Въздушен филтър Golf 2 PN-проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Въздушен филтър Golf 2 PN-проблем

Мнениеот toshara » Чет 15 окт 2009 20:38

Проблема е,че тампона който държи кутията на въздушния филтър (ограден във синьо на снимката) се къса 3ти път и все ми се налага да купувам цяла кутия за въздушния филтър (червено) заради този тампон.Моя е малко по-различен от този на снимката,смисъл има една ламаринка в повече самата кутия е малко по-високо та въпроса ми е има ли начин да сменя цялата система на въздушния филтър(кутията) с някоя друга с друг захват?Освен това имам чувството че карбуратора взема въздух отзад и колата много често си променя оборотите когато си поиска.Лепих единия тампон със силикон и държи вече 1 година но проблема с оборотите си остана и за това реших да питам мога ли да сменя цялата система.
Изображение

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Re: Въздушен филтър Golf 2 PN-проблем

Мнениеот MaRtiNsKi » Чет 15 окт 2009 22:36

Колега проблема е,че кутията стои под напражение защото в момента кутията е наклонена напред :)

Колата има газ нали :? Проблема в наклона на кутията идва от там,че плочката за газта подига кутията нагоре,а предната скоба за захващане остава по надолу и кутията трябва да се наклони отпред за да може да се захване :) От там ти идва и напрежението върху карборатора,защото хем се прецаква тампона под него и дърпа въздух :да:

Предлагам ти да си изрежеш една планка от по-дебела ламарина с големина 5см и да побиеш 2 дупкИ :) Едната я хващаш с болт към сегашната ти дупка дето е захваната кутията,а кутията я захващаш на вече новата дупка на планката която се пада по-нагоре :)

П.п На мен като ми слагаха газта и ми сложиха тая планчица щото се получи същата работа ;)

Незнам дали ме разбра,но утре ще направя една снимка на моята кутия ( мотор RF ) и ще ти покажа как е направено с планката :)

п.п2 :shock :shock :shock Що сервото и казанчето за спирачната течност са ти от ляво :shock :shock :shock

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Чет 15 окт 2009 22:55

Снимката е на друг голф, не на неговия просто го е дал за пример ;) а именно от това идва проблема, че плочката на газта дава наклон на кутията и затова се чупи....

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Чет 15 окт 2009 23:00

Дам цялата работа прави плочката :)

Към Автора: Колега,аз вместо да си купувам нови кутии направих следното :)

Взех кутията след като тампона се откъсна и взех та изтърбуших всичко отвътре,и с флекса изрязах болта който беше там ( външно ) и отвътре сложих по-дълъг болг 6-ца :) Сега няма никакви проблеми :)

п.п А снимката на английска версия ли е или :roll: :shock

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 15 окт 2009 23:25

колега и само заради това тампонче си даваш парите за кутии , колега не че сум толоз умен ама не можа ли да се сетиш там където е тампона да пробиеш една дупка и да сложеш шпилка или нещо от сорта вместо да си даваш парите,един приятел го направи с винт за дърво ама на мен ми изглежда грозно по добре с шпичица или по дълъг болт от вътре дано си ме разбрал (този голф на снимката е се десен волан нали)

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 16 окт 2009 7:19

Удължи планката от към двигателя, на която се връзва тампона. При мене е удължена с няколко сантиметра и филтъра се монтира много лесно, без никакво напрежение. Вече 4 години имам газова и не се е късал този тампон.

Потребителски аватар
Don_Castelano
Автомобил: seat cordoba
Двигател: ABD 94

Мнениеот Don_Castelano » Пет 16 окт 2009 18:23

zdravko_jett написа:...там където е тампона да пробиеш една дупка и да сложеш шпилка или нещо от сорта ...един приятел го направи с винт за дърво ....или по дълъг болт от вътре..

Подкрепям :да:

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пет 16 окт 2009 23:02

MaRtiNsKi написа:Колега проблема е,че кутията стои под напражение защото в момента кутията е наклонена напред :)

Колата има газ нали :? Проблема в наклона на кутията идва от там,че плочката за газта подига кутията нагоре,а предната скоба за захващане остава по надолу и кутията трябва да се наклони отпред за да може да се захване :) От там ти идва и напрежението върху карборатора,защото хем се прецаква тампона под него и дърпа въздух :да:

Предлагам ти да си изрежеш една планка от по-дебела ламарина с големина 5см и да побиеш 2 дупкИ :) Едната я хващаш с болт към сегашната ти дупка дето е захваната кутията,а кутията я захващаш на вече новата дупка на планката която се пада по-нагоре :)

П.п На мен като ми слагаха газта и ми сложиха тая планчица щото се получи същата работа ;)

Незнам дали ме разбра,но утре ще направя една снимка на моята кутия ( мотор RF ) и ще ти покажа как е направено с планката :)

п.п2 :shock :shock :shock Що сервото и казанчето за спирачната течност са ти от ляво :shock :shock :shock

Това е направено,има я ламаринката и е достатъчно дълга,при слагането на газта е сложена и пак се къса и явно си взема въздух и мени оборотите.А тва да се пробие с болт според мен не е много умишлено,неслучайно така е направен тампона да обира вибрациите...
П.П Снимката е от нета ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”