Проблем съединител Пасат Б 5.5 1.9 TDI AVB - Решено.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
van4ote
Автомобил:
Двигател:

Проблем съединител Пасат Б 5.5 1.9 TDI AVB - Решено.

Мнениеот van4ote » Пон 19 окт 2009 19:25

колеги здравейте карам пасат 1.9TDIпд AVB мотор 101коня.значи след като загрее съединителя в градски условия тръгни спри започва при потегляне да притриса и то доста силно имало е случай в които цялата кола се тресе и след известно време се оправи и миналата седмица натискам аз педала на съединителя и се чуват некви звуци на стържене на метал но включва и тръгвам след няколко натискания започна да не иска да отделя както си бях на скорост натискам спирачката и съединитела и колата угасна изключих от скорост запалих и пробвах да включа на 1-ва,но уви не става изгасих включих на първа , запалих и потеглих-стана ми ясно че момента за смяна на съединитела дойде,но след малко се оправи и си включваше нормално само понякога се появяваше стърженето.разглобих колата и за мое огромно учудване феродовия и притискателния диск не са счупени а само износени игленото лагерче в коляновия вал е на сол маховикасе върти на ляво и на дясно около 2 см и има луфт около 1-2мм не съм имал никакви вибраций при каквито и да е обороти и скорости та въпросът е от какво се получи така да не отделя и дали маховика е наред или трябва да го сменя
п.п помпата на съединитела няма течове и когато не отделяше педала си беше нормално твърд усещах че натиска вилката.

Последна промяна от van4ote на Сря 21 окт 2009 19:43, променено общо 1 път.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем съединител пасат

Мнениеот SACHO7803 » Пон 19 окт 2009 19:36

това че помпата няма теч незначи че няма проблем-точно там е проблема с неотделянето на съединитела.а притрисането...най-вероятно притескателен диск.сменяш и пейш :D

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пон 19 окт 2009 19:44

а сега като препрочетох си мисля че наистина помпата ти може да е ок.но притискатела на 101%го смени.щом е притрисала и после изведнъж почва да не отделя.....явно се е скапал на цяло.а и погледни да не би да има счупена някоя лам.пластина

Потребителски аватар
van4ote
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ote » Пон 19 окт 2009 20:34

SACHO7803 написа:а сега като препрочетох си мисля че наистина помпата ти може да е ок.но притискатела на 101%го смени.щом е притрисала и после изведнъж почва да не отделя.....явно се е скапал на цяло.а и погледни да не би да има счупена някоя лам.пластина

точно там е проблема че няма нищо счупено а не отделяше. От маховика е исключено да е нали?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 19 окт 2009 20:52

Колега като се отвори, се сменя или притискател - феродов - лагер помпа или същите тези неща + маховик.

От лагер помпата едва ли ти претриса. Когато тя се развали или е тръгнала педала се втвърдява, а когато откаже напълно, направо педала отказва напълно. Говоря за помпата която е вътре при кутията.

Потребителски аватар
van4ote
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ote » Пон 19 окт 2009 21:19

[quote="morfei1"]Колега като се отвори, се сменя или притискател - феродов - лагер помпа или същите тези неща + маховик.

От лагер помпата едва ли ти претриса. Когато тя се развали или е тръгнала педала се втвърдява, а когато откаже напълно, направо педала отказва напълно. Говоря за помпата която е вътре при кутията.[/quote

колега явно не си ме разбрал аз съм си купил комплект на LUK феродоф притискател и ЛАГЕР АВБ моторите не са със лагер помпа и не мога да си обясня при положение че всичко е здраво с исключение на лагерчето което е в коляновия вал и в което влиза опашката на скоростите не отделяше и незнам как да проверя маховика дали е здрав

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пон 19 окт 2009 21:37

значи както го описваш в първия си пост маховика е като нов.т.е.ако има лек свободен ход до 5мм а оттам нататък има още 2-3см.ход но "удървен"значи е ок :lol: сменяй комплекта и газзззззз.тресене няма да има а ако случайно пак се закучи да не отделя.....сменяш помпата//една от двете//и пак газззззз :lol:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 20 окт 2009 10:25

Да бе, 101к.с са 5-степени кутии, а те са само с аксиален лагер. Сори за подвеждането :wink:

Потребителски аватар
van4ote
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ote » Вто 20 окт 2009 19:56

колеги смених го комплекта и сега се радвам на мекичък педал и добре влизащи скорости,но стана една беля счупих щеката на маслото някой знае ли от къде да си купя нова???????

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 20 окт 2009 20:09

Предполагам си счупил горното, там където се хваща щеката. Провери по моргите.

Потребителски аватар
van4ote
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ote » Вто 20 окт 2009 20:50

morfei1 написа:Предполагам си счупил горното, там където се хваща щеката. Провери по моргите.

при мен е цяло до долу оранжаво и се счупи от долу и сега погледнах целия мотор е в масло

Потребителски аватар
van4ote
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ote » Сря 21 окт 2009 19:41

купих го от юнитреид за 10лв и всичко е ок

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем съединител пасат КЛЮЧ

Мнениеот SACHO7803 » Сря 21 окт 2009 20:56

браво батка...само така.радвам се че всичко е ок.не тряяяя да се хвърлят максимум пари от простотия.браво ....успех

Върни се в “Дизелови агрегати”