И кое по-точно ограничава правото ми на свобода или личен избор в дадена държава? Единственото което може да ограничи човек според мене е в главата. Нито е скапаната държава, нито скапаните закони, нито застраховаталите... Нито пък особено ме интересуват техните интереси.

Щом съм преценил, че за хората отзад е по-добре да са без колан значи е така. Пък ако има кой да ме убеди, че не е точно така в дадените условия в които шофирам нека ме убеди.

Ама няма да стане с глоби, проверки и т.н.

Като следва европейски правила и незнам какви глупости, дето толкова пишете и защитавате, защо няма една мрежа по магистралата? Защо няма една мрежа по балканските пътища? Защо няма мантинели по балканските пътища? Или може би европейските правила за незнам си какво важат само за пред някой хора, които се движат точно и само, и единствено по новопостроени 50км. магистрали за да видят колко сме били "напреднали"...
А на някой да му се е случвало колата да полети от паднал камък право към реката и то на Е79 дето го водят уж като магистрала от незнам си колко години?

Щото на мене да!
А кажете господа спецялисти по безопастността, как се реагира в такава ситуация, особено пък ако се озовете в струма с 5 човека в колата и колани отзад?

Тука важат ли еропейските дрън, дрън та пляс правила и мрежи и т.н. за безопасност или тука си важат наще правила?