Имам един малко глупав въпрос, оскоро съм правоспособен водач , но не се бях сбъсквал с проблема "запотяване на прозорци". Чесно казано физиката не е от най силните ми страни , затова искам да се обърна към вас колеги - като карам на леко отворени прозорци нямам проблем със прозорците , но хората които са в колата измръзват. Карам голф IV със заводски климатроник. Може ли да ми дадете някакъв съвет да се преборя с това "запотяване" със помоща на климатроника ( задните ми прозорци за затъмнени и вечер абс не се вижда като се запотят). Също съм чувал че има "препарати" които се пръскат/мажат по прозорците и проблема го няма известно време. Можете ли да ми дадете пример за такива.
Съжелявам за глупавите въпроси , но съм млад водач и няма кой да ми ги обясни тези неща за жалост. Съжелявам ,ако темата не е точно на мястото си или ако има подобнa. Aз неможах да намеря , затова моля да ми отговорите тук.
Мерси предварително.
Относно запотяването на прозорците.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Относно запотяването на прозорците.
Няма лошо да се пита, проблем е когато не знаеш. Погледни си филтъра на купето дали не е задръстен, намира се отпред под стъклото от страната на пътника. По принцип се сменя на 20 000-30 000км. но може и да не е сменян никога. Това е една от причините. Другата е да има проблем с парното но колата ти е прекалено нова за да е с този проблем. А за почистването на стъклата с климатика е лесно пускаш го на студено да духа на предното стъкло и е готов. Успех и пиши какво е станало.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото знам този проблем го имат колите с климатик/климатроник.Голфа ми няма климатик/климатроник,и проблема запотени прозорци не ми е познат.Но на служебната имам клима,и завали ли след две минути стъклата са запотени.Не пусна ли климатика няма оправяне.
-
DarkOneBg
- Автомобил:
- Двигател:
Да филтъра знам , даже ми е за смяна на 100% , но не мисля че е само там проблема.
@rosen79 - Да де хубаво , ама като имам само климатроник какво да правя .. Така не си е работа да се кара , особено вечер , особено когато вали. Имаме моменти ,когато се движиш срещу коли прозореца ти е запотен, ония идиоти отсреща карат на дълги или халогени и на мене ми се получава като бяла стена на предния прозорец , на задния се вижда на 10% ( и без тва е тъмен ) , страничните на 20-30% , едвам виждам огледалата. Търся решение на проблема и то скорошно.
@rosen79 - Да де хубаво , ама като имам само климатроник какво да правя .. Така не си е работа да се кара , особено вечер , особено когато вали. Имаме моменти ,когато се движиш срещу коли прозореца ти е запотен, ония идиоти отсреща карат на дълги или халогени и на мене ми се получава като бяла стена на предния прозорец , на задния се вижда на 10% ( и без тва е тъмен ) , страничните на 20-30% , едвам виждам огледалата. Търся решение на проблема и то скорошно.
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Пускаш климатроника и се оправя.
-
DarkOneBg
- Автомобил:
- Двигател:
@archimedes - мерси
От климатроника не става , независимо на каква температура го глася около един час съм пробвал всякакви температури и не става и не става ...
От климатроника не става , независимо на каква температура го глася около един час съм пробвал всякакви температури и не става и не става ...
привет !
проблемът на един сеат го реших по следния начин- запотяването се получава от конденза който се образува около изпарителя на климатроника и трябва да изтече през дренажната тръбичка! тази тръбичка е изведена отпред в двиг отсек и е затворена за предпазване от едно гумено капаче което трябва да пропуска конденза. но същото се вкоравява и държи затворено и той остава в пластмасата под изпарителя и топлия въздух го "вдига "и маже стъклата . леко открехнах с една подложка капачето и се оправи!изтича навън от купето и не тормози !опитай!
проблемът на един сеат го реших по следния начин- запотяването се получава от конденза който се образува около изпарителя на климатроника и трябва да изтече през дренажната тръбичка! тази тръбичка е изведена отпред в двиг отсек и е затворена за предпазване от едно гумено капаче което трябва да пропуска конденза. но същото се вкоравява и държи затворено и той остава в пластмасата под изпарителя и топлия въздух го "вдига "и маже стъклата . леко открехнах с една подложка капачето и се оправи!изтича навън от купето и не тормози !опитай!
-
DarkOneBg
- Автомобил:
- Двигател:
Доста интеесно мнение , мерси колега 
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Смени си филтъра на купето!
И аз съм с климатрик, защо не ми изпотява стъклата!
И аз съм с климатрик, защо не ми изпотява стъклата!
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
На всяка кола с климатик, на която съм се возил, се получава това, включително и на моята. Пускаш да духа към стъклата и се оправя след 5 секунди. Но това с тръбичката за конденза е интересно, трябва да пробвам. Къде би трябвало да се намира?
- BoU
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN
така аз няма климатик ням ни6то само с едно голо парно колата ми е г2 ко да кайя и аз сам го миа6 проблема така зима6 един препарат за дйамове 4исти6 отвтре и сутрих ако си сам примерно сас затворени прозирци пусак6 топлото запотяжат се 4усти6 един пат с една карпа и готово по време на дайт ако е по толо времето пуска6 студеното да духа и пак се оправя работата неи мнго слойно но и аз са баркам по някога коя топлина да пусна ъспек ако сам бил полезен 
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
BoU написа:така аз няма климатик ням ни6то само с едно голо парно колата ми е г2 ко да кайя и аз сам го миа6 проблема така зима6 един препарат за дйамове 4исти6 отвтре и сутрих ако си сам примерно сас затворени прозирци пусак6 топлото запотяжат се 4усти6 един пат с една карпа и готово по време на дайт ако е по толо времето пуска6 студеното да духа и пак се оправя работата неи мнго слойно но и аз са баркам по някога коя топлина да пусна ъспек ако сам бил полезен
Меле,мале кой те е учил да пишеш ???

- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой е разбрал последния пост да превежда!

- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Извинете - предпоследния.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”