Въпрос: доста се съмнявам в бутона на волана, да не е залепнал, ако тромбата е прекарала висок ток? Как се свалят двата бутона на волана (имам еърбег)? Други идеи? Разбира се, бушонът в момента е изваден

Благодарско предварително!
Undertaker написа:....
Въпрос: доста се съмнявам в бутона на волана, да не е залепнал, ако тромбата е прекарала висок ток? ...
Undertaker написа:На позиция 11 на таблото над предпазителите няма реле! Има само мост (фабричен).
achodemo написа:смени клаксона , мисля аз, веднъж плувал - пиши го пътник !
Undertaker написа:Преди известно време в голям дъжд минах през локва и клаксонът спря да свири. ...!
zfa159 написа:Какъвто и клаксон да сложиш ще бастисаш само релето поенеже .....
zfa159 написа:Какъвто и клаксон да сложиш ще бастисаш само релето поенеже бутона управлява него,а то клаксона.
Можеш много лесно да разбереш дали проблема е в бутона или в релето.
Релето управлява клаксона по +.Като входа на релето за управляваната верига (клаксона т.е.) е на постоянен + (така се правят таблата) и когато сработи подава + към клаксона.За да сработи му трябват + и - на управляващите пинчета.Съответно когато си дал на "контакт" има + на единия управляващ извод на релето и чака да дойде маса от бутона на другия (понеже без контакт клаксон нямаш).
Съответно не е никак трудно да се сетиш следната логика :
-ако колата свири и без да е на контакт - проблема е в релето - гледаш като извадиш кое точно реле ще млъкне и го подменяш с друго,коеот отговаря на характеристиките...възможно е то да се е заварило заради повишената консумация от клаксона когато е дефектирал.
-ако колата свири само когато е на контакт - бутона на волана прави мзиерии или кабела му се е окъсил някъде към маса.Тогава вече разглобяваш волана и си в джаза.Волана би трябвало да се сваля с две болтчета отзад в две дупки ама не съм много добре запознат точно с Airbag-a на В4.
Успех!
Потребители, разглеждащи този форум: MartinGP и 71 госта