Проблем с двигателя на Polo.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
meleto
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AVY

Проблем с двигателя на Polo.

Мнениеот meleto » Пон 14 сеп 2009 8:27

Значи става дума за Поло от 94, с 1,4 двигател, 60 магарета с газова уредба разбирасе :banana Та от зимата дет мина почна да прави номера кат паля колата през деня, независимо сутрин или обяд или вечер, кат мине една нощ и на другия ден няма мощност дрънка хлопа мъка мъка и това го прави и на бензин и на газ, дори и сега, лятото. Като поработи 10 мин и се оправя и цял ден работи като пушка, докато не дойде следващата сутрин. Закарах го на диагностика в BOSCH в дружба взеха ми 80 лева и ми смениха единия кабел на свещите след което колата на бензин спря да прави проблеми, а на газ същата умирачка. И ония оли голи ми каза да я карам повече на бензин че да се оправило това, бил проблема в компютъра, имал грешни дани от газта. Има ли някаква истина в това и има ли алтернатива на оправяне, изчистване на данните от компютъра или няква друга врътка, защото тоя двигател е кръвопиец на бензин в градът ми сваля кожата, ще избухам 200лв бензин и ако не се оправи ще се застрелям :bishop и ще се окаже че проблема е бил друг, както често става. Колата я карам от 2 години точно и от тогава има газова, сменял съм само филтри и масла по двигателя. А да в момента, на газ да запаля е някво чудо, почти невъзможно, а преди независимо зима лете, палеше на квото му сипя!

Мерси за вниманието!!!

P.S. Допълнително мога да кажа че имам малка дупка в кутията на филтъра защото едната щипка се отчупи и от време на време в тия 10 сутрешни мъчителни минути ми се случва някви гърмежи да се чуват от двигателя, рядко ама се случват и слизам да проверявам дали двигателя още е на същото място.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с двигателя на Polo.

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 14 сеп 2009 9:07

Колега, отиди на Газ диагностика да видят как е работата с горивото, с въздуха и там ще ти кажат какъв е проблема може да се нуждае от диагностика.

Потребителски аватар
meleto

Мнениеот meleto » Чет 17 сеп 2009 17:47

Дайте препоръка за читав газаджия, че моя е пълен кретен....

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Чет 17 сеп 2009 20:38

сутрин на газ ли палиш или на бензин? отиди както ти казва колегата на газ анализатор да ти направят една хубава настройка на АГУ-то. Да ти направят и компютъра да се рестартира при всяко вадене на ключа за да не трупа грешки на газ. Аз съм така и вече пета година откакто я имам колата не съм имал никакви ядове, а карам на газ.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Пет 18 сеп 2009 15:20

eradev написа:сутрин на газ ли палиш или на бензин? отиди както ти казва колегата на газ анализатор да ти направят една хубава настройка на АГУ-то. Да ти направят и компютъра да се рестартира при всяко вадене на ключа за да не трупа грешки на газ. Аз съм така и вече пета година откакто я имам колата не съм имал никакви ядове, а карам на газ.

Това с рестарта на всяко палене не е добро решение.Пиши в раздел Газови уредби-има колега газаджия/ The Machine /,ще ти даде добър съвет.

Потребителски аватар
meleto

Мнениеот meleto » Пет 18 сеп 2009 18:31

А мога ли сам да си рестартирам компютъра??? И как става...

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Пон 21 сеп 2009 0:36

Да можеш незая кое е точно полото но при повечето фосвагени става е при моито става 90-94 ааУ махаш минуса на клемата изчакваш 10-20 мин и палиш на БЕНЗИН качваш се и и даваш критики смисал караш някаде опъваш я да запамети стоиности .. и после караш на газ..аз моита я лекувам така само че при мен няма емулатор понеже не можах да си го сваржа.. (аз и баща ми слагахме оредбата)но грешките намалаяват когато я от бензин махам контакта изчаквам 30-40секунди и тогава прехжарлям на газ без контакт и тогава паля и грешките намаляват.. :bishop (обраткото важи пак като сварши гаста гася минавам на бензин и продалжавам)

Потребителски аватар
meleto

Мнениеот meleto » Вто 13 окт 2009 16:56

Смениx палеца (стария беше разтопен, незнам как въобще колата е палила) на делкото и колата се оправи, нямам думи просто! В сервиз на BOSCН ти зимат 80 лева и ти казват сама ще се оправи, то било палец за 5 лева, да се е*а у късмета.

Потребителски аватар
mmkosev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmkosev » Сря 14 окт 2009 21:08

колега с каква уредба си.с газов инжекцион или обикновенна.apq мотора има една особенност,че си сменя режима от секуент на фулгруп и газовия инжекцион се наглася трудно,а за обикновенната агу да не говорим.аз съм със бсм с индивидуална настроика колата тръгна на газ като на бензин.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 15 окт 2009 14:31

mmkosev написа:apq мотора има една особенност,че си сменя режима от секуент на фулгруп

Знаеш ли кога си сменя решима :roll: :?:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”