Антена в калника на Г2 въпрос

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Антена в калника на Г2 въпрос

Мнениеот feb » Нед 11 окт 2009 0:20

Здравейте, счупих преди време оригиналната бош антена и днес в технополис видях някаква на хама, която почти 100% същата изглежда и съответно веднага се сдобих с нея. Възникна ми въпрос обаче, на който нямам още еднозначен отговор, а и в нета не намерих такъв. Значи на корпуса на антената се нахлузва метален пръстен с формата на пресечен под някакъв ъгъл цилиндър. От горната си страна и на старата и на новата антена изглежда назъбен, което може би е за да прави контакт през боята с ламарината. Понеже на старата антена бяха изгнили гумите и не съм ги запазил, та сега в момента не знам има ли гумено уплътнение между въпросния метален пръстен и ламарината.

Въпросът, който ме гложди е дали трябва да сложа уплътнение над този пръстен или да го оставя да се намести в боята и да контактува и съответно ако е втория вариант, няма ли да си отворя път на ръждата около антената!?

ПП:
За съжаление дата.бг спазва традицията, 90% от времето да няма достъп до фтп сървъра си, та за момента нямам как да покажа нагледно нещата.

Потребителски аватар
Don_Castelano
Автомобил: seat cordoba
Двигател: ABD 94

Re: Антена в калника на Г2 въпрос

Мнениеот Don_Castelano » Нед 11 окт 2009 7:37

feb написа:За съжаление дата.бг спазва традицията, 90% от времето да няма достъп до фтп сървъра си, та за момента нямам как да покажа нагледно нещата.

И какво ти пречи да постнеш снимките тук :roll: - опцията за споделяне на снимки във форума я има от доста време

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Нед 11 окт 2009 9:06

Don_Castelano написа:
feb написа:За съжаление дата.бг спазва традицията, 90% от времето да няма достъп до фтп сървъра си, та за момента нямам как да покажа нагледно нещата.

И какво ти пречи да постнеш снимките тук :roll: - опцията за споделяне на снимки във форума я има от доста време

Как?
» Мога ли да прилагам картинки към съобщенията си?
Да, можете. В момента обаче форума не позволява ъплоуд на картинките ви на сървъра. Затова трябва да сте качили картинката някъде, преди да можете да я приложите към съобщението ви (например http://www.some-unknown-place.net/my-picture.gif). Не можете да прилагате картинки, намиращи се на вашия компютър (освен ако е публично достъпен сървър!), или намиращи се зад някакъв защитен механизъм, като например мейлбоксове на hotmail или yahoo, сайтове, защитени с парола и т.н. За да приложите картинка, използвайте съответния BBCode таг [img] или HTML (ако е разрешен).

Потребителски аватар
Don_Castelano
Автомобил: seat cordoba
Двигател: ABD 94

Мнениеот Don_Castelano » Нед 11 окт 2009 18:13

Следвай стъпките: Нов отговор-Ако искате да прикачите файл към вашето мнение въведете детайлите долу-Име на файл-разлистване .... Дори направих проба, за да съм сигурен че работи опцията, която съм ползвал многократно. Айде давай !!
Прикачени файлове
VW_on_FIRE_by_robotifux.jpg
VW_on_FIRE_by_robotifux.jpg (111.47 KиБ) Видяна 621 пъти

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Пон 28 дек 2009 14:59

Готово.
Въпросният детайл и на двете снимки е на заден план вляво.
Метален е и при двете антени.
Трябва ли да контактува с ламарината или да си сложа изолатор?

Последно избутана от feb на Пон 28 дек 2009 14:59.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”