Проблем с радиатор на парно или.....

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с радиатор на парно или.....

Мнениеот Andrey » Пет 02 окт 2009 10:22

Колеги, както научих от форума, един от признаците за спукан радиатор на парно е, че опушва предното стъкло. Колата е Пасат Б4. И понеже ремонта е мнооого гаден, бих искал да чуя и вашето мнение.
Каква е ситуацията:
1. Сутрин като позагрее, предното стъкло се опушва, но след 15 минути при работещо и топлещо парно, този ефект изчезва. Дори 2 пъти се вижда малко пара от духалките.
2. Не ми тече в краката
3. Губи течност, но незначително. Освен това винаги е губила по малко, но вече спря да ми прави впечатление
4. Ако дупката е малка - да се пробвам си с добавка
5. И накрая ако мнението ви е да се сменя радиатор - кой от клубните сервизи би се наел да го направи.

ПС Знам, че е обсъждана тема, но се хващам за някакви сламки - примерно да изпарява някаква мърсотия или някакъв конденз от климатика, пълен с рибки :)

Помагайте и благодаря.....

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с радиатор на парно или.....

Мнениеот junakov » Пет 02 окт 2009 16:38

Колега , това че губи течност не е добре провери маркучи преден радиатор , тройника, и чак тогава радиатора на парното , но ако е последното , АНТИФРИЗА е отровен и ти дишаш тези изпарения , сега дупката е малка но ще се овеличи , за добавката не ти препоръчвам може повечемизерии да създаде от колкото да помогне те са измислени за да стигнеш до най близкия сервиз но ти си решаваш успех

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Пет 02 окт 2009 17:47

Добавка против течове в охл. с-ма и аз не ти препоръчвам. Според мен имаш боклуци около вътрешния радиатор на климатика /май се вика дехидрататор/. Друга възможност е да е омърлян входа на въздуха в купето. Свали пласмасата под чистачките и виж кво става отдолу. Не споменаваш нищо за поленовия филтър или за особена миризма при включено "парно"?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 02 окт 2009 18:29

Така щом губи по малко и омазнява стъклото няма какво да се чудиш. Има теми 123434567890 по въпроса за клапите радиаторчето на парното как се диагностицира и как се сменя :wink: Четеш и после хващаш отверките и ключовете и дръж се паско идааааааа :P

Потребителски аватар
olele39

Мнениеот olele39 » Пет 02 окт 2009 18:58

Не мисля, че е радиаторчето на парното. Не може при студен двг. да има конденз на предния джам, а при загрял двг. и повишено налягане в охладителната система стъклото да се изчиства.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 02 окт 2009 20:00

Радиаторчето обикновенно омазнява стъклото за постоянно...ама ако колата се кара с антифриз и той не е някакво менте,което да се изпарява.Често се случва следното - докато колата работи и съответно вее топло през миниатюрната дупчица на радиаторчето излиза антифрз,който се изпарява моментално заради топлината.После като изстине колата кондензира под формата на мазничко по стъклото заради ниската температура....после обратния ефект - палиш колата,пускаш парното да вее и струята топъл въздух издухва кондензиралия антифриз и той отново става пара.
Според спецификата на дупката може на топло да не тече въобще - понеже пластмасата отгоре на радиатора се разширява и оплътнява..като изстине колата се измята от охлаждане и изтича дадено количество,което се изпарява и отива на стъклото...затова сутрин има конденз.
За мен си е живо радиаторче на парно.
С цел да разбереш дали е или не е можеш временно да сложиш един байпас на маркучите за към него и да видиш дали колата продължава да губи антифриз или не.Ако спре - ясно.Ако продължи това не изключва варианта да тече и оттам ама ще се отрази на загубите.Иначе и аз и Niksi се занимаваме с радиаторчета - където решиш,там го правиш...цените общо взето са ни еднакви.Ако колата няма климатик можеш и сам да се справиш...то и да има пак можеш ама е по-засукано.Ако има климатик погледни ето тази моя тема...т.е. последното мнение - има какво да се прочете - Цък

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 02 окт 2009 23:34

Симптомите са си точно на леко прокапващо радиаторче на парното. Преди около година се сблъсках с това. Започна точно по описаният начин. Сипах течна добавка(около 7-8 лв. беше, някаква американска). Така изкарах ок 10 мес. и в един прекрасен момент това лято охл. течност не само започна отново да ми запотяваше челното стъко, а се изтичаше и върху стелките на пода под арм. табло и от двете страни. При всяко положение ще е добре да го смениш, за да не те изненада през зимата.
За смяната ... клубни майстори, дал Бог. Знам, че и при vaskoto1, Niksi-Бай брадър, vit-autosofia или Heed-91, а също така и The Machine&zfa159 може да се извърши тази операция.

Потребителски аватар
olele39

Мнениеот olele39 » Съб 03 окт 2009 7:21

Да, момчета. Сигурно сте прави за радиаторчето. Не съм обърнал внимание на този ред:"Дори 2 пъти се вижда малко пара от духалките" :dummy: Ама нали чукча е писател, не читател...

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 06 окт 2009 18:53

това че е изкарал пара от духалките означава,че е тръгнало.Сменявай го преди да стигне и преди зимата :D
миналата седмица разглобих три пасата за радиаторчета и клапи.Утре чакам още един :да: mhihi

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Вто 06 окт 2009 21:47

още един глас за радиатор на парното :bishop моя правише номера с леека пара от духалките и после си текна :( зависи колко си сръчен-може и сам.прочети великата тема на бобчо viewtopic.php?f=11&t=71586 благодарение на нея се справих сам :bowdown но ако не си сигурен-бягай при професионалистите(за предпочитане от клуба)няма да имаш ядове.тук в пловдив ми искаха 100-тарка за процедурата+радиаторчето-30 лв.успех :да:

ex-seaman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ex-seaman » Пон 15 ное 2010 11:27

Здравейте,
Преди два дена смених термостат. Двигателят сега загрява бързо и поддържа теемпература 90ц спрямо 70-75 преди смяната. Проблемът сега е, че започна да излиза слаб дим от 'духалките' и предното стъкло се замъглява. При включване на климатроника положението се влошава. Стъклото изглежда омазнено. Някой може ли да препоръча сервиз въвъ Варна?
Благодаря предварително..

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Пон 15 ное 2010 19:38

Дали няма някакъв течен концентриран ароматизатор и да се сипе в антфриза? И ако издиша от някъде ще се хване по миризмата. Пък и да не е ароматизатор. Да е някаква течна вуняща гадория. Някой правил ли е такъв експеримент? :lol:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 16 ное 2010 14:37

bachest написа:Дали няма някакъв течен концентриран ароматизатор и да се сипе в антфриза? И ако издиша от някъде ще се хване по миризмата. Пък и да не е ароматизатор. Да е някаква течна вуняща гадория. Някой правил ли е такъв експеримент? :lol:

Недей така с лошо, :mrgreen: малко ли ти е това, че омазнява/запотява, а и при отпушен нос също се разбира бързо.

ex-seaman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ex-seaman » Пет 19 ное 2010 13:33

Оказа се радиаторче на парното. Вчера го смениха с ново "Вемо" за 36лв от Елит Авто. Подмяната ми струва 120 лв в сервиза на Вальо в Каменар.

rocobaroco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocobaroco » Сря 31 авг 2011 23:26

и аз вчера сменях

Върни се в “Passat”