За да се дигнат заплатите на полицаите, трябва държавата ни да се оправи и да се стабилизира икономически, не може едно малумно ченге с средно образование в повечето случай непознаващо закона да зима средна заплата от 2000лв., а лекар или мед. сестра с по 10 години учене, практики и квалификации да зима 800лв.Това не е полицейска държава.Та по темата, полицията е длъжна да заведе дело срещу неизвестен извършител, за счупения прозорец, ако те не го разследват то кой????Те са правоохранителния орган в тая държава и са длъжни по закон да направят следствие, да разпитат свидетели, съседи и да установят нарушенията.Затова са полицаи, иначе ако това не правят за какво има полиция.Закона е ясен и е за всички, нямат абсолютно никакво право да ти откажат разследване те затова зимат заплати.Можеш да ги съдиш и си в правото си да го направиш.Друг е въпроса че те знаят, че няма да ти се занимава, и ще си кажеш, абе майната му и затова се чувстат богове.Въпроса е че повечето хора ги отминават с лека ръка и докато това продължава и в полицията цари такава корупция и неизпълнение на служебните си задължения, както и не познаването на законите от гражданите и тяхното гражданско право, тая държава няма да се оправи.Влезнаха така у дома и ме обраха, след като се обадих в полицията и обясних какво е изчезнало, оператора ми казва- е не са ви големи щетите няма да пращаме група елате на място да ни оведомите!

Полудях!

Дирекно си му казах да ми даде служебния си номер, името и че ще го съдя, него лично че ми е отказал съдействие, което няма право да прави по закон, тъй като пак казвам те са правоохранителния орган в тая държава и е време да почнат да си изпълняват задълженията!За не повече от 30 минути дойдоха.Търсете си правата, като ви се случи нещо такова не го подминавайте с лека ръка, а направете нещо, дори и нищо да не стане, това не трябва да ви обесърчава, трябва да се научим на култура да си търсим и защитаваме правата!