Новите винетки-старите дупки-нашето бездействие

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Новите винетки-старите дупки-нашето бездействие

Мнениеот Kalin72 » Пон 26 окт 2009 10:59

http://www.dnes.bg/politika/2009/10/26/ ... 10-g.79752
Искам коментар и действие по темата...писна ми, вярвам не само на мен...
Моля модераторите да не местят темата, защото смятам, че мястото й е тук, където може да бъде видяна от повече хора.
Благодаря :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Новите винетки-старите дупки-нашето бездействие

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 26 окт 2009 11:05

"Всички пари от винетки и пътни такси ще се събират в специален фонд и ще се харчат само за кърпене на шосетата", зарича се Плевнелиев.
Да ги закърпят на ония сват тяхната вера :beat_butt2 Разбирам да плащаме винетки обаче да правят цели настилки а не да се чудиш коя Кръпка е по Новата :screwy

п,п Явно ще се кара без винетка, то бива бива ама чак пък такава наглост "Ще вдигнат цената само на годишните винетки" Кво ще ги правят по 78 лева парчето, да не искат да достигнат цената на Гражданската Отговорност?! :dummy:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 26 окт 2009 11:23

Тази година - две винетки, догодина - една ;)

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 26 окт 2009 11:28

В моя град една улица няма да е като хората, за извън града просто няма да споменавам, а тия профани само за увеличения говорят. Щели да пълнят траповете по улиците с парите. Тия на първокласниците да ги говорят, не на порастналите хора. Каниха се да правят преминаването по така наречените "магистрали" платено, но не знам какво стана. Ако и това го направят от следващата година просто ще им стисна ръцете на господата министри.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пон 26 окт 2009 11:53

"Всяка година българите си купуват 5,5 млн. винетки."
Нека сме бедни. При 7млн.население толкова много винетки ВТФ? А иначе винетката и 200 лева да я сложат пак ще има дупки.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пон 26 окт 2009 11:57

първо,извинявам се че дублирах темата още веднъж-не съм забелязал че има такава вече!
хм за ценята е ясно че няма да е старата след като тва джудже финансовото си прави какви ли не експерименти с нервите на данъкоплатеца,интересуваше ме дали винетката ще важи от дата до дата или пак от 1 януари до 31 декември?А дупки-имало ги е винаги и винаги ще ги има ,аз отдавна не вярвам на обещания и лаладжии,а гледам където пътувам да ги запомням и карам по внимателно ,но лошото е че след всяка зима или порой зейват ново и нови опасности-нещо като компютърна игра mhihi

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пон 26 окт 2009 12:21

ами никой да не си купува винетки и това е.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 26 окт 2009 12:29

Nikkolay написа:ами никой да не си купува винетки и това е.

Да, това си мислех и аз...само че е хубаво да имаме законово оправдание за пред КАТ. Консултация с адвокат?

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пон 26 окт 2009 12:44

Kalin72 написа:

Да, това си мислех и аз...само че е хубаво да имаме законово оправдание за пред КАТ. Консултация с адвокат?

Не, просто най-обикновен бойкот. Както циганите не си плащат нито ток, нито вода, нито каквито и да е било данъци и ощетяват държавата милиарди левове, а тя продължава да ги глези, защо пък ние трябва да плащаме винетки.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пон 26 окт 2009 12:48

Kalin72 написа:

Има една специална тема, ама съм скаран с търсачката. Там пишеше, че има разминаване в закона и ако те глобят за това, после отпада глобата след жалба. Друг е въпроса, че ако те глобят не в населеното място, където живееш, трябва да се разкарваш пак за глупости, ще трябва пари за гориво, неходене на работа, според мен не си заслужава! Аз всяка година съм със годишна винетка, и догодина ще имам пак такава. НЕ си заслужава да се занимаваш със глупаци по пътищата заради 70-80 лева. Съгласен съм, че и пътищата нестават, но имам вяра, че ще дойдат по-добри дни :) :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 26 окт 2009 12:54

Nikkolay написа:
Kalin72 написа:

Не, просто най-обикновен бойкот. Както циганите не си плащат нито ток, нито вода, нито каквито и да е било данъци и ощетяват държавата милиарди левове, а тя продължава да ги глези, защо пък ние трябва да плащаме винетки.

Но нали се сещате, че една птичка пролет не прави ...
Ако се прави бойкот, то трябва да участват почти всички шофьори в България. А както знаем пословичната българска солидарност, подобни действия няма начин да станат реално в близките десет годин, да не кажа 50!!!

Макар че аз гледах по ТВ-то, преди няколко седмици изявление, че цената на винетките няма да се вдига, та не знам коя от двете информации е вярна :idea:

idiotchooo написа:... Аз всяка година съм със годишна винетка, и догодина ще имам пак такава. НЕ си заслужава да се занимаваш със глупаци по пътищата заради 70-80 лева. Съгласен съм, че и пътищата нестават, но имам вяра, че ще дойдат по-добри дни :) :Mr Green Fun

В това отношение напълно те подкрепям :да:

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Пон 26 окт 2009 13:07

Вчера спуках и последната от 4-те чисто нови гуми от миналото лято в дупка на средата на едно от най-големите кръстовища в града.Ама кво да прайм ще вляза в подраздела продава гуми и джанти във форума обаждам се на колега с 2 летни хубави на хубава цена отнасям ги плащам си после си плащам и по-скъпите винетки и се опитвам да не се ядосвам въпреки, че е трудно :banghead:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пон 26 окт 2009 13:15

Абе вие така си млатите...
Само да ви се изтъркват клавиатурите.
Има ли смисъл да пишем повече..
Разгледайте темите за протести, шествия, манифестации.
Много се пише - малко се прави.
Велики сме на думи, а на дела сме слаби.
Аз, ти, петима, сто, хиляда няма да си купим винетки.
Само че господин Фуражка му е през израстъка, че нямаш.
Щом нямаш, значи си виновен.

Код: Избери всички

ЗДвП Чл. 179.(3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:
3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв;
4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.

Стига ти е веднъж да те барнат :)
Май пак ще се нагъзим и ще преглътнем и това..
НО, има и друга позиция - може би това е поредната репортерска измишльотина(а дано, но надали).
Да се надяваме превозвачите пак да направят протест :twisted:

Само това не го разбрах :)
vasstop написа:Тази година - две винетки, догодина - една ;)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 26 окт 2009 13:22

Nafta написа:Само това не го разбрах :)
vasstop написа:Тази година - две винетки, догодина - една ;)
Ами за двете коли имаше две винетки, но има ли смисъл, при положение, че се кара само една кола в даден момент.
Та ще се купи само една винетка и ще се мести от едната кола на другата...

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 26 окт 2009 13:41

Вярно ли е, че по закон трябвало да имаш винетка, но не пишело че трябва да е залепена?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”