разклащане при набиране - пасат 6
разклащане при набиране - пасат 6
Колеги, вчера карах пасат 6 на мой познат. При при набиране на 2 - 3 предавка при около 60 до 80 км/час се получава странично разклащане/тресене/, което се усеща в предната част на колата. На моя никога не го е правело. Имаме съмнение, че може да е от гумите, ниската скорост, при която го прави ме кара да се съмнявам, че е от това. Имам съмнение да не е от тампони на двигателя или скоростите. Колата е с DSG. Чувал съм, че може да е от маховика - той къде точно е монтиран и възможно ли е да е от него?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: разклащане при набиране - пасат 6
колега сигорно е от гумите или наи-много от някои тампон на xoдовата 4аст,в движение няма как да е от маxовика.
А как се усеща маховика. Къде е монтиран и какво може да му се износи на един маховик?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
маxовика се намира в скоростната кутия образно казано
обикновенно се 4ува когато колата е на неутрална или на паркинг,колата по4ва да претриса и се 4ува тракане от скоростната кутия,тои не подлежи на поправка а се сменя за dsg-то цената му е около 1300лв.

Проблема се реши. Най-страното е, че причината се оказа дясно вътрешно каре, което имаше луфт и вероятно от това е биела полуоската. Карето струва 380лв. с връщане на старото и е само оригинално.