Искам коментар и действие по темата...писна ми, вярвам не само на мен...
Моля модераторите да не местят темата, защото смятам, че мястото й е тук, където може да бъде видяна от повече хора.
Благодаря

Nikkolay написа:ами никой да не си купува винетки и това е.
Kalin72 написа:Nikkolay написа:ами никой да не си купува винетки и това е.
Да, това си мислех и аз...само че е хубаво да имаме законово оправдание за пред КАТ. Консултация с адвокат?
Kalin72 написа:Nikkolay написа:ами никой да не си купува винетки и това е.
Да, това си мислех и аз...само че е хубаво да имаме законово оправдание за пред КАТ. Консултация с адвокат?
Nikkolay написа:Kalin72 написа:Nikkolay написа:ами никой да не си купува винетки и това е.
Не, просто най-обикновен бойкот. Както циганите не си плащат нито ток, нито вода, нито каквито и да е било данъци и ощетяват държавата милиарди левове, а тя продължава да ги глези, защо пък ние трябва да плащаме винетки.
idiotchooo написа:... Аз всяка година съм със годишна винетка, и догодина ще имам пак такава. НЕ си заслужава да се занимаваш със глупаци по пътищата заради 70-80 лева. Съгласен съм, че и пътищата нестават, но имам вяра, че ще дойдат по-добри дни![]()
Код: Избери всички
ЗДвП Чл. 179.(3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:
3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв;
4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.
vasstop написа:Тази година - две винетки, догодина - една
Ами за двете коли имаше две винетки, но има ли смисъл, при положение, че се кара само една кола в даден момент.Nafta написа:Само това не го разбрах
vasstop написа:Тази година - две винетки, догодина - една