Препоръка за предни накладки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Препоръка за предни накладки

Мнениеот Бързият » Съб 03 окт 2009 10:55

GTspecial написа:
Бързият написа:Trusting .
Зелена кутия , много съм доволен . Не свирят , меки са с малко стружки и не ядът от дисковете , цената е добра , какво повече да иска човек :)
За моите коли друга марка не търся :)

ИЗВИНЯВАЙ колега, ама нищо хубаво от тия накладки....само разходи...веднъж купуваш Trusting втори път купуваш "хубави" накладки.....за 1,2,3,4,5 спиране О.К ама след това death ....личния автомобил отпред и отзаде съм с такива и сега се чудя защо не взех ATE или TEXAR...не искам да засягам никого, ама ако карате "по-остро" или по местности с повече завои не ги препоръчвам... :beer Много бързо загряват, за греадски условия 100% са О.К. ,ама след 3-4 натискания (от 120 км/ч до 30 км/ч) и прегряват, в слдствие на това няма спиране.... :horror:

Аха ок щом казваш mhihi
Тука при нас почти няма завои , остро не карам а и аз не дигам 120 та не съм пробвал дали прегряват mhihi

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Нед 04 окт 2009 19:13

Danny boy написа:Колега,ти някога слагал ли си хубави накладки на колата,не се заяждам просто споделям опит.
Аз съм слагал и за ефтините мога да ти кажа едно:
недай си боже да се спускаш от баир с 4 човека и багаж и да се налага да ги натискаш 40 пъти поне докато слезеш.На половината път надолу се кръстех и компенсирах с 1ва щото все едно сервото ми изчезна,натискаш до дъно и не спира.
Иначе на равно спират ок няма пищене няма свирене.
Е... същия опит направих 1 година по-късно като реших да инвестирам 3 пъти повече пари отколкото предния път от 30лв на 90лв,и мога да ти кажа че нямах никакъв проблем.Колкото по-често натисках спирачките толкова все по-добре спираше колата пак с4човека,пак с багаж,пак на същия баир надолу.Недай си боже 50-60лв за 3-4години дето ще ги дадеш до смяна да струват живота на тебе,семейството ти или някой човек на улицата.Десет пъти повече ще ти се ще да дадеш ама няма връщане.Жив и здрав,нищо лично.

Е аджеба за кви накладки става въпрос?

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Нед 04 окт 2009 20:15

Lucas (TRW)!!!

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 04 окт 2009 21:19

някой може ли да ми каже колко горе доло струват накладките АТЕ за голф2 ориентировачна цена горе доло да знам

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 05 окт 2009 6:59

Много съм доволен от TRW. За Голф2 1.6 са 50лв, за Венто трябва да са идейка по-скъпи. Не свирят, държат на екстремно спиране. Дори като позагреят спират по-добре.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пон 05 окт 2009 7:01

С Ferodo нови отпред го купих. Задните бяха изхабени на 95% и купих пак Ferodo от малко магазинче на ул. Силистра в София. Струваха ~35 лв....не скърцат.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 05 окт 2009 7:26

dragozow написа:....не скърцат.
theultimate написа:Не свирят,
колеги не че ми свирят ами не спират добре сега съм решил да подменя спирачната течност а по нататък да взема накладки, а ако са на добра цена може и по скоро да ги взема ,та искам да кажа че не си харесвам спирането на колата със старите имах много по добри спирачки като натискма педала не ми харесва как намаля колата има един момент в който блокират колелата дано ме разберете какво искам да кажа

theultimate

Мнениеот theultimate » Пон 05 окт 2009 12:05

Това с блокирането е нормално. Просто с гадни накладки и стари дискове риташ като хамалин и не ти пука. С нови маркови ако го направиш просто прилагат голямо спирачно усилие и колелата блокират. Като ги смених го имах тоя проблем първите няколко седмици докато започнах да спирам по-нежно.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 05 окт 2009 12:23

theultimate написа:Това с блокирането е нормално. Просто с гадни накладки и стари дискове риташ като хамалин и не ти пука. С нови маркови ако го направиш просто прилагат голямо спирачно усилие и колелата блокират. Като ги смених го имах тоя проблем първите няколко седмици докато започнах да спирам по-нежно.
искаш да кажеш че не са се напаснали така те разбирам е инае дисковете съм сменял с нови ФЕРОДО и накладките са смяняни ма ня помня каква марка са и лани съм ги сменял та за това искам да сложа читавии накладки незма дали и диска е от значение ФЕРОДО дали си добра марка

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 05 окт 2009 12:33

EBC Ultimax - струват повече от дисковете mhihi (комплект предни дискове за Г3 1,4 ABD - 50лв, предни накладки - 54лв,) , НО от как ги сложиха всичко други коли които карам ми се струва, че не спират. Пак ще сложа такива.

До сега съм карал с феродо, пагид, АТЕ и други, но EBC са ми фаворит...

theultimate

Мнениеот theultimate » Пон 05 окт 2009 20:06

zdravko_jett написа:
theultimate написа:Това с блокирането е нормално. Просто с гадни накладки и стари дискове риташ като хамалин и не ти пука. С нови маркови ако го направиш просто прилагат голямо спирачно усилие и колелата блокират. Като ги смених го имах тоя проблем първите няколко седмици докато започнах да спирам по-нежно.
искаш да кажеш че не са се напаснали така те разбирам е инае дисковете съм сменял с нови ФЕРОДО и накладките са смяняни ма ня помня каква марка са и лани съм ги сменял та за това искам да сложа читавии накладки незма дали и диска е от значение ФЕРОДО дали си добра марка

Не просто с новите ми дискове и накладки се изисква много по-малко усилие върху спирачния педал и ако го наритам както преди, блокират колелата като стой та гледай :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 06 окт 2009 7:27

theultimate написа:Не просто с новите ми дискове и накладки се изисква много по-малко усилие върху спирачния педал и ако го наритам както преди, блокират колелата като стой та гледай :)
разбрах те колега по горе си писам за накладки TRW казваш че са добри в момента си с тях колебая се между TRW и АТЕ просто не си харсвам спирането за блокиране блокират ама не намалят добре, не развивам високи скорости ,аз ли искам много от спирачната система, качих се на една астра 1.4 бес АБС и без дискови одзад има спирачка да те изкара през прозорезца

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Вто 06 окт 2009 14:34

още 1глас за лукас или trw преди месец сменях дискове и накладки 100лв и си виж предните маркучи да не са нацепени

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Вто 06 окт 2009 15:09

Колега, аз си купих "Феродо" - белгийски / в комплекта имаше и болтчета за водачите - сменят се по изискване на ФВ при смяна на накладките/ - около 60 лв. За сега - 6 месеца :да:
магазина е на "Битоля" - АВТОЦЕНТЪР - лесно се намира.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 06 окт 2009 18:54

danaildel4ev написа:виж предните маркучи да не са нацепени
маркучите са ОК не са нацепени ,от нацепени маркучи прави други мизерии

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”