Относно запотяването на прозорците.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Относно запотяването на прозорците.

Мнениеот DarkOneBg » Нед 04 окт 2009 20:38

Имам един малко глупав въпрос, оскоро съм правоспособен водач , но не се бях сбъсквал с проблема "запотяване на прозорци". Чесно казано физиката не е от най силните ми страни , затова искам да се обърна към вас колеги - като карам на леко отворени прозорци нямам проблем със прозорците , но хората които са в колата измръзват. Карам голф IV със заводски климатроник. Може ли да ми дадете някакъв съвет да се преборя с това "запотяване" със помоща на климатроника ( задните ми прозорци за затъмнени и вечер абс не се вижда като се запотят). Също съм чувал че има "препарати" които се пръскат/мажат по прозорците и проблема го няма известно време. Можете ли да ми дадете пример за такива.

Съжелявам за глупавите въпроси , но съм млад водач и няма кой да ми ги обясни тези неща за жалост. Съжелявам ,ако темата не е точно на мястото си или ако има подобнa. Aз неможах да намеря , затова моля да ми отговорите тук.

Мерси предварително.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Относно запотяването на прозорците.

Мнениеот Glove » Нед 04 окт 2009 20:42

Няма лошо да се пита, проблем е когато не знаеш. Погледни си филтъра на купето дали не е задръстен, намира се отпред под стъклото от страната на пътника. По принцип се сменя на 20 000-30 000км. но може и да не е сменян никога. Това е една от причините. Другата е да има проблем с парното но колата ти е прекалено нова за да е с този проблем. А за почистването на стъклата с климатика е лесно пускаш го на студено да духа на предното стъкло и е готов. Успех и пиши какво е станало.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 04 окт 2009 20:55

До колкото знам този проблем го имат колите с климатик/климатроник.Голфа ми няма климатик/климатроник,и проблема запотени прозорци не ми е познат.Но на служебната имам клима,и завали ли след две минути стъклата са запотени.Не пусна ли климатика няма оправяне.

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Нед 04 окт 2009 21:00

Да филтъра знам , даже ми е за смяна на 100% , но не мисля че е само там проблема.

@rosen79 - Да де хубаво , ама като имам само климатроник какво да правя .. Така не си е работа да се кара , особено вечер , особено когато вали. Имаме моменти ,когато се движиш срещу коли прозореца ти е запотен, ония идиоти отсреща карат на дълги или халогени и на мене ми се получава като бяла стена на предния прозорец , на задния се вижда на 10% ( и без тва е тъмен ) , страничните на 20-30% , едвам виждам огледалата. Търся решение на проблема и то скорошно.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 04 окт 2009 21:15

Пускаш климатроника и се оправя.

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Нед 04 окт 2009 21:37

@archimedes - мерси

От климатроника не става , независимо на каква температура го глася около един час съм пробвал всякакви температури и не става и не става ...

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 04 окт 2009 21:52

привет !
проблемът на един сеат го реших по следния начин- запотяването се получава от конденза който се образува около изпарителя на климатроника и трябва да изтече през дренажната тръбичка! тази тръбичка е изведена отпред в двиг отсек и е затворена за предпазване от едно гумено капаче което трябва да пропуска конденза. но същото се вкоравява и държи затворено и той остава в пластмасата под изпарителя и топлия въздух го "вдига "и маже стъклата . леко открехнах с една подложка капачето и се оправи!изтича навън от купето и не тормози !опитай!

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Нед 04 окт 2009 23:07

Доста интеесно мнение , мерси колега :)

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 05 окт 2009 8:43

Смени си филтъра на купето!

И аз съм с климатрик, защо не ми изпотява стъклата!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 05 окт 2009 9:34

На всяка кола с климатик, на която съм се возил, се получава това, включително и на моята. Пускаш да духа към стъклата и се оправя след 5 секунди. Но това с тръбичката за конденза е интересно, трябва да пробвам. Къде би трябвало да се намира?

Потребителски аватар
BoU
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN

Мнениеот BoU » Пон 05 окт 2009 10:29

така аз няма климатик ням ни6то само с едно голо парно колата ми е г2 ко да кайя и аз сам го миа6 проблема така зима6 един препарат за дйамове 4исти6 отвтре и сутрих ако си сам примерно сас затворени прозирци пусак6 топлото запотяжат се 4усти6 един пат с една карпа и готово по време на дайт ако е по толо времето пуска6 студеното да духа и пак се оправя работата неи мнго слойно но и аз са баркам по някога коя топлина да пусна ъспек ако сам бил полезен :mrgreen:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 05 окт 2009 10:32

BoU написа:така аз няма климатик ням ни6то само с едно голо парно колата ми е г2 ко да кайя и аз сам го миа6 проблема така зима6 един препарат за дйамове 4исти6 отвтре и сутрих ако си сам примерно сас затворени прозирци пусак6 топлото запотяжат се 4усти6 един пат с една карпа и готово по време на дайт ако е по толо времето пуска6 студеното да духа и пак се оправя работата неи мнго слойно но и аз са баркам по някога коя топлина да пусна ъспек ако сам бил полезен :mrgreen:

Меле,мале кой те е учил да пишеш ??? :banghead:

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Пон 05 окт 2009 10:39

Ако някой е разбрал последния пост да превежда! :?: :?: :?: :deal

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател: