голф 1.9 чист дизел 92год. резерва на горивото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
loshiqa
Автомобил:
Двигател:

голф 1.9 чист дизел 92год. резерва на горивото

Мнениеот loshiqa » Вто 20 окт 2009 0:58

здравейте информативно се интересувам колко резерва има колата и изобщо има ли ? значи няма лампичка която да светва ,но съм чувал че двете червени чертички преди бялата са резерва и се чудя колко км ще може да искара с тях но гадното е ,че те не показват перфектно а имат някаква зависимост и от положението на колата, ако някой знае нека да ми разясни малко и примерно има ли някакъв начин за поставяне на диод който като светне примерно да ми показва че гълта от резервата малко тъпи въпроси ,но ми е интересно да знам и още повече да се постави такъв диод ако е възможно :)

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 1.9 чист дизел 92год. резерва на горивото

Мнениеот loshiqa » Вто 20 окт 2009 11:50

никой ли не знае 8)

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 20 окт 2009 11:52

Ми в раздела на бензинджиите едва ли сме толкова запознати ;). Пусни си темата в раздела за дизел. Приципно е около 7 литра резервата на бензина, предполагам, че и нафтовата ще е някъде там, но при всички случаи не е добре да караш на резерва.

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Вто 20 окт 2009 12:16

О.о извинявам се объркал съм раздела без да искам :) нека някой модератор да изтрие темата

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 20 окт 2009 20:38

Значи,няма нужда да е специално в "дизели" темата,бензинките са със същия (д)ефект,жена ми например винаги си гаси Голфа когато сочи максимално ...и така все си има бензинец.. :lol:
Аз дизеляка рядко го оставям под последната бяла черта,но съм уверен че 1.9Д от нея черта до загасване -едно поне 100км ще мине..(е не съм пробал докрай,но 80км.съм минавал без проблем),за бензиновия вариант(визирам 1,8ABS) бих понамалил с 20-на километра.По принцип да си имаме навик да не влизаме в "червеното",аз наблюдавам последна бяла.И не си струва преправяне за едната лампичка(като светеше на Ладичката какво мислиш:"абе ще изкара още 10-20..и тя загасне").Ако човек не си създаде някои навици лампа ли ще го стресне,па те някои на червен светофар минават и ..."ми не видях..."Хората(германци де) стрелка сложили,труд и ум вложили :mrgreen: ,ти сега с една ламБа проста искаш да ги таковаш...

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Вто 20 окт 2009 23:11

аха мерси за инфото аз си ги следя винага просто се заинтересовах не искам да преправям таблото а някакъв външен щото се някога може да забравиш и ще стане беля

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 20 окт 2009 23:24

1. рздел дизели?
2. "никой ли не знае"?
правилата не са писани за другите! :dummy:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”