аларма сварзана кам плафона
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- gecata5767
- Автомобил:
- Двигател:
аларма сварзана кам плафона
Здравеите колеги,мисалтами е можели алармата ми да се варже кам плафона такаче като отключа колата тои да светва като на Г4.Колата е Г3 с няква балгарска аларма,или тази функция се подаржа от самата аларма.Иначе плафонат ми е от тези дето изгасят след време.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: аларма сварзана кам плафона
Или се подържа от самата аларма или плафона трябва да му се добави модул за тези екстри.
- gecata5767
- Автомобил:
- Двигател:
А какво прави този модул и от каде мога да го закупя.Гледах на един Г3 беше направена така и момчето каза че просто е сложил едно реле варзано кам плафона,като отключи задеиства релето и то подава минус на плафона и тои светва,пробвах така ама несе получи таикато не намерих токов импулс при самото отключване,такав имаше само при заключването.
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
С обикновено реле става работата.
Аз съм го направил така.
Ако си със заводско централно.
От страната на пасажера - има повече място, отколкото да го бутнеш при бушоните.
Сваляш прага, кората в дясно на краката - тази, която скрива кабелите, които отиват във вратата. Има един бял, кръгъл куплунг със букси. Първата, мисля че веше за централното. Сив кабел - заключване, зелен - отключване. Замери с мултицет.
Като махнеш кората под колана или само я отместиш малко ще видиш кабелите от копчето на вратата.- кафяви, кафяво-бели. Намираш кой активира плафона - мисля, че беше кафяв с бяла лента.
Взимаш реле с пет крачета или това което е в комплекта с алармата за "имобилайзера".
До краче 30 пускаш един кабел от копчето за вратата.
До 85 пускаш кабел от зеления на централното.
86 и 87 връзваш към маса - може двата кабела заедно да ги вържеш на болта на таблото - долу в дясно.
Така като отключиш подава сигнал на 85 и активира релето - за секунда - две.
Симулира отваряне на вратата.
П.С.
Внимавай с бутона за вратата, че се раглобява лесно и може да изпадне начасти.
Недостатък е, че като се активира алармата хваща сигнала и си мисли, че си отворил вратата и не се пуска пасивното активиране на алармата. Аз не го ползвам,
но да не се учудиш, че няма да се включва.
Аз съм го направил така.
От страната на пасажера - има повече място, отколкото да го бутнеш при бушоните.
Сваляш прага, кората в дясно на краката - тази, която скрива кабелите, които отиват във вратата. Има един бял, кръгъл куплунг със букси. Първата, мисля че веше за централното. Сив кабел - заключване, зелен - отключване. Замери с мултицет.
Като махнеш кората под колана или само я отместиш малко ще видиш кабелите от копчето на вратата.- кафяви, кафяво-бели. Намираш кой активира плафона - мисля, че беше кафяв с бяла лента.
Взимаш реле с пет крачета или това което е в комплекта с алармата за "имобилайзера".
86 и 87 връзваш към маса - може двата кабела заедно да ги вържеш на болта на таблото - долу в дясно.
П.С.
Недостатък е, че като се активира алармата хваща сигнала и си мисли, че си отворил вратата и не се пуска пасивното активиране на алармата. Аз не го ползвам,
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
swifter написа:С обикновено реле става работата.
в всеки слу4ай "пасивното активиране" на алармата не зависи от така описания монтаж... или нещо друго е объркано или говориш за самозаключването на колата...
не знам дали проблема ще се оправи като сложиш диод между зеления кабел и 85... пиши резултатите
- swifter
ivanbl написа:swifter написа:С обикновено реле става работата.
в всеки слу4ай "пасивното активиране" на алармата не зависи от така описания монтаж... или нещо друго е объркано или говориш за самозаключването на колата...
не знам дали проблема ще се оправи като сложиш диод между зеления кабел и 85... пиши резултатите
Моя грешка - имам впредвид - повторно активиране (Аuto ReArm). Когато отключиш колата, но не отвориш врата или на дадеш на контакт. Алармата се само-включва отново.
Пасивното беше, че се пуска автоматично след като излезнеш от колата и са затворени всички врати.
- gecata5767
- Автомобил:
- Двигател:
Браво колеги стана.Тук искам да изкажа специални благодарности на колегата swifter които ми помогна много с търсенето на кабелите и сварзването им
.Темата е за ключ

- swifter
Моля, моля!
Нали затова е форума - да си помагаме!

Нали затова е форума - да си помагаме!

- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
swifter написа:С обикновено реле става работата.
Аз съм го направил така.
П.С.
Здравеите снощи се захванах и аз да си правя плафончето да свети както е описал колегата SWIFTER,но нещо не ми се получиха нещата,плафончето си свети нормално а не както исках когато се изключи алармата.
всичко сме навурзали с един колега от форума(nikolai_1)както е описано по горе в темата но плафончето не заработи както беше замислено а имено с изключване на алармата.пробвахме релето дали работи като го тествахме на акумолатора и там си работи перфектно,но когато го сложим на кобелите които прекарахме(както е описано по нагоре в темата и някаклко пъте проверено вече)не се чува релето да отваря и затваре.имам самнение че не получава сигнал от зеленото кабелче което е от централното(не сам много ти ти с токовете но колегата с когото ги правихме ги разбира)днеска ще търсим причината за неизправноста че снощи стана 12:00 вечерта докато се моткаме пак и бирата се разля и свурши и оствихме за днес на трезви глави да го гледаме
хих

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Става със всяка една аларма която може да ти отключи колата
Трябва ти едно реленце и около 50см кабел
А за Г4 там и без аларма като отключиш колата и ти светват лампите както при ауди А4 .

Трябва ти едно реленце и около 50см кабел

А за Г4 там и без аларма като отключиш колата и ти светват лампите както при ауди А4 .
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
да то това е ясно и реленце сам си взел и кабели и кабелни обувки и всичко го певим както е описал колегата с мултицет мерим и не6те да светне 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Плафона трябва да е със закъснение,за да стане по-лесно. Релето трябва да подаде маса (като включи) на кабел кафяв със бяла лента който се намира в краката на шофьора до ръчката за отваряне на капака. Този кабел отива във плафона 
Релето което трябва да ползваш трябва да е от т.нар. електронкаджийски
микро реле. Ето такова > http://www.sunhold.com/ras2.html
Струва около 3лв.

Релето което трябва да ползваш трябва да е от т.нар. електронкаджийски
микро реле. Ето такова > http://www.sunhold.com/ras2.html
Струва около 3лв.
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
- swifter

30 - от бутона на вратата.
87 и 85 - към маса.
86 - +12V от централното - зеления кабел.
Ако е вързано както трябва и има ток по зеления кабел
трябва да работи и с алармата, и с ключа(ако отключваш вратата с ключ, без алармата).
Замервате при отключване по кой кабел идва сигнал(+12V) той активира релето.
При неактивно реле - има връзка между 30 и 30а.
85 и 86 са за активиране на релето и затваря контакта между 30 и 87.
85 - 12в(сигнал от центр.)
86 - маса.
Ако не "цъка" релето при отключване няма или 12в или маса - 85 или 86.
П.С краче 87а не е нужно.
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тъй като и на мен ми пуснахте тая муха и аз реших да си направя тази екстра..... така... алармата ми е стандартна с вградени релета за централното... както знаем на МК3 алармата трябва да подава +12в на сивия и зеления кабел за да отключва и заключва... идеята е да се хване този импулс (+12в) който отключва и да се подаде на 85, 86 да се даде на маса, 30 да се свърже с кафяво-бялата на платфона (или бутона на вратата...
защо да го търсите? както знаем всяка аларма има вход за отворена врата, направо за тази жица се връзва) и 87 на маса... така релето ще цъкне за кратко и ще запали платфона.... все едно отвориш и затвориш вратата за малко... както казах това ми беше идеята.... НО... викам си що ми требе това реле да ми цъка.... и следва вариант 2 които направих....
вариант 2 отворих алармата.... намерих кое е релето за отваряне(от малкия тип е СУНХОЛД)... намерих му управляващите крачета (85 и 86) и забелязах че на едното има постоянен +12в а на другото процесора на алармата му дава маса при отключване.... викам си ЕВРИКА
ето ти маса за плафона... и зимам едно диодче поя крачето с чертичката към крачето на релето което се управлява от ЦПУто.... другия край захванах за жичката на алармата която е свързана към бутоните в колата... и заработи
.... без цъкане
... единствен минус е че не се пали плафона с отключване ръчно...