Пасат 2006 2.0 TDI - Oil pressure

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
julisimo
Автомобил: VW Passat DSG
Двигател: BMP 2006

Пасат 2006 2.0 TDI - Oil pressure

Мнениеот julisimo » Вто 13 окт 2009 21:38

Здравейте,
не успях да намеря подобна тема и реших да пиша направо.

Колата е Пасат 2006, дизел 2.0, ДСГ автом. скоростна кутия.
Днес както се прибирах, потеглям на едно кръстовище, след като скоростта се увеличи до 20км/час, се появи на дисплея "чайника с маслото", звуков сигнал. и надпис: Oil Pressure, Stop Engine.
При което, разбира се, се стреснах и веднага отбих...позамислих се малко и изгасих двигателя докато си припомня дали съм проверявал скоро маслото. Беше тъмно и имах около 1 км до дома, затова запалих отново и потеглих, след 20-те км отново същия надпис и чайника. Паркирах колата на паркинга, и започнах да чета по въпроса, но засега нищо конкретно.

Имате ли идеи ?

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Re: Пасат 2006 - Oil pressure

Мнениеот sasho_mf » Вто 13 окт 2009 22:38

Съобщението предупреждава за ниско ниво на маслото.
Провери си нивото на маслото .Тоя тип двигатели съм чувал че похапват масло.Ако е в норма и надписа се появи пак колата се нуждае от диагностика.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 14 окт 2009 0:15

Съвсем вярно - виж как е нивото.Ако то е в норма и маслото не е много старо следва да се мери налягането на маслените магистрали и според показанията да се съди за проблема - вероятностите са или дефектирал датчик,който мери с грешка или механичен проблем по двигателя, който наистина води до спад на налягането на маслото по магистралите.А той вече може да е какво ли не и според стойностите може да се гадае за проблема.
Успех!

julisimo

Мнениеот julisimo » Сря 14 окт 2009 10:04

Здравейте отново,

тази сутрин проверих маслото - нивото е добре, дори е в горното деление.
Запалих колата, поработи 5-6 минути - нищо. Подкарах и хоп, след 20км/час ( 2-3 предавка) и изпищя отново същото съобщение.
Звъннах в тукашния сервиз на VW и казаха да я откарам при тях. Бавно, бавно - стигнах, по пътя нищо смущаващо в работата на двигателя.
Предварителни предположения на специалистите (дано излязат наистина специалисти)- датчика за налягането на маслото, щели да го сменят и да видят. Могло и помпата, ама било краен вариант.
За мое съжаление попрочетох по чужди форуми за подобни съобщения, и останах сукрушен - навсякъде сериозни проблеми ( дори блокирали двигатели и т.н.)

.........

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 14 окт 2009 10:21

С какво масло е колата?

bbosh1

Мнениеот bbosh1 » Сря 14 окт 2009 11:45

Това съобщение е за ниско налягане на маслото.
Провери кой ти е кода на двигателя. Ако е BKP - тези двигатели имат проблем с маслената помпа и по точно със задвижването й. Дано да не е това, но не си прави излишни екперименти, защото наистина можеш да счупиш мотора. Сподели каква е диагнозата на сервиза.

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bobich » Сря 14 окт 2009 16:22

julisimo написа:Здравейте,
не успях да намеря подобна тема и реших да пиша направо.

Колата е Пасат 2006, дизел 2.0, ДСГ автом. скоростна кутия.
Днес както се прибирах, потеглям на едно кръстовище, след като скоростта се увеличи до 20км/час, се появи на дисплея "чайника с маслото", звуков сигнал. и надпис: Oil Pressure, Stop Engine.
При което, разбира се, се стреснах и веднага отбих...позамислих се малко и изгасих двигателя докато си припомня дали съм проверявал скоро маслото. Беше тъмно и имах около 1 км до дома, затова запалих отново и потеглих, след 20-те км отново същия надпис и чайника. Паркирах колата на паркинга, и започнах да чета по въпроса, но засега нищо конкретно.

Имате ли идеи ?

Благодаря предварително.

Какъв звят е "чайника " колега (червен или жълт), ако е жълт може и вискоьитета да паднал (според мен)

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Сря 14 окт 2009 17:54

ако двигатела е BKP може би наистина има проблем с маслената помпа или с с някакво калпаво масло :shock

julisimo

Мнениеот julisimo » Сря 14 окт 2009 20:56

Здравейте,

за съжаление страховете ми се оправдаха - маслената помпа е.Сдала е багажа и не поддържа необходимите параметри. Трябва да се замен с нова. Цената която ми предложиха в сервиза е впечатляваща (поне за момента, все още не съм разпитал и на други места).
Някой има ли представа каква е цената ? Искам да си направя равносметка, евентуално дали да търся и втора употреба? Цената която ми казаха е близо 2800лв. Самата помпа представлява някакъв по-голям модул и си е бил комплект, а при мен са повредени и двете части ( някаква втулка тип шестограм е разбила вътрешната част...така и не запомних термините, само ми ги показаха).

едит: освен самата помпа, се е разбила втулката и на балансиращите валове, и трябва целия комплект да се смени.

Колата е Пасат 2006 г, DSG автоматична ск. кутия, 2.0, 140 коня. Типа двигател не зная как да разбера кой е? BMP ??

Благодаря предварително.

Последна промяна от julisimo на Чет 15 окт 2009 12:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 14 окт 2009 21:38

спам : ии кви цифри , бах тея поддръжки и помпи

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 14 окт 2009 21:53

julisimo написа:Цената която ми казаха е близо 2800лв.

:shock :shock :shock
Още по-спам:
Бах!
Аз за тази цена ако успея да си продам целия пассат, работещ безупречно- ще скачам до небето!...

Колега, да намериш такава помпа втора ръка ми се струва изгубена кауза! :(
Все още са много нови тези кочинки... :(
Ако питаш мен - поразтършувай из И-Бей и виж в някой по-нормален сервиз колко би струвала операцията... не знам... :No

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 14 окт 2009 22:01

Значи да не казвам колко искат от опел за помпа на астра 98ма година еко тек :banghead:
Или пък да кажа... 4000лв е цената :Mr Green Fun

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 14 окт 2009 22:14

АБСОЛЮТНО ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
маслената помпа струва -няма и 100 евро:привода и е пар4е шестограм-няма и десет евро
пи4 искат да те работят и да ти продадат и балансиращите валове ,а те не се 4упят
по4ти съм сигурен 4е шестограма се е позаоблил и превърта и маслената помпа просто не се върти бързо
п.с хвани някои монтъор които е в 4ас и си вземаи колата от тия крадци(не знам в кои гараж са я гледали)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат 2006 2.0 TDI - Oil pressure

Мнениеот morfei1 » Сря 14 окт 2009 23:23

Мой познат - абсолютно същата кола, абсолютно същата година и то с DSG също имаше проблем с налягането, като си купуваше колата, разбра го в последствие. Ще питам дали е намерил решение.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 2006 2.0 TDI - Oil pressure

Мнениеот niks76 » Чет 15 окт 2009 7:59

Изображение
Изображение
Изображение
това са балансиращите валове и маслената помпа за 2.0тди ,ако проблема ти е в мотора

Върни се в “Дизелови агрегати”