Термостат - къде се намира и как се сменя.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Re: Термостат - къде се намира и как се сменя.

Мнениеот luboveliki » Нед 13 сеп 2009 15:56

и аз съм във филма с термостатите!!!!три години си ми седеше стрелката около 90 градуса(+- 2 градуса),и от веднъж(на другия ден) като рече да седи на 70* и това е(термостата работи, но просто ниско седи температурата),рекох да отстраня проблема(но скептично настроен от многото теми за тоя филм) и се захванах с дивотията......смених три арматурни табла,датчика за температурата(стария отчиташе с 5-10* по малко),самия термостат(с BEHR-87*) и пластмасата около него И НЕ ТА НЕ(няма такава дивотия)....температурния датчик отчита вярно,стрелката е вярна,перката на радиатора се включва на 95*(първа степен),извън града държи 75-80 а в града 80-90(просто вече незнам какво да правя),днес мислех пак да разглобявам да си върна стария термостат(няма марка,месингов и изглежда много по ментелив от новия, но пище 88*),знам ли вече заболя ме главата да чета темите само !!!оказа се вярно ,че като стана време и аз се вкарах в приключение да искам да седи на 90 градуса.........но нали така трябва :bishop :063:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 15 сеп 2009 17:57

Любчо, къв ти е мотора?

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Пон 28 сеп 2009 22:01

Колеги, изчетох цялата тема, ама така и не разбрах - Wahler или Behr? Темата е от 2006г. нека някой да сподели от какво е останал доволен в дългосрочен план (не 2-3 месеца) и от къде го е купил (конкретен магазин). :012:
Иначе вече от около година и аз съм с проблема "стои на около 70, а 90 само в задръстванията" и май ще тряа да се сменя.... малко ме е страх да не се вкарам във филм, че като гледам ако стане така няма да съм първия.
И нещо друго - никой ли до сега не е пробвал да смени термостата примерно с термостат от друга кола (в общи линии частта е една и съща), не за ФВ, че като гледам това се оказва болно място тук. Примерно на старата ни Шкода под 5 год. не кара термостата :twisted:
Мотора ми е АФТ и се чудя дали има опция да се смени отгоре, без да се откача отдолу хидравличната помпа.

Предварително Благодаря на хората с "опит"! :beer

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 28 сеп 2009 22:29

вземи си от порше бг.По спомен струва 58лв заедно с пръстена :wink:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Вто 29 сеп 2009 9:05

LILO&STICH написа:вземи си от порше бг.По спомен струва 58лв заедно с пръстена :wink:

:да:

Потребителски аватар
paciracing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paciracing » Пет 09 окт 2009 21:24

luboveliki написа:и аз съм във филма с термостатите!!!!три години си ми седеше стрелката около 90 градуса(+- 2 градуса),и от веднъж(на другия ден) като рече да седи на 70* и това е(термостата работи, но просто ниско седи температурата),рекох да отстраня проблема(но скептично настроен от многото теми за тоя филм) и се захванах с дивотията......смених три арматурни табла,датчика за температурата(стария отчиташе с 5-10* по малко),самия термостат(с BEHR-87*) и пластмасата около него И НЕ ТА НЕ(няма такава дивотия)....температурния датчик отчита вярно,стрелката е вярна,перката на радиатора се включва на 95*(първа степен),извън града държи 75-80 а в града 80-90(просто вече незнам какво да правя),днес мислех пак да разглобявам да си върна стария термостат(няма марка,месингов и изглежда много по ментелив от новия, но пище 88*),знам ли вече заболя ме главата да чета темите само !!!оказа се вярно ,че като стана време и аз се вкарах в приключение да искам да седи на 90 градуса.........но нали така трябва :bishop :063:

Аз съм с 2Е мотор 2.0 GTI 8V.Февруари си го взех и тая пуста стрелка не мърдаше.Първо слагах кашон(грозно)докато не го сменихме(шибано е,сваляха хидравлика)и от тогава е супер,но извън града си е 80 не мърда,в града си е 90 и само да спра и тръгва перката.Само незнам защо е като твоя извън града.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 12 окт 2009 15:10

paciracing написа:
luboveliki написа:и аз съм във филма с термостатите!!!!три години си ми седеше стрелката около 90 градуса(+- 2 градуса),и от веднъж(на другия ден) като рече да седи на 70* и това е(термостата работи, но просто ниско седи температурата),рекох да отстраня проблема(но скептично настроен от многото теми за тоя филм) и се захванах с дивотията......смених три арматурни табла,датчика за температурата(стария отчиташе с 5-10* по малко),самия термостат(с BEHR-87*) и пластмасата около него И НЕ ТА НЕ(няма такава дивотия)....температурния датчик отчита вярно,стрелката е вярна,перката на радиатора се включва на 95*(първа степен),извън града държи 75-80 а в града 80-90(просто вече незнам какво да правя),днес мислех пак да разглобявам да си върна стария термостат(няма марка,месингов и изглежда много по ментелив от новия, но пище 88*),знам ли вече заболя ме главата да чета темите само !!!оказа се вярно ,че като стана време и аз се вкарах в приключение да искам да седи на 90 градуса.........но нали така трябва :bishop :063:

Аз съм с 2Е мотор 2.0 GTI 8V.Февруари си го взех и тая пуста стрелка не мърдаше.Първо слагах кашон(грозно)докато не го сменихме(шибано е,сваляха хидравлика)и от тогава е супер,но извън града си е 80 не мърда,в града си е 90 и само да спра и тръгва перката.Само незнам защо е като твоя извън града.

Нормално е да има разлика от градско и дълго.На дълго само термостата решава колко
да е температурата,а при ниска скорост в жегата той отваря напълно и до там.
Разлики и аномалии се получават от некоректна работа на датчика и перката

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 13 окт 2009 22:06

а на SR-ката къде се намира термостата .покажете със стрелка ако може

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 15 окт 2009 20:07

някой.нещо.хелпен плс :?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 16 окт 2009 8:22

от тази снимка,няма как да ти се покаже.

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Пет 16 окт 2009 12:53

здравеите.
и аз днес направих тази процедура,защото почече от 70 градуса не вдигаше.
източих целото казанче,защото така или иначе треаще да го сменям с антифриз.
та така,всичко мина по вода.колата загря мн бързо и си стигна 90.направих 30 минутен тест на вазможно наи дългите разтояния наблизо и стрелката не мръдна от 90,напрао си се залепи там.
но има нещо друго което ме притеснява-значи забраих,че течността в казанчето се разширява,когато е топла и при загрял двигател ми е на 2 см над мах-а. и ауспоха нещо пуши повечко от нормалното.
ДАЛИ НЕ СЪМ НАПРАИЛ НЯКОИЯ ПОРАЗИЯ??
другото което ми напраи впечатление е,че нещо съска от към казанчето(предполагам,че се обезвъздушава)...проверих вс маркучи са здраво стегнати
благодаря
пс;това с ауспоха си го обяснявам,че може би след като е работила 1 месец неправилно и сега може мръсотия или нагар нещо да изхвърля?

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 16 окт 2009 18:02

LILO&STICH написа:от тази снимка,няма как да ти се покаже.
добре де нека така да попитам -в кое от двете места се намира
Прикачени файлове
11255337652141548_14.jpg

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Вто 27 окт 2009 18:01

да се намеся и аз :) дано да ви е от помощ при избора http://forums.audiworld.com/archive/ind ... 62118.html ,само че е на английски език :beer

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пет 06 ное 2009 23:35

fill написа:
LILO&STICH написа:вземи си от порше бг.По спомен струва 58лв заедно с пръстена :wink:

:да:

:да: :да: Потвърждавам, точно заради много положителни мнения си взех такъв. Не искам да си взема по евтин и да сменя 2-3 от тях докато нацеля "точния". До няколко дни ще го сложа и ще кажа как е, че със сегашния при пуснато парно колата седи на 70 градуса, а ако се спускам от Витоша температурата пада до там все едно сега я паля.

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 07 ное 2009 0:58

аз оправих работата за 15 лева +1.1лв за гумен пръстен.Термостата отваря на 87 градуса както пише също и на оригиналния ми преди това.За сега вече 2 седмици е куршум и нямам никви ядове.За този двигател е наистина 87 градуса а не както дават в аутодатата 84-може да са имали в предвид някоя по-топла страна

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”