Въздушен филтър Golf 2 PN-проблем
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Въздушен филтър Golf 2 PN-проблем
Проблема е,че тампона който държи кутията на въздушния филтър (ограден във синьо на снимката) се къса 3ти път и все ми се налага да купувам цяла кутия за въздушния филтър (червено) заради този тампон.Моя е малко по-различен от този на снимката,смисъл има една ламаринка в повече самата кутия е малко по-високо та въпроса ми е има ли начин да сменя цялата система на въздушния филтър(кутията) с някоя друга с друг захват?Освен това имам чувството че карбуратора взема въздух отзад и колата много често си променя оборотите когато си поиска.Лепих единия тампон със силикон и държи вече 1 година но проблема с оборотите си остана и за това реших да питам мога ли да сменя цялата система.

- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Re: Въздушен филтър Golf 2 PN-проблем
Колега проблема е,че кутията стои под напражение защото в момента кутията е наклонена напред
Колата има газ нали
Проблема в наклона на кутията идва от там,че плочката за газта подига кутията нагоре,а предната скоба за захващане остава по надолу и кутията трябва да се наклони отпред за да може да се захване
От там ти идва и напрежението върху карборатора,защото хем се прецаква тампона под него и дърпа въздух
Предлагам ти да си изрежеш една планка от по-дебела ламарина с големина 5см и да побиеш 2 дупкИ
Едната я хващаш с болт към сегашната ти дупка дето е захваната кутията,а кутията я захващаш на вече новата дупка на планката която се пада по-нагоре
П.п На мен като ми слагаха газта и ми сложиха тая планчица щото се получи същата работа
Незнам дали ме разбра,но утре ще направя една снимка на моята кутия ( мотор RF ) и ще ти покажа как е направено с планката
п.п2
Що сервото и казанчето за спирачната течност са ти от ляво

Колата има газ нали
Предлагам ти да си изрежеш една планка от по-дебела ламарина с големина 5см и да побиеш 2 дупкИ
П.п На мен като ми слагаха газта и ми сложиха тая планчица щото се получи същата работа
Незнам дали ме разбра,но утре ще направя една снимка на моята кутия ( мотор RF ) и ще ти покажа как е направено с планката
п.п2
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Снимката е на друг голф, не на неговия просто го е дал за пример
а именно от това идва проблема, че плочката на газта дава наклон на кутията и затова се чупи....
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Дам цялата работа прави плочката
Към Автора: Колега,аз вместо да си купувам нови кутии направих следното
Взех кутията след като тампона се откъсна и взех та изтърбуших всичко отвътре,и с флекса изрязах болта който беше там ( външно ) и отвътре сложих по-дълъг болг 6-ца
Сега няма никакви проблеми
п.п А снимката на английска версия ли е или

Към Автора: Колега,аз вместо да си купувам нови кутии направих следното
Взех кутията след като тампона се откъсна и взех та изтърбуших всичко отвътре,и с флекса изрязах болта който беше там ( външно ) и отвътре сложих по-дълъг болг 6-ца
п.п А снимката на английска версия ли е или
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега и само заради това тампонче си даваш парите за кутии , колега не че сум толоз умен ама не можа ли да се сетиш там където е тампона да пробиеш една дупка и да сложеш шпилка или нещо от сорта вместо да си даваш парите,един приятел го направи с винт за дърво ама на мен ми изглежда грозно по добре с шпичица или по дълъг болт от вътре дано си ме разбрал (този голф на снимката е се десен волан нали)
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Удължи планката от към двигателя, на която се връзва тампона. При мене е удължена с няколко сантиметра и филтъра се монтира много лесно, без никакво напрежение. Вече 4 години имам газова и не се е късал този тампон.
- Don_Castelano
- Автомобил: seat cordoba
- Двигател: ABD 94
zdravko_jett написа:...там където е тампона да пробиеш една дупка и да сложеш шпилка или нещо от сорта ...един приятел го направи с винт за дърво ....или по дълъг болт от вътре..
Подкрепям

- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
MaRtiNsKi написа:Колега проблема е,че кутията стои под напражение защото в момента кутията е наклонена напред![]()
Колата има газ налиПроблема в наклона на кутията идва от там,че плочката за газта подига кутията нагоре,а предната скоба за захващане остава по надолу и кутията трябва да се наклони отпред за да може да се захване
От там ти идва и напрежението върху карборатора,защото хем се прецаква тампона под него и дърпа въздух
![]()
Предлагам ти да си изрежеш една планка от по-дебела ламарина с големина 5см и да побиеш 2 дупкИЕдната я хващаш с болт към сегашната ти дупка дето е захваната кутията,а кутията я захващаш на вече новата дупка на планката която се пада по-нагоре
![]()
П.п На мен като ми слагаха газта и ми сложиха тая планчица щото се получи същата работа![]()
Незнам дали ме разбра,но утре ще направя една снимка на моята кутия ( мотор RF ) и ще ти покажа как е направено с планката![]()
п.п2![]()
![]()
Що сервото и казанчето за спирачната течност са ти от ляво
![]()
![]()
Това е направено,има я ламаринката и е достатъчно дълга,при слагането на газта е сложена и пак се къса и явно си взема въздух и мени оборотите.А тва да се пробие с болт според мен не е много умишлено,неслучайно така е направен тампона да обира вибрациите...
П.П Снимката е от нета
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”