Официално: Новият Golf VI R

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Re: Официално: Новият Golf VI R

Мнениеот brabus » Чет 24 сеп 2009 19:22

Да вметна, че през далечната за някои 1991 г. Golf GTI G60 Syncro (3 врати)е струвал "скромните" 43 140 DM и като екстри е имал:
ABS
Серво на волана
Лети джанти
Ел. прозорци се е доплащало 595 DM
Централно заключване с доплащане 474 DM
Бордкомпютър
Шибидах с/у 772 DM и то ръчен, а не електрически
Халогени
Тонирани прозорци с/у 479 DM
Боя металик с/у 535 DM
Крайна цена е 45 995 DM ако си поръчате всичко. Тове е тогавашната R-ка.
Но нямате климатик, нямате въздушни възглавници, нямате ESP, нямате подгряване на седалки, нямате ..., нямате,... да продължавам ли!? mhihi

Категорично през тази далечна 1991 г. с близо 46 хил. марки можеше да се купят много повече неща от колкото сега с толкова, но евро. Така че какво излиза - равностойността на такава кола, но вече в 2009 г. е близо 90 000 лв. Хайде да махнем 20 хил., пак става 70 000 лв., но със съвременен двигател и онези десетки екстри, които през 1991 г. даже не са ги сънували.
Това, че преведено VW означава народна кола - така е, но е за истинските народи, които не взимат по 250 евро на месец.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 25 сеп 2009 8:07

brabus написа:...Това, че преведено VW означава народна кола - така е, но е за истинските народи, които не взимат по 250 евро на месец.

Дам brabus много си прав

и за тези, които смятат, че VW не си заслужава парите сега и е надценен
ако се направи еднс сравнение, колко са стрували другите, конкурентни коли тогава спрямо VW ще се види че нещата не са се променили

И петрола тогава беше стотинки, и хляба и млякото.....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 25 сеп 2009 8:13

Някой има ли данни как вървят продажбите на роко и голф 6, защото в Пловдив ми се струва, че се броят на пръсти.

Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот worldcoolesdude_ » Пон 28 сеп 2009 1:55

Мен ми е много интересно защо някои в Европа би си взел Р32 при усложие 4е има С3 за малко пове4е пари. Аз поне не бих го направил!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 28 сеп 2009 7:30

worldcoolesdude_ написа:Мен ми е много интересно защо някои в Европа би си взел Р32 при усложие 4е има С3 за малко пове4е пари. Аз поне не бих го направил!

Според мен ако си фен на голф, дори не би си помислил за аудито...иначе съм съгласен, че вероятно е по-добър избор...

Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот worldcoolesdude_ » Вто 29 сеп 2009 6:59

Aми принципно не бях, даже се 4удех как може някои да даде толкова пари за такова скупено животно, но колата имаше цена която хи4 не беше за изпускане и е взех, в последствие разбрах 4е има защо да е толкова висока цена-та като нов! :lol: :beer :да:

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 19 окт 2009 20:27

коеги за жалост истината е такава за вбъдеще доста ще намелее производството на атмосверни двигатели с големи кубатури.бъдещето е в принудителното пълнене-малко кубици малко вредни емисии много коне и голям въртящ момент в голям диапазон от обороти.по-принцип няма нищо лошо и аз съм за .но беше хубаво като има по екстремни модели с повече от 4 цилндъра--вълк в овча кожа.за дизайн няма да коментирам щото е въпрос на вкус и аз не бях очарован от голф 5 като излезе ама като видях р32 наживо и доста бързо си промених мнението.а и невиждам с какво една ежедневна масова кола трябва да се различава в тълпите от други коли.дет се вика за тва е измислен "тюнингъ.

Потребителски аватар
Caleb_meat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Caleb_meat » Пон 19 окт 2009 20:30

Каквото и да се казва по голям голф от Голф Мк1 няма. Било то по вървене било то по всичко... Тоя тиняк е като космически кораб. Вие кораби ли искате да пилотирате или да карате нещо което не крие за себе си ами реве като дзвер за да се докаже ???

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 19 окт 2009 21:23

аз бих обобщил-най-истинските голфове бяха(и са ) тези които не се рисуваха а се дялаха с теслата :lol: щото немога да кажа че мк2 отстъпва на мк1.просто мк2 е най-развития голф като се почне
сток
gti
tdi
country
rally
g60
limited edition

Потребителски аватар
Caleb_meat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Caleb_meat » Пон 19 окт 2009 23:14

martineli написа:аз бих обобщил-най-истинските голфове бяха(и са ) тези които не се рисуваха а се дялаха с теслата :lol: щото немога да кажа че мк2 отстъпва на мк1.просто мк2 е най-развития голф като се почне
сток
gti
tdi
country
rally
g60
limited edition

Е да но Мк1 води по продажби :Р А и незабравяй за най-бързия голф ами именно 100тината бройки Голф 1 ГТИ с мотор от Порше ;) V8 :P

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Вто 20 окт 2009 17:17

не съм, не съм :twisted:

Потребителски аватар
MKII 1.6EZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MKII 1.6EZ » Пон 23 ное 2009 18:55

Caleb_meat написа:Каквото и да се казва по голям голф от Голф Мк1 няма. Било то по вървене било то по всичко... Тоя тиняк е като космически кораб. Вие кораби ли искате да пилотирате или да карате нещо което не крие за себе си ами реве като дзвер за да се докаже ???

:screwy

vr6vr6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vr6vr6 » Вто 24 ное 2009 18:12

Caleb_meat написа:
martineli написа:аз бих обобщил-най-истинските голфове бяха(и са ) тези които не се рисуваха а се дялаха с теслата :lol: щото немога да кажа че мк2 отстъпва на мк1.просто мк2 е най-развития голф като се почне
сток
gti
tdi
country
rally
g60
limited edition

Е да но Мк1 води по продажби :Р А и незабравяй за най-бързия голф ами именно 100тината бройки Голф 1 ГТИ с мотор от Порше ;) V8 :P

я дай инфо за този голф..до сега не съм го чувал :shock

Потребителски аватар
Caleb_meat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Caleb_meat » Вто 24 ное 2009 20:28

Е пиши в гоогле бе :) Има само няколко бройки :) Нещо от рода на стотина само :)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 25 ное 2009 8:39

vaskoto1 написа:.. някак блендира и не изпъква изобщо... :banghead:

абсолютно съм съгласен с теб
точно тази сутрин преди има няма 15 минути на светофара в дясно от мен се загледах в задницата на голф 5 - нали е огромна като на германска доячка
в един момент се усетих, че точно пред мен пък е новия голф 6 ! да ама хич не се откроява и стои безличен въпреки кристалните стопове ......

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”