имате ли чип тунинг
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: имате ли чип тунинг
Колкото и да си добър шофьор,колкото и километри да имаш зад гърба си,като нямаш нютон метри и конски сили,при изпеварване можеш в такива екшъни да се вкараш,че да ти се вземе акъла.Щото ако тоя дето го изпреварваш ги има тез качества под капака и е някой малоумник дето кара с 40км/ч,а като тръгнат да го изпреварват настъпва,тогава става весело,ако срещу тебе идва някой.
Чесно казано..... за дизела (а и не само) не са толкова важни, нютоните и конските сили, а да се научите да използвате инерцията на колата при изпреварване. Така се пътува по-бързо, по-сигурно и по-икономично
.

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79 написа:Колкото и да си добър шофьор,колкото и километри да имаш зад гърба си,като нямаш нютон метри и конски сили,при изпеварване можеш в такива екшъни да се вкараш,че да ти се вземе акъла.Щото ако тоя дето го изпреварваш ги има тез качества под капака и е някой малоумник дето кара с 40км/ч,а като тръгнат да го изпреварват настъпва,тогава става весело,ако срещу тебе идва някой.
Е то точно това е майсторлъка да можеш да предвидиш този пред теб какви ще ги свърши и да се застраховаш с метри.Не казвам че е лошо колата да е мощна но трябва и някой да я кара тя няма интелект.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI, тук съвсем не става въпрос кой какъв "шофйор" е.
- RodeDraad
- Автомобил:
- Двигател:
имам но незнам какъв е така я взех колата от Германия как мога да видя къде стои
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:rosen79 написа:Колкото и да си добър шофьор,колкото и километри да имаш зад гърба си,като нямаш нютон метри и конски сили,при изпеварване можеш в такива екшъни да се вкараш,че да ти се вземе акъла.Щото ако тоя дето го изпреварваш ги има тез качества под капака и е някой малоумник дето кара с 40км/ч,а като тръгнат да го изпреварват настъпва,тогава става весело,ако срещу тебе идва някой.
Е то точно това е майсторлъка да можеш да предвидиш този пред теб какви ще ги свърши и да се застраховаш с метри.Не казвам че е лошо колата да е мощна но трябва и някой да я кара тя няма интелект.
Не всичко можеш да предвидиш.Никога не знаеш дали тоя дето го изпреварваш няма да реши точно тогава да настъпва газта.С тея бързи коли гледаш го далече,и до като се обърнеш той вече е срещу тебе.Ти тръгваш да спираш,за да се върнеш обратно,тоя дето го изпреварваш и той почва да спира,за да можеш да минеш пред него,или да не го отнесе и той,и ето ти челен удар.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Последния месец видях 4-ма мъртъвци на пътя. Едното беше пещеходец на пешеходна пътека(баба).
dragozow написа:Последния месец видях 4-ма мъртъвци на пътя. Едното беше пещеходец на пешеходна пътека(баба).
И мислиш, че това се дължи на чиптунинга? Незнам защо хората си мислят, че чипирането = състезателно каране, това е много погрешно.
Състезатела си е състезател, дори и да се качи в някой сешоар 1.6, примерно....
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Ненормалника и на колело да се качи пак си е такъв.Лично аз съм много далече от мисълта да слагам чип,за да се надбягвам по светофарите или пистите.Аз не съм си взел кола,за да се състезавам,а за да се предвижа от точка А до точка Б,без да завися от някой,без да се моля на някой закарай ме там,откарай ме тук.Или да се блъскам по рейсове и влакове.
- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
Моята кола вървеше прилично и преди намесата на чип - тунинга.
Но все пак в главата ми се въртеше мисълтта, че колата ми е на ххх ххх км и следователно мотора си е поизгубил част от мощността и динамиката.
Това ме накара да се престраша и да монтирам чип и сега да се наслаждавам на инвестицията.
Поздрави.
Но все пак в главата ми се въртеше мисълтта, че колата ми е на ххх ххх км и следователно мотора си е поизгубил част от мощността и динамиката.
Това ме накара да се престраша и да монтирам чип и сега да се наслаждавам на инвестицията.
Поздрави.
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
"имам и съм доволен" много добре го усети колата, по леко набира и когато ми потябва мощност определно има
То не е задължително да ходиш на състезания като си с чип, аз още като си вземах дизела (турбо) си припомних една хубава мисъл - по-добре да имаш мощност и да не ти трябва, отколкото да ти потрябва и да я нямаш..
Не наистина много добре се усеща ефекта от чипчето и съм за чипосването на печките, но само качествено
П.С. В момента съм махнал чипа и наказах голфа с едни 17"-ски и опредлеено се усеща липсата му
Голфи ме гледа едно такова милно и жално.. моли ми се пак да му турна чипа да го подкрепи в това начинание да върти баниците 

П.С. В момента съм махнал чипа и наказах голфа с едни 17"-ски и опредлеено се усеща липсата му

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
според мен в слагането на чипът няма нищо лошо 25-30 кончета никога няма да са излишни на пътя за колите с 90 кс като моята които трябва да се карат около 3000 об за да вървят прилично чипът е много добро решение аз съм решил да сложа като събера пари не защото съм състезател а защото искам колата ми да върви прилично с 3-4 човека,багаж и включен климатик
-
- Автомобил:
- Двигател:
Монтирането на чип си е личен избор.Мен лично ме дразни това че чак на 1800 об. получавам максималния въртящ момент, а и това че приключва до към 2000об.Изпреварването е сложна процедура ако не си се съобразил с действителноста.Няма значение с колко коня си под капака.А и не само изпреварванията са опасни.Има завои, лоши участъци на пътя въобще ситуации в които задкормилното устройство трябва да се включи и да мисли.Това няма нищо общо с тунинга още по малко с чипа.Повечето коне за разумния шофьор са в плюс.Така че кой както си прецени.
Аз съм за, но досега не съм намерил време и човек в Пловдив дето да монтира чиповете.До колкото разбрах от темите при мен са два, за това пиша чипове.
Аз съм за, но досега не съм намерил време и човек в Пловдив дето да монтира чиповете.До колкото разбрах от темите при мен са два, за това пиша чипове.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
На 2000 оборота всичко приключва?
Колега,иди си прегледай колата.Как на тея обороти всичко приключва?Та то тогава ти се развърта турбината.До към 3000-3500 оборота имаш прилично ускорение.И изпреварването хич не е трудно.

Върни се в “Дизелови агрегати”