имате ли чип тунинг

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

имате ли чип тунинг

имам и съм доволен
133
33%
имам но не съм доволен
3
1%
нямям но бих сложил
194
48%
нямам защото не ми трябва
73
18%

Общо гласове: 403
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: имате ли чип тунинг

Мнениеот milmar » Вто 29 сеп 2009 22:03

achodemo написа:.... Мощноста не е смъртоносна когато задкормилното устройиство е изправно :D

За съжаление почти винаги е ! :cry: . Тези куп тенекии на 10 и повече години , а и когато задкормилното устройство е на на малко по-голяма възраст от колата и е "безпогрешно" .....
От друга страна , моля ви но може ли колата да бълва пушък от неизгоряла нафта и да гори по-малко mhihi , хайде сега :) .

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Мнениеот Лъвчо » Вто 29 сеп 2009 22:13

За сега не, но съвсем скоро ще потърся колегата Брезел да чипосаме печката :D

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 29 сеп 2009 22:17

milmar написа:От друга страна , моля ви но може ли колата да бълва пушък от неизгоряла нафта и да гори по-малко mhihi , хайде сега :) .

Неможе. Кое обаче те кара да мислиш, че колата ти ще бълва пушек?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 29 сеп 2009 23:33

morfei1 написа:Неможе. Кое обаче те кара да мислиш, че колата ти ще бълва пушек?

Опита на колегите , включително постовете от темата , например :

Vanich написа:218 000 от които 25 000 км брезел 110кс, без катализатор, запушен егр. По-молко гори единственият недостатък е че малко пуши.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 30 сеп 2009 0:11

Има разлика от това колата да изпуши - пропуши и от това да пуши по време на цялото ускорение с пълна газ.

Ако невиждам пушаци в огледалото за задно виждане, за мен дизела не пуши.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 30 сеп 2009 6:21

То и да нямаш чип,като настъпиш газта колата изпушва в първия момент и след това спиа,това си е напълно нормално.С чипа е малко повече до колкото знам.Това не означава,че пуши постоянно.Как си го обяснявам аз свалянето на разхода,въпреки впръскването на повече гориво.
Ако нямаш чип при натиснат на една трета педала на газта примерно,на пета скорост,се движиш със 100км/ч.С чип със същия натиск на педала ще се движиш с 120-130км/ч.Или общо казано натискаш по-малко педала на газта,а върви повече.Ако бъркам нека някой ме поправи.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 30 сеп 2009 6:29

achodemo написа:
dragozow написа:Не ми трябва, имам коне бол. За 90% градско(шопско) няма много смъсъл от коне. На магистрала карам умерено(100-130). Въобще не ми пука че някой ще ме изпревари със 180, в гробищата има места за всички. Колата в Golf Variant 1.9TDI, 116HP, мотор AJM. На 29 години съм и ми се живее, имам жена, а скоро ще имам и дете. Мнението ми е че ако искаш спортна кола трябва да си купиш такава.

За тази работа няма възраст,а и не е речено че се слага чип за да караш с 200! Повечето кончета не са само за да изпълваш километража,а и за
да ти предават увереност в определени ситуации ! Мощноста не е смъртоносна когато задкормилното устройиство е изправно :D

Увереността зад волана със сигурност не идва от конските сили. Лошо е да си помислиш че е така. Със сигурност мога да изпреваря 90% от колите по пътищата, въпроса е че тия неща са излишни. Мощността е смъртоносна в много случаи, напоследък се натъквам на доста мъртъвци по пътищата. Дали конските сили са 116 или 140 няма голямо значение. Аз карам главно в града. При компютъра(домашния) процента на клок е доста по-голям, от 1800 на 3000 Mhz....и може още.

Потребителски аватар
VW Golf VR6
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW Golf VR6 » Сря 30 сеп 2009 6:45

Имам от близо 5 месеца и съм много доволен...Правен е от човека споменат няколко пъти в темата, за който съм сигурен че си разбира от работата. :wink: Като се качих за пръв път - все едно се качих в друга кола. heavy metal zork

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 30 сеп 2009 7:41

dragozow написа:
achodemo написа:
dragozow написа:Не ми трябва, имам коне бол. За 90% градско(шопско) няма много смъсъл от коне. На магистрала карам умерено(100-130). Въобще не ми пука че някой ще ме изпревари със 180, в гробищата има места за всички. Колата в Golf Variant 1.9TDI, 116HP, мотор AJM. На 29 години съм и ми се живее, имам жена, а скоро ще имам и дете. Мнението ми е че ако искаш спортна кола трябва да си купиш такава.

За тази работа няма възраст,а и не е речено че се слага чип за да караш с 200! Повечето кончета не са само за да изпълваш километража,а и за
да ти предават увереност в определени ситуации ! Мощноста не е смъртоносна когато задкормилното устройиство е изправно :D

Увереността зад волана със сигурност не идва от конските сили. Лошо е да си помислиш че е така. Със сигурност мога да изпреваря 90% от колите по пътищата, въпроса е че тия неща са излишни. Мощността е смъртоносна в много случаи, напоследък се натъквам на доста мъртъвци по пътищата. Дали конските сили са 116 или 140 няма голямо значение. Аз карам главно в града. При компютъра(домашния) процента на клок е доста по-голям, от 1800 на 3000 Mhz....и може още.

Тия 90% дето ги изпшреварваш с чип ще ги изпреварваш с 30% по-бързо и съответно по-безопасно 8) Като няма мощноста значение защо не си взе 90 коня варианта - се пак е наи-ийономичен и евтин за поддръжка?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 30 сеп 2009 8:36

Абе всеки иска мощна кола,кой каквото ще да ми разправя.Едни да се правят на състезатели,други такива като мен,които искат да знаят,че като тръгнат да изпреварват,това ще стане бързо и сигурно.Защото едно е да изпреварваш с кола 60кс,друго е когато колата е 90,100 и повече.При по-мощните коли като натиснеш газта колата не се чуди 30 секунди кво да прави,а се се изтрелва.Когато изкачваш не е нужно да сваляш три скорости на долу,за да можеш да го изкачиш.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Сря 30 сеп 2009 8:50

Аз също съм с чип мотор АФН, но от колегата Дани и съм много доволен,колата пропушва само при рязко настъпване в първия момент,но това е свързано с устройството на турбото.Разхода действително спада при нормално шофиране и колата се кара по-леко и с малко газ.Има го малко и момента,че като имаш повече мощност ти се кара по-бързо, но това е само в началото докато се накефиш,после остава само кефа,че като си качил 4 човека и багаж например,колата ти също има пъргавина и можеш да изпревариш по-бързо и безопасно в нашата страна,в която основно пътищата са двупосочни с едан лента в посока.

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Сря 30 сеп 2009 9:41

Ако в темата за изпреварването замените конските сили с въртящ момент ще ви кажа еваля. По дефолт АФН-а достига 110 коня при около 4200 оборота в минута. Сами си преценете дали когато тръгнете да изпреварвате държите каляската на 4000об. Но пък максимален въртящ момент 275 Нм при 1900об. си е вече приказка. Аз лично и преди чипа и след него си изпреварвам след 2000 оборота. Въртящият момент е този който залепва главата за облегалката, а не конските сили.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 30 сеп 2009 10:52

[/quote]
Тия 90% дето ги изпшреварваш с чип ще ги изпреварваш с 30% по-бързо и съответно по-безопасно 8) Като няма мощноста значение защо не си взе 90 коня варианта - се пак е наи-ийономичен и евтин за поддръжка?[/quote]

Нямам за цел да ги изпреварвам по-бързо. Мога и така да го направя, важното е преценката на ситуацията. Не си взех 90 коня защото просто попаднах на този. В случая не купувах коне, а състоянието на автомобила. Не говорим за икономичност.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 30 сеп 2009 10:56

Аз пътувам много извънградско и откровенно мога да кажа, че по-слабите коли тръгнали да изпреварват са в пъти по-опасни от по-бързите. Винаги когато съм попадал в ситуация, срещу мен е била някаква бавна малолитражка. Откорено казвам, че се страхувам когато срещу мен вида 20 годишен опел кадет и не толкова ако вида засилена А8-ца.

Както се казва: "Power is nothing without control" :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 30 сеп 2009 11:15

dragozow написа: Мога и така да го направя, важното е преценката на ситуацията.

Ем не може сички да сме като теб профи-шофйори с 10 000 000 км стаж и да можем да изпреварваме по инерция даже.На по "куците" шофйори кат мен им трябва някои друг нятон метър и конска сила отгоре да изпреварят.

Върни се в “Дизелови агрегати”