.Свещи;
2.Кабели;
3.Дистрибуторна капачка;
4.Палец.
Ефект НУЛА, а един преди два дни само погледна работещия двигател и каза, че иска да го отваря за смяна на клапани.Казах му, че няма лошо, но поне да беше проверил за някои характерни симптоми.Затворих капака и газ по-далеч от самозванци.
ОК до тук с представянето.
Изчетох почти всичко писано тук. Мисля, че има хора с доста познания.Надявам се да станем приятели. Проверих доста неща по двигателя стъпковото моторче е почти ОК, но не е от него. На 2000 оборота двигателя пак прекъсва. Мерих съпротивлението на TPS - при натискане на газта се променя равномерно.По ауспуха ми няма чернилка и като форсирам си излиза само конденз.Пробвах и с лист хартия на ауспуха - не я засмуква. Сега съм се отправил към Ламбда сондата и гуменото уплътнение на карбуратора.
Въпросите ми са:
1.Къде се намира ламбда сондата? Гледах, гледах на изпускателните колектори няма нищо.Има една метална тръба с гумен накрайник само. Ако може снимки ще съм много благодарен!

2.За какво служи гореспоменатата тръбичка.Логиката ми подсказва, че може да е за анализ на газовете.
3.Как се изпитва изправността на ламбда сондата? Вече четох малко и имам някъква идея, но искам да разнищим въпроса ако може.
4.Не трябва ли да има някъкво разстояние между главичката с пружинка на степ моторчето и мястото му на допир с регулатора на газта - например 0.5 мм.Моето е допряно плътно, даже е натисната пружинката до крайно положение.