Подгряване на огледала В5
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Подгряване на огледала В5
Доколкото знам подгряването на огледалата се включва от бутона за подгряване за задно стъкло, но при мен тръгва само подгяването на задното стъкло. Лосчето за нагласяне на огледалата е в позиция за нагряване. Какъв може да е проблема и как да разбера дали не ми е изгорял нагревателя?
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Подгряване на огледала В5
Прецакали са ти се нагревателите на огледалата-честа болежка при ФВ.Ако я закачиш на диагностика даже си изписва грешка че не работи подгряването на огледалата
Вариантите са ти нови или ремонт.За ремонт препоръчвам Ваското 1 

- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
А как да проверя дали е изгорял нагревателя? Как се сваля стъклото че ме е страх да не го счупя?
- kretenia
- Автомобил:
- Двигател:
Не е необходимо да включиш подгряването на задното стъкло,за да подгрееш огледалата.На шоф.врата копчето за регулиране позицията на огледалата трябва да е в средо положение за да работят нагревателите.
- TheKingslayer
- Автомобил:
- Двигател:
plkochev написа:Как се сваля стъклото че ме е страх да не го счупя?
Оказва се, че стъклото се сваля много лесно. Например, лявото, има само една щипка, която се намира над буксите за нагревателя. Даже не ти трябва и отверка. Буташ стъклото докато освободиш достатъчно място за пръстите и го издърпваш към теб.

А ето тук има ръководство на руски за ремонт на подгряването на страничните огледала:
http://www.passat-b5.ru/index.php?optio ... &Itemid=57
http://www.passat-b5.ru/index.php?optio ... &Itemid=57
Натискаш в долната част на огледалото , докато отгоре се получи луфт колкото да си вкараш пръстите? 

- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Свалих стъклото оказа се че са изгорели нагревателите. Но за жалост при опит да отлепя задната пластмаса от огледалото го счупих
и сега трябва да си търся друго втора употреба че новите са маи доста скъпи. 

- ivo_kostov
- Автомобил:
- Двигател:
има нови ментаци в http://www.intercar3000.com/,не съм ги пробвал но можеш да ги преслушаш поне за цени някакви да те ориентират,иначе моят пролем с нагревателите се реши с по 1 метър кантал на всяко огледало(описано е някъде във форума как се прави)
- TheKingslayer
- Автомобил:
- Двигател:
И аз в момента търся само огледалцата. На повечето места обаче се оказа (вкл. интеркар3000), че лявото огледало е без външната секция, която дава по-голям зрителен обхват.
Ето разликата:

Ето разликата:

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
На ул. Раковски и ул. Тимок посока ул. Козлодуй отляво точно на ъгъла има едно магазинче в което се продават само стъклата. Като казвам стъклата имам в предвид без пластмасата зад тях (пластмасата която закрепва огледалото за тялото на огледалото. Тъкмо можете да си изстържете счупените стъкла от пластмасата, да си оправите подгрева и после да си залепите новите стъкла. За съжаление ако са ви откраднали огледалата с пластмасите... няма как.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Абе,и аз се тормозих преди,и разлепих и пластмасите,и нагревателя,а се оказа,по съвет на Ваското1 че не трябвало да разлепям нагревателя.Поне разбрах как се ремонтират и за напред ще знам.Само стъклото,с пластмасата и нагревател е 30 лв.Не е болка.
А на теб колега,щом ти работи стъклото отзад,можеш да си 10000000000000000 % сигурен,че ти е откачен нагревателя на огледалото.Просто ако е изгоряло,няма как да работи и отзад и другото огледало.Виж закачи го,може да се е разместило.
А на теб колега,щом ти работи стъклото отзад,можеш да си 10000000000000000 % сигурен,че ти е откачен нагревателя на огледалото.Просто ако е изгоряло,няма как да работи и отзад и другото огледало.Виж закачи го,може да се е разместило.
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега къде ги има за 30лв. стъклата да си взема?
- TheKingslayer
- Автомобил:
- Двигател:
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
plkochev написа:Колега къде ги има за 30лв. стъклата да си взема?
В Казанлък,питах там в някакъв магазин,Косер май беше.Още лятото-30 кинта,с пластмазсата и нагревател.
Ако искаш мога да проверя дали има и да ти взема.
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега feikot ще звънна на дадения ми адрес от колегата TheKingslayer и ако нямат ще се възползвам от услугите ти, благодаря ти за съдействието