@maxpayne, доколкото аз знам 256мм дискове на Голф 4 са също със спирачни апарати на FSIII и също са с неделящ се съпорт от шенкела, което ще рече че ти трябват, шенкели които вървят комплект с челюсти и съпорти за 280мм, те също са с FSIII спирачна систеам и също съпорта не се дели от шенкела

.
В интерес на истината аз се радвам че нямам ESP, ASR-а ми е предостатъчен.
Значи, според мен ESP-то хич не го грее какви спирачки имаш. Имаш датчици на колелата, на педала на газта, а и на други места, където немога да се сетя в момента.
Ролята на ESP-то е да предвиди, евентуално пробуксуване на задвижващите колела, като по електронен път отнема мощността на мотора и да предвиди също евентуално приплъзване, на което и да е от колелата, така че колата да остане на пътя. ESP контролера работи със спирачната система и с електрониката на мотора и един човал датчици.
Работата с буксуването е ясна, а работата с приплъзването на FWD кола е следната, според мен. Колата тръгва да приплъзва ESP-то отнема мощността на мотора, шофьора е достатъчно тъп и продължава да подава газ, колата тръгва да приплъзва съответно ESP-то блокира-задържа някои от колелата (спирачните апарати) според зависи накъде поднася колата. ESP продалжава да си натиска спирачките и отнема от мощността на мотора, дотогава, докато датчиците (тези същите които му казват да се включи) не му кажат, че колата е в безопастност и се движи по направление.
Тоест, с по-големи спирачки, ESP-то ще работи по-добре и с по-малко усилие. Цялата работа идва от датчиците, които следят оборотите на колелото, положението на колата на пътя и един бог знае още какво.
Така мисля аз