въпрос относно подгрева на AJM

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
d_s_dimitrov80
Автомобил:
Двигател:

въпрос относно подгрева на AJM

Мнениеот d_s_dimitrov80 » Чет 15 окт 2009 6:06

Питането е следното може ли подгрева да се гласи през ваг ком на каква температура може да се включва?
Ако е да и някой го е правил нека да каже на кой канал става това?
Сутрин не ми подгрява и пали много гадно. А всичко е исправно като извадя буксата на темп. датчик на антифриза подгрева идва. Смених този датчик с оригиналин такъв. И пак не става. :bowdown

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: въпрос относно подгрева на AJM

Мнениеот Andonov » Чет 15 окт 2009 7:22

d_s_dimitrov80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d_s_dimitrov80 » Чет 15 окт 2009 22:24

Андонов от това което ми прати след като го изчетох внимателно разбрах че можеш да регулираш интервала на подгрева закачихме ваг кома и го направихме то е полезно защото при 7 градуса съм го направил да подгрява за 2-сек., (фабрично е 1.1сек.) както го пишът като при намаляването на температурата пропорционално расте времето за подгрев.Но аз питам дали има настройка при която можeш да настройваш и да казваш при каква температура да включва подгрева. Търсихме го по настройките но просто незнам каде да търсим. Имах някаква странна грешка на педала на спирачката между другото която не беше активна ма незнам каква може да бъде :shock. Явно по стария метод ще мина със съпротивление. :banghead:

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пет 16 окт 2009 0:13

И аз съм търсил такава опция , но не намерих ,може би има твърдо определен алгоритъм зададен на ЕКУ-то (едвали като се замисля) !
Дано някой компетентен сподели

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 16 окт 2009 7:21

d_s_dimitrov80 написа:Андонов от това което ми прати след като го изчетох внимателно разбрах че можеш да регулираш интервала на подгрева закачихме ваг кома и го направихме то е полезно защото при 7 градуса съм го направил да подгрява за 2-сек., (фабрично е 1.1сек.) както го пишът като при намаляването на температурата пропорционално расте времето за подгрев.Но аз питам дали има настройка при която можeш да настройваш и да казваш при каква температура да включва подгрева. Търсихме го по настройките но просто незнам каде да търсим. Имах някаква странна грешка на педала на спирачката между другото която не беше активна ма незнам каква може да бъде :shock. Явно по стария метод ще мина със съпротивление. :banghead:

Toчно за това съм постнал линка.

С промяната на числото 32768 се коригира точно това. Измествайки правата към по-висока Т за включване на свещите се увеличава и времето в по-ниската.

Ако не разбирате много езика е достатъчно да се вгледате в картинките.

Там се вижда как при 13.5 градуса свещите са настроени да греят 2.57 секудни.
Оригиналните настройки включват свещите под 9 градуса.

Е от това по-ясно здраве му кажи.

d_s_dimitrov80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d_s_dimitrov80 » Пет 16 окт 2009 10:42

Да така е тази сутрин наистина имаше разлика при 4,5гр. подгрева вече включи. Явно със смяната на тези цифри процентно се сменя и подгрева на включване.

Върни се в “Дизелови агрегати”