Покупка на Пасат Б5 - за какво да гледаме?

Техническа и сервизна информация за Passat
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: Покупка на Пасат Б5 - за какво да гледаме?

Мнениеот brum » Вто 13 окт 2009 22:48

niko_77 написа:Колегата с този списък наистина ще се озори! И до Германия да отиде пак трудно ще го изпълни...

Хора, четете ли какво съм написал?

Не искам колата да ги изпълни всичките тези точки. Те са отправни за да имам максимално точна представа за състоянието на колата.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Чет 15 окт 2009 19:43

Като се замисля, малко ще ти е трудно да духнеш в капачката за маслото, а още по-трудно през щеката......... и да постигнеш някакъв резултат.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 15 окт 2009 22:23

Между другото не е ли нормално да си духа през капачката за масло.. айде за щеката знам че не е ама за капачката.. ?

и пак между другото аз лично гледах 1 пасат (и тема бях пуснал) дето би издържал на всички тези тестове, само дето беше с друг (1.8 20в) мотор.. така че има, ама рядко излизат и е на късмет работата.

И аз мисля че маслото айде да го смениш на момента, ама за ангренажа да се притесняваш за стотина км е несериозно. Просто няма да я ръбиш много и ще те докара.

Успех.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 15 окт 2009 22:34

така като чета темата имам чувството че ще купуваш нова кола :screwy

хубаво си си набелязал толкова много неща да гледаш ама защо си мислиш че ще намериш пасат без нито един проблем ... особенно 10-тина годишен

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 16 окт 2009 21:23

С риск да повторя повечето постове,но ако намериш Б5,отговарящ на тези критерий,погледни да не би да си се върнал 9 -10 години и да си в представителство на ФВ.Просто няма такова животно,че чак и микретата по бравите :screwy братле,вземай я и не му мисли толкова че ще се поболееш.Вярно дават се пари,но с толкова нерви :012: А ти щом и масло и филтър си носиш,май си доста предпазлив,без да се сърдиш,ама чак и се превземаш.Гледай дали е блъскана (99%) дали пали студена,дали пали топла,дали се тресе двг,прави си теста с каретата-и тръгвай.

Ти сега хубаво ще ги прегледаш изброените от теб,но виждам не си сложил и "проверката" на рейката,която също много често дава фира.И да ти кажа че признаците са и 1/1 за развалена рейка,и за смазване на каренцето на волана.И какво,ще отидеш,ще врътнеш волана,ще ти пристърже и край- рейката развалена.И язък за добрата кола,ще си замине.

Мой съвет-не се втилявай много,гледай да не е грохнала и я вземай.

kundak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kundak » Съб 17 окт 2009 9:41

ти каквото ше правиш надали вси4ките работи ще ти дадат да гледаш наи добре някои приятел които разбиро от коли както аз направих направо от авто воза сас човек които внася коли приятел докараха я той гледа прави струва и сега да чукна няма проблеми карам го сас W5-40 ПАЛНА СИНТЕТИКА И ДОЛИВАМ ОТ СМЯНЯ ДО СМЯНА 300-400ГР

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Нед 18 окт 2009 6:38

Колата е намерена :) .

Пасат Б5, седан, AFN двигател, 99та година, HIGH LINE. Разбира се забележки има:
1. Предна лява и задна лява брава правят проблем понякога.
2. Или съединителя или маховика е леко тръгнал.
3. На предно дясно огледало дава грешка за подгрева.
4. Преден ляв фар не му работи електрическото регулиране.
5. И най-лошото - кората зад седалките между купето и багажника е рязана за говорители. Ама така е отрязана, че все едно го прави 15 годишен хвашащ флекс за първи път. Но и това си има решение - режа от някой пасат по автоморгите и си намирам читав заварчик.

Колкото и невероятно да звучи колата изглежда на реални 150 000км. Педалите са като нови, салона е уникално запазен (от 10тина такива коли тази е първта на която салона е без забележки). Единствените забележки по интериора са некадърно монтираното CD и някоя леко поскърцваща пластмаса при по-ниски обороти. От към двигателя - момчето ми даде да си направя и диагностика на пътя - турбина и дебитомер изглеждат читави. Окачването до сега не е скръцнало или тропнало нито веднъж (а вече навъртях 650 км). Маслото го смених още в Силистра - нямаше разлика в шума от двигателя. Остават ремъците :) .

По думите на продавача - много точен човек май ще се окаже - километрите не ги е сменял. Като е докарал колата е сменил корите на предните врати и е махнал кората с говорителите зад задните седалки. Измил е колата и я продава във вида в който е дошла. Километри не бил въртял. Тази информация я поисках след като платих колата.

Като бонус към нея даже имаше зимни гуми ставащи за каране - Pirelli Sottzero или нещо такова - предните като нови с дот 2008, задните с дот 2007.

А, да добавя - колата е от Австрия :) .

Последна промяна от brum на Нед 18 окт 2009 8:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 18 окт 2009 8:00

Congratulations дет се вика, браво. И колегите дет се дзвериха че нямало читави коли, еми излизат ама търпение и късмет му е майката. Квото и да е твое гардже е вече, дано се разбирате и двамата. Успех. Аз лично май ще си всема японка следващата мисля, особено след като покарах тука няколко в USA не мисля повече за друго VW.

Поздрави.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 18 окт 2009 19:06

Да ти е честита,но можеш да си 99,9 % сигурен че АФН на 150 000 км НЯМА. Единствено ако е някой,който е стоял в гараж,или наистина на някой пенс у швабланд.Повярвай ми,тия километри ги правят за 3-4 години.Но нека ти е честита,и свиквай с поскърцването и пукането на пластмасите :) ще се засилва.Айде много безаварийни,и изобщо не се замисляй да му сипваш нафта от туби.Най-много на нея се радва моя.Само я минавай през цедка (аз използвам бояджийска,20 микрона е, и струва 25 стотинки,за многократна употреба).Айде много безаварийни.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 19 окт 2009 8:31

В тази тема за пореден път се потвърди максимата, че тръгваш с големи изисквания, но взимаш това което е на пазара или иначе казано кола на 10+ години без забележки няма.Въпроса беше да се избере най-читавата измежду тези,които се предлагат,дано колегата да я е избрал.И да гледаш и да мериш не знаеш следващия ден какво те чака.Към колегата поздрави за избора на купе и двигател и да я изкарва поне въднъж месечно за продухване и прочистване на променливата геометрия извън града, че иначе става кофти.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 19 окт 2009 13:01

Е кво да и продухва извън града,той може и на 2ра да я продуха,и на 3та,и да си е в града.

ПС, А ако знаете какъв е кеф,д аси в следата ситуация- Леко ръмене,голяма полянка,с прязна зелена тревичка,малко калчица,и Б5 4моушън.Снощи доста участвах в тая сцена, докато хубавата зелена трева,не стана на нива готова за картофосеитба.Мноооооо мед на душата.

Върни се в “Passat”