Проблем с ESP свети понякога. Голф 4.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gogo333
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ESP свети понякога. Голф 4.

Мнениеот gogo333 » Нед 18 окт 2009 21:14

Става въпрос за GOLF 4, комби ако има значение, Дизел също така. 2000 година.

Проблема ми е следния и е много странен за мене лично. за някой, който знае няма да е така, но както и да е :)

Проблема е, че ми светва лампичката на ESP понякога понякога изгасва и съответно си действа всичко.Старнното е, че когато е студено времето не светва или поне не съм забелязал. Може да е нещо на основата лош контакт. И от топлината се повишава съпротивлението.Когато не светва лампичката веригата си е добре нали ABS си деиства.
Някои хора ми казаха за машинката на педала спирачния, че може да е. Но като натисна спирачките ми светят стоповете. Сега може да има някакви командни контакти които като се зацапат или от староста да са омекнали не знам.
Може ли някой да ми каже има ли идея за подобен проблем от какво може да е. Четох по форума, но не намерих решение на проблема си. Не мисе иска да отварям буксите на ABS-а защото не са отваряни сигурно никога. А съм имал случая с ABS чистене на контакти след една седмица пак или няма значение времето.Просто преди това искам да попитам ако някой има идея. :beer
Друго също ако някой има идея примерно ако може да се закачи на VAG и да се види. Но примерно някой който разбира за да не се налага смяна на всичко и да се окаже,че било от нещо което струва 2 лева :bowdown

Ще се радвам на всякакви съвети. Ако нещо не съм прав критики приемам :bowdown

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Проблем с ESP свети понякога. Голф 4.

Мнениеот Haralampi » Нед 18 окт 2009 22:02

Никой не може да ти каже точно къде ти е проблема така дистанционно, защото ESP се състои от XХ на брой сензора :idea:

Най-умното, което можеш да направиш е да я закачиш на VAG-COM и тя ще си каже :!: Не са нужни чак такива познания да види човек каква е грешката поне като начало!

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 18 окт 2009 22:06

С еднакви гуми отпред и отзад ли си ???
( като размер ) :deal
Ако да-закачаш я на Ваг ком и става ясно колко точно лева струва да се оправи проблема... :banghead:

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Пон 19 окт 2009 4:55

И при мен се случва нещо подобно, но доколкото успях да разбера може би проблема се крие в блока за управление на АБС-а.Май ще трябва да се сменя.Дава грешка G 214.

Потребителски аватар
gogo333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo333 » Пон 19 окт 2009 19:47

Dead man написа:С еднакви гуми отпред и отзад ли си ???
( като размер ) :deal
Ако да-закачаш я на Ваг ком и става ясно колко точно лева струва да се оправи проблема... :banghead:

Колега с 4 еднакви гуми съм. Когато си я взех колата си купих 4 нови гуми летни.

А за VAG-а е ясно, че без него няма да се разминеме. И не карам никого да диагностицира дистанционно :) Това ми е ясно, че не става така ;) Въпроса беше дали някой е имал този проблем и да сподели мнение. :drunk

Сега се чудя къде да я закарам. При кой да бъде :bishop

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”