пасат 5.5 комби брава заден багажник

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Re: Брава заден багажник комби пасат 5.5

Мнениеот besnia7 » Вто 06 окт 2009 23:14

besnia7 написа:
niks76 написа:бравите на Б5 и Б5.5 са разли4ни ,на Б5.5 струва то4но 23евро(оригинал) и се продава заедно с микретата

Е ти ме застреля niks76, откъде брава с микретите за 23 евро, че и оригинал на тва отгоре :roll:

Аз пак те питам откъде тая брава за 23 евро?
От къде си си я купил?

chmp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chmp » Сря 07 окт 2009 12:01

iGolf написа:до едно време е с отварянето и затварянето,микро-шалтерчето ти е клеясало и вероятно ти тече течност от задната чистачка(поне при мен така беше)и окъсява!вземи махни кората на задната врата(ако е комби колата ти) и огледяй ситуацията!

Благодаря колега, ще се заема с това събота и неделя

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 08 окт 2009 10:59

besnia7 написа:
besnia7 написа:
niks76 написа:бравите на Б5 и Б5.5 са разли4ни ,на Б5.5 струва то4но 23евро(оригинал) и се продава заедно с микретата

Е ти ме застреля niks76, откъде брава с микретите за 23 евро, че и оригинал на тва отгоре :roll:

Аз пак те питам откъде тая брава за 23 евро?
От къде си си я купил?

46 лева е в бг-колко да струва един заключващ механизъм???но защо да се дават 46 като може да се мине само с левче,цигарки и шише биричка :)

chmp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chmp » Съб 10 окт 2009 13:37

iGolf написа:до едно време е с отварянето и затварянето,микро-шалтерчето ти е клеясало и вероятно ти тече течност от задната чистачка(поне при мен така беше)и окъсява!вземи махни кората на задната врата(ако е комби колата ти) и огледяй ситуацията!

Е не схванах как се сваля тзи кора.
Свалих 2-та винта дето са в дупките (дръжките за затваряне) и двата до стъклото
И после какво ?!?!?!
Всичко само на щипки ли е или има и някъде другате скрити винтове.
Не посмях да напъвам много, че не ми се чупи кората

Потребителски аватар
niko_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niko_77 » Нед 11 окт 2009 19:43

chmp написа:Е не схванах как се сваля тзи кора.
Свалих 2-та винта дето са в дупките (дръжките за затваряне) и двата до стъклото
И после какво ?!?!?!
Всичко само на щипки ли е или има и някъде другате скрити винтове.
Не посмях да напъвам много, че не ми се чупи кората

Щипките на кората са метални, не би трябвало да се счупят.

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Нед 11 окт 2009 22:03

Мойте са метални, дърпаш без да се плашиш. Аз я свалих и още не съм я закачил мойта. Внимавай да не преебеш връзката между пласмасата и това което изглежда като мокет, че е лепено там и може лесно да се разкъса.
Междудругото имам тема за подобен проблем, който още не съм разрешил.
Виж я може да ти свърши работа: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=154143

Потребителски аватар
dancho_kolev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dancho_kolev » Вто 13 окт 2009 15:13

Оригиналната брава за багажника на В5.5 - лимузина струваше около 46 лв./23 евро/, плюс микрика в него,който струва 19 лв. Сменял съм ги в сервиза Ауто-Юнион Пловдив и колегата е прав за цената !

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 13 окт 2009 22:37

dancho_kolev написа:Оригиналната брава за багажника на В5.5 - лимузина струваше около 46 лв./23 евро/, плюс микрика в него,който струва 19 лв. Сменял съм ги в сервиза Ауто-Юнион Пловдив и колегата е прав за цената !

на седан и комби цената е еднаква
п.с работя само с оригинални 4асти и съм доста добре запознат с цените-навсякъде по Европа са по4ти еднакви и като лека забележка мога да споделя 4е по скъпите неща са доста надценени в БГ(не само за Ваг групата се отнася ,а по4ти за вси4ки марки)

Потребителски аватар
teac
Автомобил: Golf 4
Двигател: 1.9TDI AHF

Мнениеот teac » Нед 03 фев 2013 22:22

Да посъбудим темата с едно решение от мен.
Ремонта е правен на Голф 4 Вариант 2000г.
Малко късно се сетих да снимам, но пак мисля че ще е доста полезно за много колеги.

Така, след сваляне на бравата и разглабянето и (разглабя се чрез разпробиване на 2 нита с боргия 10мм), се сваля въпросния плъзгач.
Примен целя беше "зелен", включително и цялата букса. След сваляне на въпросния плузгач и разглабянето му, установих, че металната част на плъзгащия се палец се е изпарила :eek . Разбрах, че с чистене няма да минем. Трябва смяна! Ама от къде такъв плузгач? Ясно е че такова няма от къде да се намерии реших да побулгарявам :mrgreenfun . Въпреки това смятам че се получи доста добре и надеждно.

Реших да разфасовам тотално копчето, с цел да използвам буксата.
Изображение

От всички тия парченца, ще използваме само металните шини и пластмасата в която влиза буксата.
Изображение

Чрез окъсяване на пиновете на буксата с пинсета, установих че за плафона в багажника и таблото отговарят пинове 2 и 3. До колкото разбрах 2 е маса а пин 1 за фабричната аларма. Понеже аз сум с допълнително слагана аларма , няма да ползвам пин 1, но мисля, че не е проблем да се свърже заедно с пин 3 и да се запази функционалността.

Вместо оргиналния плъзгач, използвам микроключе, което е влаго и прахо защитено. Отговаря на стандарт IP67, което като се има предвид корозията на стария плъзгач, е доста важно.
Изображение

След леко изкривяване на два от пиновете, закрепването става много лесно с 2 винтчета.
Изображение
Изображение

Почистваме пинчетата на шините от корозията и монтираме в буксата.
Изображение
Изображение

Налага се малко модифициране на лостчето, за да може ефективно да бъде натискано от резето.
Изображение

След това, запояваме направената от нас букса, по посочения начин. Отстранили сме средния пин на мокроключето.
Изображение
Изображение

Запълваме с топъл силикон, за да предотвратим проникване на влага и механична здравина.
Изображение
Изображение

Вече сме готови за сглабяне :thup
Препоръчвам и леко смазване на триещите се част, за да се забви износването.

Успех!

Jblaze
Автомобил: Seat Leon
Двигател: 1.9 TDI ALH

Re: пасат 5.5 комби брава заден багажник

Мнениеот Jblaze » Съб 29 мар 2014 13:04

Съживявам темата с подобен проблем. :) Колата е Сеат Леон. При отворен багажник не светва плафона, нито индикатора на таблото за отворен багажник. Извадих буксата, която отива към бравата (има 3 пина) и с един кламер окъсих 2 пина и светна плафона, след това пробвах друга комбинация и светна и на таблото та 100% съм сигурен, че е от микроключето. :)
Проблемът ми е, че не мога да развия винтовете, който държат бравата. Двата болта не са торкс, а с 12грам. Намерих такива битове, но единия М7 е малък, а М8 голям. Ще съм благодарен ако някой вече е минавал по този път да помогне със съвет. Дори съм готов да платя 20на кинта, на някой да ги развие, да почистим/сменим микроключето и да го завием обратно. :c020
Ето и снимки за ориентир: тук и тук

Върни се в “Passat”