VW LUPO 1.0 Бензин

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
badmind
Автомобил:
Двигател:

VW LUPO 1.0 Бензин

Мнениеот badmind » Нед 11 окт 2009 9:46

Здравейте,

Нов съм във форума и имам един въпрос към всеки един от Вас, който разбира от правилната употреба на един автомобил.

Въпроса ми е следния:

Става дума за ускорение от 0. Правилно ли е автомобила при ускорение оборотомера да стига до 4000 оборота?
Въобще има ли нещо, което трябва да знае един начинаещ шофьор за правилното каране на един автомобил?

ето снимки на автомобила и на оборотомера:

LUPO_002_1182916212.jpg

Tachometer1.jpg
Tachometer1.jpg (9.88 KиБ) Видяна 1098 пъти

Благодаря!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: WV LUPO 1.0 Бензин

Мнениеот radotom » Нед 11 окт 2009 12:05

badmind написа:Правилно ли е автомобила при ускорение оборотомера да стига до 4000 оборота?

При нормално каране- просто не е необходимо ;)
Виж - ако си решил да пробваш за колко време ще вдигне 100км/ч- може и до червеното да напълниш оборотомера, но това не значи, че е добре за мотора :lol:
Какво да знае - амиии... вслушвай се в шумовете на двигателя и купето. Те ще ти подскажат къде може да има евентуален проблем и до колко можеш да разчита на колата си.
Сменяй редовно консумативите, с такива, предписани от производителя, оглеждай от време на време имали и в какво състояние са масла, антифриз, такива работи ;)
И по-важното! Спазвай правилата за движение, бъди толерантен на пътя и не прави това, което не искаш да ти правят на теб.
Помни, че размажеш ли колата в някой стълб или задница на камион всичко написано по-горе си губи смисъла... :bishop

badmind
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badmind » Нед 11 окт 2009 12:26

radotom написа:
badmind написа:Правилно ли е автомобила при ускорение оборотомера да стига до 4000 оборота?

При нормално каране- просто не е необходимо ;)

Съгласен съм! Просто в София по някога се налага човек да се изтегли малко по-бързо за да не прави задръствания и да не генерира нерви в шофьорите зад него.
"но това не значи, че е добре за мотора"

Кой е правилния максимум? За да не се вреди на мотора и карането да не е заспало.
Какво да знае - амиии... вслушвай се в шумовете на двигателя и купето. Те ще ти подскажат къде може да има евентуален проблем и до колко можеш да разчита на колата си.

Ето тук ми е проблама! Аз казвам на приятелката ми, че според мен 4000 оборота е някаква граница и ми се струва, че шумовете не са чак толкова силни и двигателя не изнемогва! Тя мрънка като за световно и ме кара да не превишавам 3000!
Та въпроса е да си каже мнението някой страничен специалист :)
Сменяй редовно консумативите, с такива, предписани от производителя, оглеждай от време на време имали и в какво състояние са масла, антифриз, такива работи ;)

Всичко се сменя навреме!
И по-важното! Спазвай правилата за движение, бъди толерантен на пътя и не прави това, което не искаш да ти правят на теб.
Помни, че размажеш ли колата в някой стълб или задница на камион всичко написано по-горе си губи смисъла... :bishop

Много си прав!

badmind
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badmind » Пон 12 окт 2009 17:04

Няма ли някой, който да реши казуса ми ?

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Re: VW LUPO 1.0 Бензин

Мнениеот Luper » Пон 12 окт 2009 21:26

аз не разбрах казуса ти :)

тва МПС ускорява най-бързо между 3500-4000 оборота, където разполагаш с макс въртящ момент от внушителните 86 Нм, ама тва лично аз съм го използвал само при изпреварвания и такива приятелски мини-гонки с мегазверове като хонда инсайт 1.0, опел корса 1.0 12В и колкото и да е невероятно ситроен саксо 1.1! mhihi

иначе за нормално каране сменяй преди 3000, на лупото скоростите му са къси, така че в града е много приятно, извънградско е малко шит, защото по-често трябва да дауншифтваш :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”