имате ли чип тунинг

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

имате ли чип тунинг

имам и съм доволен
133
33%
имам но не съм доволен
3
1%
нямям но бих сложил
194
48%
нямам защото не ми трябва
73
18%

Общо гласове: 403
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: имате ли чип тунинг

Мнениеот rosen79 » Сря 30 сеп 2009 11:27

Колкото и да си добър шофьор,колкото и километри да имаш зад гърба си,като нямаш нютон метри и конски сили,при изпеварване можеш в такива екшъни да се вкараш,че да ти се вземе акъла.Щото ако тоя дето го изпреварваш ги има тез качества под капака и е някой малоумник дето кара с 40км/ч,а като тръгнат да го изпреварват настъпва,тогава става весело,ако срещу тебе идва някой.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 30 сеп 2009 11:32

Чесно казано..... за дизела (а и не само) не са толкова важни, нютоните и конските сили, а да се научите да използвате инерцията на колата при изпреварване. Така се пътува по-бързо, по-сигурно и по-икономично :) .

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 30 сеп 2009 11:40

rosen79 написа:Колкото и да си добър шофьор,колкото и километри да имаш зад гърба си,като нямаш нютон метри и конски сили,при изпеварване можеш в такива екшъни да се вкараш,че да ти се вземе акъла.Щото ако тоя дето го изпреварваш ги има тез качества под капака и е някой малоумник дето кара с 40км/ч,а като тръгнат да го изпреварват настъпва,тогава става весело,ако срещу тебе идва някой.

Е то точно това е майсторлъка да можеш да предвидиш този пред теб какви ще ги свърши и да се застраховаш с метри.Не казвам че е лошо колата да е мощна но трябва и някой да я кара тя няма интелект.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 30 сеп 2009 15:15

Rabbit_TDI, тук съвсем не става въпрос кой какъв "шофйор" е.

Потребителски аватар
RodeDraad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RodeDraad » Сря 30 сеп 2009 15:25

имам но незнам какъв е така я взех колата от Германия как мога да видя къде стои

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 30 сеп 2009 16:58

KirilGeorgiev написа:
rosen79 написа:Колкото и да си добър шофьор,колкото и километри да имаш зад гърба си,като нямаш нютон метри и конски сили,при изпеварване можеш в такива екшъни да се вкараш,че да ти се вземе акъла.Щото ако тоя дето го изпреварваш ги има тез качества под капака и е някой малоумник дето кара с 40км/ч,а като тръгнат да го изпреварват настъпва,тогава става весело,ако срещу тебе идва някой.

Е то точно това е майсторлъка да можеш да предвидиш този пред теб какви ще ги свърши и да се застраховаш с метри.Не казвам че е лошо колата да е мощна но трябва и някой да я кара тя няма интелект.

Не всичко можеш да предвидиш.Никога не знаеш дали тоя дето го изпреварваш няма да реши точно тогава да настъпва газта.С тея бързи коли гледаш го далече,и до като се обърнеш той вече е срещу тебе.Ти тръгваш да спираш,за да се върнеш обратно,тоя дето го изпреварваш и той почва да спира,за да можеш да минеш пред него,или да не го отнесе и той,и ето ти челен удар.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 30 сеп 2009 17:28

Последния месец видях 4-ма мъртъвци на пътя. Едното беше пещеходец на пешеходна пътека(баба).

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 30 сеп 2009 17:34

dragozow написа:Последния месец видях 4-ма мъртъвци на пътя. Едното беше пещеходец на пешеходна пътека(баба).

И мислиш, че това се дължи на чиптунинга? Незнам защо хората си мислят, че чипирането = състезателно каране, това е много погрешно.

Състезатела си е състезател, дори и да се качи в някой сешоар 1.6, примерно....

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 30 сеп 2009 17:38

Ненормалника и на колело да се качи пак си е такъв.Лично аз съм много далече от мисълта да слагам чип,за да се надбягвам по светофарите или пистите.Аз не съм си взел кола,за да се състезавам,а за да се предвижа от точка А до точка Б,без да завися от някой,без да се моля на някой закарай ме там,откарай ме тук.Или да се блъскам по рейсове и влакове.

Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Мнениеот djdaka » Сря 30 сеп 2009 17:52

Моята кола вървеше прилично и преди намесата на чип - тунинга.
Но все пак в главата ми се въртеше мисълтта, че колата ми е на ххх ххх км и следователно мотора си е поизгубил част от мощността и динамиката.
Това ме накара да се престраша и да монтирам чип и сега да се наслаждавам на инвестицията.
Поздрави.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Сря 30 сеп 2009 22:19

:banana :banana :banana

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Сря 30 сеп 2009 23:30

"имам и съм доволен" много добре го усети колата, по леко набира и когато ми потябва мощност определно има :banana То не е задължително да ходиш на състезания като си с чип, аз още като си вземах дизела (турбо) си припомних една хубава мисъл - по-добре да имаш мощност и да не ти трябва, отколкото да ти потрябва и да я нямаш.. :) Не наистина много добре се усеща ефекта от чипчето и съм за чипосването на печките, но само качествено :)

П.С. В момента съм махнал чипа и наказах голфа с едни 17"-ски и опредлеено се усеща липсата му :( Голфи ме гледа едно такова милно и жално.. моли ми се пак да му турна чипа да го подкрепи в това начинание да върти баниците mhihi

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 01 окт 2009 11:12

според мен в слагането на чипът няма нищо лошо 25-30 кончета никога няма да са излишни на пътя за колите с 90 кс като моята които трябва да се карат около 3000 об за да вървят прилично чипът е много добро решение аз съм решил да сложа като събера пари не защото съм състезател а защото искам колата ми да върви прилично с 3-4 човека,багаж и включен климатик

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Чет 01 окт 2009 18:31

Монтирането на чип си е личен избор.Мен лично ме дразни това че чак на 1800 об. получавам максималния въртящ момент, а и това че приключва до към 2000об.Изпреварването е сложна процедура ако не си се съобразил с действителноста.Няма значение с колко коня си под капака.А и не само изпреварванията са опасни.Има завои, лоши участъци на пътя въобще ситуации в които задкормилното устройство трябва да се включи и да мисли.Това няма нищо общо с тунинга още по малко с чипа.Повечето коне за разумния шофьор са в плюс.Така че кой както си прецени.
Аз съм за, но досега не съм намерил време и човек в Пловдив дето да монтира чиповете.До колкото разбрах от темите при мен са два, за това пиша чипове.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 02 окт 2009 7:56

На 2000 оборота всичко приключва? :shock Колега,иди си прегледай колата.Как на тея обороти всичко приключва?Та то тогава ти се развърта турбината.До към 3000-3500 оборота имаш прилично ускорение.И изпреварването хич не е трудно.

Върни се в “Дизелови агрегати”