Rabbit_TDI написа:Незнам каква е разликата ,но според писаното във форума на АФН можеш да го смениш с обикновен а на ПД не можеш.
смисъл да смениш демпферния на АФН-а с нормален?
Rabbit_TDI написа:Незнам каква е разликата ,но според писаното във форума на АФН можеш да го смениш с обикновен а на ПД не можеш.
ABSOLUT написа:Rabbit_TDI написа:Незнам каква е разликата ,но според писаното във форума на АФН можеш да го смениш с обикновен а на ПД не можеш.
смисъл да смениш демпферния на АФН-а с нормален?
naiturseniq написа:feikot написа:---
Да бе колега най-добър ти е двигателя![]()
Ти тея неща за ПД и КР от личен опит ли ги знаеш или си чувал така ? КР некоментирам че несъм имал честа...
Въпроса е кой какво търси в една кола, комфортът на твоята кола е почти като на моята .. липсват ти темпомата и си катакомби. Предполагам и АСР нямаш и ФИС дисплей.
Та невиждам смисъла от тая тема много , прилича на Левски ЦСКА... Но щом си почнал..
Говориш за сравнение на кой каква навта харесвал . Ще ти кажа че го карам с Ромпетрол, ОМВ, ЕКО по рядко и разлика невидях , слагам си ТДА кастрол понеже ми е кеф да я глезя. Пътувам много преди 3 часа се върнах от Букурещ за 3 дена имам точно 1000км които минах с един резервоар и стигнах резервата .. тоест аз лично съм нямал по икономичен двигател . Като това вкл и градско през целия Букурещ .. а ти си нямаш ни най малка представа какво значи трафик в Бщ.
Колата е като самолетче общо взето е удоволствие да се кара ПД ... Редовно наказвам АФН ките по магистралата те са масови ... Аз съм 115к а представям си тея с 130 ..
Аз колега съм си купил колата не да ми е евтин ремъка или обтегача , ако исках тва щях да си карам някоя от другите коли , а защото е икономична , върви повече от двете ми бензинкиКато натистна педала ме залепя без тва да ми коства двуцифрено число навта на 100км. Купето не се усеща на тоя двигател и съм сигурен, че не ми гори повече от твоята, даже напротив.
ПД са по нови моята 2000г и по лесно и се намира пазар . С изклзчение на маховика нз кое е чак толкова по скъпото или различното по подръжката ???
Не ме разбирай погрешно ама тая тема е безмислена ... невиждам смисълът от нея освен да се мерят ... аз ако ти дам колата си за 2 дена ти после ще си пуснеш обява за твоята
tdi fen написа:за мен най-евтините за подръжка са 1Z,AGR,ALH,AHF,ASV сравнително евтини дюзи и са непретенциозни към нафтата
PD-също не се различават много от гореспоменатите,но така наречените "умни дюзи" са безбожно скъпи и доста претенциозни към нафта когато се наложи смяната на такава дюза човек се чувства прецакан като чуе колко струва
common rail-моето мнение е че това е най-съвършения дизел,много е безшумен и приятен за шофиране върви по-добре от другите във ниските обороти мисля че е малко по-евтин за подръжка от PD и за това го замести единствения му минус е DPF филтъра който май е задължителен
tdi fen написа:за мен най-евтините за подръжка са 1Z,AGR,ALH,AHF,ASV сравнително евтини дюзи и са непретенциозни към нафтата....
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 31 госта