Голямо разочарование от полицията

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Re: Голямо разочарование от полицията

Мнениеот quattro^^ » Вто 20 окт 2009 12:13

Като нямаш ядене на масата и детето ти ходи със скъсани маратонки зимата, ще те питам теб за морал. Стига сте ми говорили глупости, всички големи моралисти се извадиха. Малко допълнение, сигурен съм, че всички тук сте давали поне веднъж в живота си рушвет дали на полицай или за нещо друго.

не искам да ги оправдавам ама колегата е напълно прав, верно са полицаи ама гледат да оцеляват по някъв начин. В БГ всеки ден е сървайвър...

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 20 окт 2009 12:29

Да, всеки гледа да се оправя по някакъв начин, НО има една тънка разлика.
В Сървайвер всички са еднакви, при равни условия са поставени.
А в БГ, тези хора са облечени във власт и я ползват за личните си облаги. Така е от най-горе при депутатите и министрите до най-долу при куките.

Потребителски аватар
bucata88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bucata88 » Вто 20 окт 2009 12:40

За да се дигнат заплатите на полицаите, трябва държавата ни да се оправи и да се стабилизира икономически, не може едно малумно ченге с средно образование в повечето случай непознаващо закона да зима средна заплата от 2000лв., а лекар или мед. сестра с по 10 години учене, практики и квалификации да зима 800лв.Това не е полицейска държава.Та по темата, полицията е длъжна да заведе дело срещу неизвестен извършител, за счупения прозорец, ако те не го разследват то кой????Те са правоохранителния орган в тая държава и са длъжни по закон да направят следствие, да разпитат свидетели, съседи и да установят нарушенията.Затова са полицаи, иначе ако това не правят за какво има полиция.Закона е ясен и е за всички, нямат абсолютно никакво право да ти откажат разследване те затова зимат заплати.Можеш да ги съдиш и си в правото си да го направиш.Друг е въпроса че те знаят, че няма да ти се занимава, и ще си кажеш, абе майната му и затова се чувстат богове.Въпроса е че повечето хора ги отминават с лека ръка и докато това продължава и в полицията цари такава корупция и неизпълнение на служебните си задължения, както и не познаването на законите от гражданите и тяхното гражданско право, тая държава няма да се оправи.Влезнаха така у дома и ме обраха, след като се обадих в полицията и обясних какво е изчезнало, оператора ми казва- е не са ви големи щетите няма да пращаме група елате на място да ни оведомите! :banghead: Полудях! :063: Дирекно си му казах да ми даде служебния си номер, името и че ще го съдя, него лично че ми е отказал съдействие, което няма право да прави по закон, тъй като пак казвам те са правоохранителния орган в тая държава и е време да почнат да си изпълняват задълженията!За не повече от 30 минути дойдоха.Търсете си правата, като ви се случи нещо такова не го подминавайте с лека ръка, а направете нещо, дори и нищо да не стане, това не трябва да ви обесърчава, трябва да се научим на култура да си търсим и защитаваме правата! :drinking:

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Вто 20 окт 2009 14:18

Много яка тема!Смях се на глас в офиса.Аз от тая тема разбрах, че "ченгетата" са корумпирани боклуци дет само си гледат как да изхранат семейството си с 500лв и нямат никъв морал,щот разбиАш ли-нема значка колко кинтаж зимаш-треа да бачкаш за обществото,нищо че на стадиона обществото те псува,на улицата те бие,в заведения ти се подиграват и тн.Ама те нали са ниско образовани мангали и тез неща не ги вдяват!Епа станете вие "ченгета"-хем ще зимате добри пари,хем ще се грижите за нас-обществото,нищо че ние ви мразиме.А също така разбрах че Сод/т-аджиите могат да ти пишат акт,ама само 2ма в Сф могат и всички в Шумен,а в Разград само полицейското им куче може да ти пише акт,ама само за привишена скорост!И покрай всичките тези ВАЖНИ неща май някой заблуден човечец се беше опитал да каже,че са му потрошили колата...

Потребителски аватар
marti81
Автомобил: Golf IV
Двигател: AHF 1999

Мнениеот marti81 » Вто 20 окт 2009 19:01

НЕ е нужно да спорим по между си.Пак няма да се промени нищо.Все пак всеки си има някаква гледна точка за нещата и всеки е прав за себе си.Моля колеги няма нужда от спорове,все пак мисля,че форумът е за да се подкрепяме а не са се караме.Отново искам да изразя благодарности към teddymc :bowdown :bowdown :bowdown . :beer

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Вто 20 окт 2009 19:29

Аз съм полицай.Едно време бях ме дознатели, сега сме разследващи полицаи, утре не знам какво.Не искам да бъда адвокат на никой.Но защо когато говорите за катаджии слагате цялото МВР под чертата.Всички тези дето псуват полицаите нека си сложат ръка на сърцето и да кажат не са ли получавали нито веднъж поне, в този бандитска държава помощ от полицията.Колегата който загина в Своге от автоджамбазите и той ли е като гладните катаджии????Прочетох внимателно темата и мога да кажа, че всички писали в нея са прави, имам само една молба.Не слагайте всички служители на МВР в един кюп.
http://www.vbox7.com/play:9e2b3d17
И да не излезе, че спамя по темата на колегата, макар, че доста се излезе от нея ще кажа:Съжалявам за случката ти колега.Разследващият полицай е бил този където е трябвало да извърши оглед на местопроизшествието, но и аз да бях нямаше да го направя.Не се сърди на нас.Нека и адвокатите в този форум да кажат, кой уважаващ себе си прокурор ще вкара обвинителен акт за 30-40 лева в съда.И те не са виновни.Виновни са онези 240 душички, които не/седят в голямята бяла сграда и ги наричат законотворци.Никой разследващ полицай няма да си губи времето и силите за нещо, което някой прокурор след това ще прекрати поради маловажност на основание чл.9, ал.2 от НК.

Чл.9. (1) Престъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо.
2) Не е престъпно деянието, което, макар формално да осъществява признаците на предвиденото в закона престъпление, поради своята малозначителност не е общественоопасно или неговата обществена опасност е явно незначителна.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 20 окт 2009 20:20

В интерес на истината подкрепям мнението на колегата полицай. Какво толкова мрънкате, счупен джам и отворена жабка. Каското ще оправи стъклото. Да чувството, че някой е влезнал в личното ти пространство е отвратително, но пък не си го изкарвайте и на полицаите.

Потребителски аватар
marti81
Автомобил: Golf IV
Двигател: AHF 1999

Мнениеот marti81 » Вто 20 окт 2009 20:23

Колеги изчетох доста пъти темата и мисля,че е време за :lock: за да няма повече пререкания

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Вто 20 окт 2009 20:25

rosy написа:В интерес на истината подкрепям мнението на колегата полицай. Какво толкова мрънкате, счупен джам и отворена жабка. Каското ще оправи стъклото. Да чувството, че някой е влезнал в личното ти пространство е отвратително, но пък не си го изкарвайте и на полицаите.

мрънкаме щото 50 000 полицаи по 500лв на месец = 25000000 левчета
от моя и твоя джоб а файда никва - като се оплачеш за грабеж ти се
хилят и викат радвай се че не са те нае.али.
Може и да е невъзможно да хванат и осъдят разбойниците,
но поне малко добро отношени и съчуствие при положение,
че си изкарват парите от нас - законно и не толкова законно.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Вто 20 окт 2009 20:34

Да пием за тези полицаи, които за в бъдеще ще намерят гадните наркоманчета и ще помогнат на прокуратурата, та дано ги осъдят. Да пием за тези катаджии, които като спрат някого с 3 промила алкохол няма да го пуснат да си продължи по пътя заради пикливи 10-20-50 лв. Лично аз изпитвам респект от полицаите, да се надяваме, че няма да имаме много взимане-даване с тях. heavy metal zork

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 20 окт 2009 20:37

zdrash написа:..... а файда никва...

Аз пък съм доволен от полицията :да:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 20 окт 2009 20:44

"В 14-милионен Ню Йорк за реда се грижат 52 000 полицаи, а в 7-милионна България 63 000 полицаи не могат да се преборят с престъпността"

Нямам нищо против да уволнят половината и да удвоят заплатите на останалите. Дали тогава ще си вършат работата?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 20 окт 2009 21:02

maxpayne написа:
"В 14-милионен Ню Йорк за реда се грижат 52 000 полицаи, а в 7-милионна България 63 000 полицаи не могат да се преборят с престъпността"

Нямам нищо против да уволнят половината и да удвоят заплатите на останалите. Дали тогава ще си вършат работата?

пак ще е същата работа, това не е само до заплата а и до манталитет.преди няколко седмици направих грешка да тръгна петък за провинцията, задръстването на изхода за магистрала Тракия беше отпреди магазин Метро до светофара на Горубляне.никъде нямаше полиция в този участък, за сметка на това си седяха на моста на казичене понеже там е "много опасно и натоварено".
и стига ревахте с тези заплати, ами като са ви малко парите си намерете друга работа за повече пари, но има една подробност ще трябва да се работи.

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Вто 20 окт 2009 21:15

maxpayne написа:

Дали в НК на 14-милионият Ню Йорк има член 9, алинея 2? Мога да цитирам още десетки членове от НПК който са създадени за престъпниците.Мога и да цитирам цели закони който са създадени за тях.За това не ги сравнявай те, нещата.Казах вече, всеки един от вас е прав.Съдете виновните, но уважавайте останалите.
Хандикам, не видях някой да реве за пари до сега в темата.Ти къде го видя?????А подробноста как се работи ми е до болка позната.Работил съм и по 72 часа без да се прибирам в нас, работя и на празници, а по нощите и в почивни дни, са ми непознати думички.Сигурен съм, че колеги като мен....бол.
Пак Ви моля, не слагайте всички в кюпа.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 20 окт 2009 22:27

cheren_golf написа:
maxpayne написа:

Дали в НК на 14-милионият Ню Йорк има член 9, алинея 2? Мога да цитирам още десетки членове от НПК който са създадени за престъпниците.Мога и да цитирам цели закони който са създадени за тях.За това не ги сравнявай те, нещата.Казах вече, всеки един от вас е прав.Съдете виновните, но уважавайте останалите.
Хандикам, не видях някой да реве за пари до сега в темата.Ти къде го видя?????А подробноста как се работи ми е до болка позната.Работил съм и по 72 часа без да се прибирам в нас, работя и на празници, а по нощите и в почивни дни, са ми непознати думички.Сигурен съм, че колеги като мен....бол.
Пак Ви моля, не слагайте всички в кюпа.

Аре да те замоля , като не ти се работи си намери друга работа!!!
искаш да ми кажеш че разбиване на кола с цел грабеж е някакво маловажно престъпление ли ?
или че е нормално от всякъде да искате подкупи ? (говоря за всички , защото до сега не съм попаднал на такъв който не ми е искал) ?
и кво разбили ми колата , нормално , за какво да се разследва , за какво да се направи най-обикновен оглед...
друго си е с палките по народа , нали.... :banghead: :banghead: :banghead:
Как пък не ми стана ясно , все Вие сте жертвите :banghead:
Аз за вашите заплати си плащам данъци , следователно трябва да ме пазите и да пазите моето имущество :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”