Здравейте,
не успях да намеря подобна тема и реших да пиша направо.
Колата е Пасат 2006, дизел 2.0, ДСГ автом. скоростна кутия.
Днес както се прибирах, потеглям на едно кръстовище, след като скоростта се увеличи до 20км/час, се появи на дисплея "чайника с маслото", звуков сигнал. и надпис: Oil Pressure, Stop Engine.
При което, разбира се, се стреснах и веднага отбих...позамислих се малко и изгасих двигателя докато си припомня дали съм проверявал скоро маслото. Беше тъмно и имах около 1 км до дома, затова запалих отново и потеглих, след 20-те км отново същия надпис и чайника. Паркирах колата на паркинга, и започнах да чета по въпроса, но засега нищо конкретно.
Имате ли идеи ?
Благодаря предварително.

Пасат 2006 2.0 TDI - Oil pressure
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Re: Пасат 2006 - Oil pressure
Съобщението предупреждава за ниско ниво на маслото.
Провери си нивото на маслото .Тоя тип двигатели съм чувал че похапват масло.Ако е в норма и надписа се появи пак колата се нуждае от диагностика.
Провери си нивото на маслото .Тоя тип двигатели съм чувал че похапват масло.Ако е в норма и надписа се появи пак колата се нуждае от диагностика.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Съвсем вярно - виж как е нивото.Ако то е в норма и маслото не е много старо следва да се мери налягането на маслените магистрали и според показанията да се съди за проблема - вероятностите са или дефектирал датчик,който мери с грешка или механичен проблем по двигателя, който наистина води до спад на налягането на маслото по магистралите.А той вече може да е какво ли не и според стойностите може да се гадае за проблема.
Успех!
Успех!
-
- Автомобил: VW Passat DSG
- Двигател: BMP 2006
Здравейте отново,
тази сутрин проверих маслото - нивото е добре, дори е в горното деление.
Запалих колата, поработи 5-6 минути - нищо. Подкарах и хоп, след 20км/час ( 2-3 предавка) и изпищя отново същото съобщение.
Звъннах в тукашния сервиз на VW и казаха да я откарам при тях. Бавно, бавно - стигнах, по пътя нищо смущаващо в работата на двигателя.
Предварителни предположения на специалистите (дано излязат наистина специалисти)- датчика за налягането на маслото, щели да го сменят и да видят. Могло и помпата, ама било краен вариант.
За мое съжаление попрочетох по чужди форуми за подобни съобщения, и останах сукрушен - навсякъде сериозни проблеми ( дори блокирали двигатели и т.н.)
.........
тази сутрин проверих маслото - нивото е добре, дори е в горното деление.
Запалих колата, поработи 5-6 минути - нищо. Подкарах и хоп, след 20км/час ( 2-3 предавка) и изпищя отново същото съобщение.
Звъннах в тукашния сервиз на VW и казаха да я откарам при тях. Бавно, бавно - стигнах, по пътя нищо смущаващо в работата на двигателя.
Предварителни предположения на специалистите (дано излязат наистина специалисти)- датчика за налягането на маслото, щели да го сменят и да видят. Могло и помпата, ама било краен вариант.
За мое съжаление попрочетох по чужди форуми за подобни съобщения, и останах сукрушен - навсякъде сериозни проблеми ( дори блокирали двигатели и т.н.)
.........
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
С какво масло е колата?
Това съобщение е за ниско налягане на маслото.
Провери кой ти е кода на двигателя. Ако е BKP - тези двигатели имат проблем с маслената помпа и по точно със задвижването й. Дано да не е това, но не си прави излишни екперименти, защото наистина можеш да счупиш мотора. Сподели каква е диагнозата на сервиза.
Провери кой ти е кода на двигателя. Ако е BKP - тези двигатели имат проблем с маслената помпа и по точно със задвижването й. Дано да не е това, но не си прави излишни екперименти, защото наистина можеш да счупиш мотора. Сподели каква е диагнозата на сервиза.
- bobich
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBAB
julisimo написа:Здравейте,
не успях да намеря подобна тема и реших да пиша направо.
Колата е Пасат 2006, дизел 2.0, ДСГ автом. скоростна кутия.
Днес както се прибирах, потеглям на едно кръстовище, след като скоростта се увеличи до 20км/час, се появи на дисплея "чайника с маслото", звуков сигнал. и надпис: Oil Pressure, Stop Engine.
При което, разбира се, се стреснах и веднага отбих...позамислих се малко и изгасих двигателя докато си припомня дали съм проверявал скоро маслото. Беше тъмно и имах около 1 км до дома, затова запалих отново и потеглих, след 20-те км отново същия надпис и чайника. Паркирах колата на паркинга, и започнах да чета по въпроса, но засега нищо конкретно.
Имате ли идеи ?
Благодаря предварително.
Какъв звят е "чайника " колега (червен или жълт), ако е жълт може и вискоьитета да паднал (според мен)
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
ако двигатела е BKP може би наистина има проблем с маслената помпа или с с някакво калпаво масло 

-
- Автомобил: VW Passat DSG
- Двигател: BMP 2006
Здравейте,
за съжаление страховете ми се оправдаха - маслената помпа е.Сдала е багажа и не поддържа необходимите параметри. Трябва да се замен с нова. Цената която ми предложиха в сервиза е впечатляваща (поне за момента, все още не съм разпитал и на други места).
Някой има ли представа каква е цената ? Искам да си направя равносметка, евентуално дали да търся и втора употреба? Цената която ми казаха е близо 2800лв. Самата помпа представлява някакъв по-голям модул и си е бил комплект, а при мен са повредени и двете части ( някаква втулка тип шестограм е разбила вътрешната част...така и не запомних термините, само ми ги показаха).
едит: освен самата помпа, се е разбила втулката и на балансиращите валове, и трябва целия комплект да се смени.
Колата е Пасат 2006 г, DSG автоматична ск. кутия, 2.0, 140 коня. Типа двигател не зная как да разбера кой е? BMP ??
Благодаря предварително.
за съжаление страховете ми се оправдаха - маслената помпа е.Сдала е багажа и не поддържа необходимите параметри. Трябва да се замен с нова. Цената която ми предложиха в сервиза е впечатляваща (поне за момента, все още не съм разпитал и на други места).
Някой има ли представа каква е цената ? Искам да си направя равносметка, евентуално дали да търся и втора употреба? Цената която ми казаха е близо 2800лв. Самата помпа представлява някакъв по-голям модул и си е бил комплект, а при мен са повредени и двете части ( някаква втулка тип шестограм е разбила вътрешната част...така и не запомних термините, само ми ги показаха).
едит: освен самата помпа, се е разбила втулката и на балансиращите валове, и трябва целия комплект да се смени.
Колата е Пасат 2006 г, DSG автоматична ск. кутия, 2.0, 140 коня. Типа двигател не зная как да разбера кой е? BMP ??
Благодаря предварително.
Последна промяна от julisimo на Чет 15 окт 2009 12:04, променено общо 1 път.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
спам : ии кви цифри , бах тея поддръжки и помпи
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
julisimo написа:Цената която ми казаха е близо 2800лв.

Още по-спам:
Бах!
Аз за тази цена ако успея да си продам целия пассат, работещ безупречно- ще скачам до небето!...
Колега, да намериш такава помпа втора ръка ми се струва изгубена кауза!

Все още са много нови тези кочинки...

Ако питаш мен - поразтършувай из И-Бей и виж в някой по-нормален сервиз колко би струвала операцията... не знам...

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи да не казвам колко искат от опел за помпа на астра 98ма година еко тек
Или пък да кажа... 4000лв е цената

Или пък да кажа... 4000лв е цената

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
АБСОЛЮТНО ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
маслената помпа струва -няма и 100 евро:привода и е пар4е шестограм-няма и десет евро
пи4 искат да те работят и да ти продадат и балансиращите валове ,а те не се 4упят
по4ти съм сигурен 4е шестограма се е позаоблил и превърта и маслената помпа просто не се върти бързо
п.с хвани някои монтъор които е в 4ас и си вземаи колата от тия крадци(не знам в кои гараж са я гледали)
маслената помпа струва -няма и 100 евро:привода и е пар4е шестограм-няма и десет евро
пи4 искат да те работят и да ти продадат и балансиращите валове ,а те не се 4упят
по4ти съм сигурен 4е шестограма се е позаоблил и превърта и маслената помпа просто не се върти бързо
п.с хвани някои монтъор които е в 4ас и си вземаи колата от тия крадци(не знам в кои гараж са я гледали)
Re: Пасат 2006 2.0 TDI - Oil pressure
Мой познат - абсолютно същата кола, абсолютно същата година и то с DSG също имаше проблем с налягането, като си купуваше колата, разбра го в последствие. Ще питам дали е намерил решение.
Върни се в “Дизелови агрегати”