блокаж на диференциала

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
S_h_e_f_a
Автомобил:
Двигател:

Re: блокаж на диференциала

Мнениеот S_h_e_f_a » Чет 15 окт 2009 18:33

zdravko555 написа:такива LSD диференциали се монтират масово на BMW-тата, специално за Е36 съм сигурен.
води се диференциал с ограничено приплъзване, вътре на касетата е като много дисков съединител и когато има разлика в оборотите на двете колела се трият тия дискове, въпреки това тия BMW-та трудно се карат зимно време mhihi .все с вратите напред карат по крастовищата mhihi

LSD е така наречената шпер касета,която се поставя на мястото на сътелитите и планетите.И чрез фрикционите дискови предава движение и на двете колела. Би трябвало и VW да имат дифове с шпер,щом Опел,Рено и Бмв имат.Отворен диф може да се направи по един български начин,но съм го правил само на коли с задно предаване (или такива отделен диф) но карат по много малко км.Това с заваряването на дифа също става,но тогава се появяват много шумове и суркане на гумите при завой.А това при предното ще е много дразнещо и усещането на волана.
Аз лично съм имал кола с предно и шпер(LSD)който помага много при старт,но влезеш ли в завой с газ си продолжаваш на право(а за сняг да не говоря) :wink:

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Чет 15 окт 2009 19:20

варианта да блокира касетата и сателитите не е оферта, щото няма как да завиваш, има си нужда от диференциал.
идеален вариант е блокаж с елестромагнитно управление, някаде в интернет бях гледал схеми ама :oops:

малко инфа тук:
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?p=590054

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 15 окт 2009 22:35

zdravko555 написа:идеален вариант е блокаж с елестромагнитно управление, някаде в интернет бях гледал схеми ама :oops:
да колега за нещо с електромагнит мислех това ще е доста добрез за зимата но само да се измъкнеш от накъде

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Пет 16 окт 2009 11:14

stoqnov_s написа:
swifter написа:http://phantomgrip.com/

Ето това е нещото. Може да си го поръчаш или да вземеш точни размери за твоя диференциал. Грубо ще ти излезе м/у 150 - 300лв.

На един приятел го направихме на неговия Форд ескорт 1.6 RS turbo. Мачкаше съединители като малко циганче вафла "Мура".
Всякакви видове магарии направихме - изпилване на маховика за да влезе по плътно притискателния диск до феродовия.... и т.н.

Дадох му идеята за PG и стана. Направо полудяваше тоя форд.

Имах и едно сузуки суифт 1.3 - до 140 мачкаше няк`ви вектри с 2.0л мотори.

Това нещо как действа, постоянно ли са блокирани запчатките след инсталацията.

Постоянно - не.

Изображение
Phantom Grips precision cut disc plates function as a disc-type limited slip in cornering and braking. Disc plates exert equal load against spider gears using spring pressure to control the amount of slippage at the wheels. Helping to accelerate quicker, while sustaining higher speeds through corners.
Phantom Grip offers 100% locking in hard acceleration. When torque is applied through acceleration the disc plates pivot, locking spiders, causing both wheels to exert equal power to the road, providing less torque steer than an ordinary differential.

С две думи - заключва сателитите при рязко ускорение и резделя въртящия момент еднакво на двете колела.

При нормално каране - като отворен диференциал.

Между двете плочки има четири пружини(в четирите края), които контролират колко да приплъзват колелата.

......
Някои казват, че е измама като "електрическия турбо-чарджър". Но, от личен опит казвам, че не е.

Не е LSD, но върши работа.

Последна промяна от swifter на Пон 02 ное 2009 17:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
S_h_e_f_a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S_h_e_f_a » Пет 16 окт 2009 17:20

Това звучи интересно,бих си направил експеримент с него :wink:
Колега я сподели от каде го купуваш? И на каква кутия и кола си го пробвал?
Сори,видях сайта по-назад в темата
Така като го гледам може да се направи без проблеми,само ще ми трябва един оригинал.

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Съб 17 окт 2009 20:01

колега да ти обесни някой какво е сателит и планета и ще ти стани ясно.Още има пиньон и корона. :beer

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Пон 02 ное 2009 17:39

Deroni написа:колега да ти обесни някой какво е сателит и планета и ще ти стани ясно.Още има пиньон и корона. :beer

http://www.google.bg/url?sa=t&source=we ... j37gfpVaJA

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”