Километраж не пасва на табло на Голф 2 - Проблем Решен !!!

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Километраж не пасва на табло на Голф 2 - Проблем Решен !!!

Мнениеот Deo88 » Чет 30 апр 2009 6:48

Наскоро си намерих кожено табло и се питах дали ще седи по-добре на колата от старото , а то е "Кафяво" ??? Кое ще седи по-добре :

1. Моито си - Кафявото
2. Черно - Пластмасово
3. Сиво - Кожено-мекото

колата мие МК2 Оранжева на цвят ?? :bowdown

ако има сиво табло ще е по-хубаво , ама тогава незнам дали ще отива като цяло на интериора и замисъла ми като цяло ( седалки , кори , таван и други в интериора ) По-добре ли ще е , ако си задържа старото , защото и пода мие кафяв , а мисля че на оранжевото няма да седи добре сивото табло :idea: :bowdown

Последна промяна от Deo88 на Нед 04 окт 2009 11:13, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Re: Смяна на Табло или задържане на оригиналното ми ...

Мнениеот beuchat » Чет 30 апр 2009 12:55

Черно-кожено според мен е най-добре

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Чет 30 апр 2009 15:29

човека е казал какви има.То ако питаш мен кафяво кожено ще е най добре ама няма.
Аз съм за Сивото

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пет 01 май 2009 21:01

2. Черно - Пластмасово mhihi .....шегувам се...потърси си черно кожено :wink:

Потребителски аватар
Bandit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bandit » Пон 29 юни 2009 21:15

2 черно пластмасово. за другите е необходима повече да се внимава и грижи

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 29 юни 2009 21:20

Кожата сложи, ако не сложи черното пластмасово!

Потребителски аватар
boqnov_83
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: AFN

Мнениеот boqnov_83 » Пон 29 юни 2009 22:29

Най-добре ще е да го подмениш с черно кожено,но тъй като не разполагаш с такова по добре си остави оригиналното.

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 30 юни 2009 20:57

Бе тегли му един спрей на коженото и айде :lol:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 28 сеп 2009 10:26

Я не помня кога съм писал тая тема :banghead: :Mr Green Fun Както и да е . Вече си намерих кожено табло ЧЕРНО , проблема е че немога да си сложа километража както трябва ! Незнам на какво се дължи това , но като сложих таблото и го стегнах и реших да пробвам километража понеже ми се стори че разстоянието м/у планките е доста голямо . И найстина от както сложих таблото , и после доиде ред на километража и като го наложих и какво стана изведнъж ?!? хоп - километража не пасваааааа , ха-ха , ха ама за мене неможе да се каже че ми беше толкова смешно ! Неще и неще , пуст километраж неще та неще да пасне с 3-4 см. разлика от едната до другата планка . Явно трябва да има още нещо което да се сложи преди километража , и след това е тои за да стане , но незнам , понеже за сефте се занимавам с кожено табло ! Та от какво може да зависи всичко това ?

Изображение

Със червената лента е показано къде влизат ( лежат) крачетата на километража , тези които за издадени от двете му страни ( лявата и дясната ) а със жълтата местата за които се завинтвант винтчетата . Всеки които е свалял знае , но просто исках да опиша ..! проблема при мен е следният :
Като сложих километража и видях , че не става и няма как да бъде закрепен . Сложих го на дясната планка и видях че имая разлика от около 3-5 см. до другата планка на която явно трябва да се задържи :idea: Та дали е възможно това , че на това табло е седял дигитален километраж , и дали тои е по-шорок от нормалните-обикновените , или просто трябва да има още нещо което се слага между двете планки ? Лявата планка като я отвих от долната страна и рекон да я преместя на дясно и видях , че в горния краи малко по малко ще поддаде , спрях с опитите и реших да се допитам до някои които вече е имал същият проблем , ако ли не е то поне знае какво трябва да се направи . Само се надявам да не трябва сам да си правя и преправям планки за да си закрепвам километража ... Трябва да има друго решение , просто искам да го чуя от вас преди да ида и да изкъртя и двете планки от яд . Дясната планка несъм пробвал да я местя , а може и в нея пък да е бил проблема , знам ли ... бяха захванати и двете в горният краи с нитове ...

Последна промяна от Deo88 на Пон 28 сеп 2009 11:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на Табло или задържане на оригиналното ми ... ПОМОЩ !!

Мнениеот Deo88 » Пон 28 сеп 2009 13:21

:idea: :arrow:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Километраж не пасва на табло на Голф 2 ( Виж 9-ти коментар )

Мнениеот Deo88 » Пон 28 сеп 2009 15:08

Реших да използвам тази тема за да не поствам нова . По-горният ми въпрос е началото , а от тук искам да кажа , че неще и неще . Просто самите планки са по-широко разположени . Дали може да има разлима м/у дигиталното табло и това обикновенното в широчината ? Разлика около 3-5 см. ( на око )

Изображение

Изображение

Като завих дясният винт и долу нали има едно краче ( снимка 2 ) , точно то се повдига с около 4мм. и после на "снимка 1 " се вижда какво е разтоянието между километража и планката на която трябва да се захване ( 3-5 см.) Нищо несъм барал , нито кривил . Таблото е в отлично състояние само това е нещото което не пасва както трябва ( ега е само то .. ) дали има още нещо което се добавя към лявата планка за да се захване километража или просто оригинално си излизат така ? Неми става и това е , факт са двете снимки ако искате ще направя още снимки , но мисля че няма смисъл .

п.с. Дясната планка е накривена . Като я погледнеш челно все едно поглеждаш километража и тя си е крива , или и е такава формата ? незнам , ама пуста му работа , нищо не пасва ... :dummy:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 28 сеп 2009 15:30

Френд, нали имаш старото табло? Поиграй си на "открий 10-те разлики" м/у 2-те табла. По спомен на братото на джетата планките бяха прави и тая кривина долу на дясната не трябва да е така. Но най-добре го сравни със старото ти табло - не трябва да имат разлика. 2-ма колеги минага на Digifiz и не помня да са променяли нещо по планките.

777

Последна промяна от radi_nrj на Пон 28 сеп 2009 16:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 28 сеп 2009 15:52

Да , ама на старото табло всичко е от пластмаса докато при това то нали е "Кожено" ( мекото табло ) и планките са метални , поне на моито са такива . Това е първото такова табло което виждам , и за това нямам представа данеби да липсва нещо . Бях се решил да изрежа от старото табло планките и да ги сложа или на мястото на металните или да наложа само лявата ( тъи като тя излиза по в ляво ) и евентуално да ги закрепя със смола . Надявам се да има някои по-лесен и ефикасен вариянт от посочените ми два :) Защото пак ще трябва да свалям таблото ...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 28 сеп 2009 16:14

Абе има нещо, което не е вярно в това кожено табло. На Брато Джетата е точно с такова черно кожено и както казах планките са прави и няма нищо допълнително. Закрепи киломатража от едната страна и наложи отпред маската да видиш на къде бяга. Имам чувството, че тея планки са изкривени и това не е заради дигиталното табло защото Digifiz би трябвало да е със същите монтажни размери като аналоговите :stll think: .

Последна промяна от radi_nrj на Пон 28 сеп 2009 16:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
golf II gti
Автомобил: Jetta GL
Двигател: RP

Мнениеот golf II gti » Пон 28 сеп 2009 16:15

Колега таблото ти е от дигиталка.То е по голямо в задната си част от механичното и затова планките са по-отдаличени.Аз като слагах дигиталката рязах моите за да го мушна :beer

Върни се в “Оптичен тунинг”