Заливане на шарнири!?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Заливане на шарнири!?!

Мнениеот Дашо » Пон 26 окт 2009 18:45

Знае ли някой, къде по София и региона, заливат шарнири!?! А също така и кви пари, горе - долу и дали въобще има смисъл. По принцип става въпрос за шарнири на Ланчия Дедра 1996 г. (ако има значение това)

П.П. Тъй като не става въпрос лично за мен, аз въобще си нямам идея самата процедура, какво представлява, а и дали точно така се назовава... :roll: (абе с две думи - не съм в час :D )

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Заливане на шарнири!?!

Мнениеот parno » Пон 26 окт 2009 19:39

заливане на шарнири ми звучи като пълнене на шарнири което ми звучи като пълна глупост :да:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 26 окт 2009 22:13

parno написа:заливане на шарнири ми звучи като пълнене на шарнири което ми звучи като пълна глупост :да:

Само,че издържат повече от всички "оригинални" .

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 27 окт 2009 8:56

Хм стана ми интерсно, каква е точно процедуратА?

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Вто 27 окт 2009 9:05

Дашо написа:Знае ли някой, къде по София и региона, заливат шарнири!?! А също така и кви пари, горе - долу и дали въобще има смисъл. По принцип става въпрос за шарнири на Ланчия Дедра 1996 г. (ако има значение това)

П.П. Тъй като не става въпрос лично за мен, аз въобще си нямам идея самата процедура, какво представлява, а и дали точно така се назовава... :roll: (абе с две думи - не съм в час :D )

по това което си писал искаш да ги рециклираш ли ако е това прават ги някаде на хладилника

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 27 окт 2009 10:22

koby написа:
Дашо написа:Знае ли някой, къде по София и региона, заливат шарнири!?! А също така и кви пари, горе - долу и дали въобще има смисъл. По принцип става въпрос за шарнири на Ланчия Дедра 1996 г. (ако има значение това)

по това което си писал искаш да ги рециклираш ли ако е това прават ги някаде на хладилника

По точно искаТ да ги рециклират. :wink: Моите шарнири не се нуждаят, но понеже въпросните шарнири са заедно с носача и за да се смени шарнира, трябва да се смени и носача. Та заливането на шарнир излизало доста по - евтино, а имало ефект :roll: Поне така ми обясниха на мен... :idea:

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Вто 27 окт 2009 10:24

Дашо написа:
koby написа:

По точно искаТ да ги рециклират. :wink: Моите шарнири не се нуждаят, но понеже въпросните шарнири са заедно с носача и за да се смени шарнира, трябва да се смени и носача. Та заливането на шарнир излизало доста по - евтино, а имало ефект :roll: Поне така ми обясниха на мен... :idea:

ами да това го правят при пасата б5 и при аудитата с капсаловани шарнири ако искаш мога да попитам бифшия ми шев ние каде ги рециклирахме и да ти кажа

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 27 окт 2009 10:26

koby написа:ами да това го правят при пасата б5 и при аудитата с капсаловани шарнири ако искаш мога да попитам бифшия ми шев ние каде ги рециклирахме и да ти кажа

Ще ти бъда много благодарен :wink: :beer А колко горе - долу, струва това удоволствие :roll:

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Вто 27 окт 2009 10:31

Дашо написа:
koby написа:ами да това го правят при пасата б5 и при аудитата с капсаловани шарнири ако искаш мога да попитам бифшия ми шев ние каде ги рециклирахме и да ти кажа

Ще ти бъда много благодарен :wink: :beer А колко горе - долу, струва това удоволствие :roll:

симеоновско шосе до авто къщата(таз с хубавите коли до газ станцията имало няква мършава така 40-50 лева на носач горе долу

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 27 окт 2009 10:33

koby написа:
Дашо написа:

симеоновско шосе до авто къщата(таз с хубавите коли до газ станцията имало няква мършава така 40-50 лева на носач горе долу

Мерси много :beer

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Вто 27 окт 2009 10:35

:beer

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 27 окт 2009 21:19

понеже и аз карам италианка и имам същите проблеми- не може да е 40-50 лв на носач, защото най-евтиния е малко над 50 лв нов в магазина. с отстъпки ала бала някой ги вземат по 30 и няколко лв.... кажи на твоя човек да влезе във фиатския форум ид а види... аз съм рециклирал моите, но по по-добрия според мен начийн- реже се капачето, сменя се подложката и се валцова обратно капачето. е, изкарах авеликите 10 000 км... вярно, че беше по 10 лв на носач. иначе рециклират и на житница някаъд еи много ги хвалят- напиши рециклиране шарнир житница и ще ги намериш. мисля и оня Жан го правеше, ама той ми мяза мисир и при него никога няма да ида. а най-добрия вариант му кажи на твоя човек- при италианеца и 2 ръка носачи оригинално... има да кара с тях много, за по 20 лв на носач. оригинала е много корав, а тези новите тук карат по 15 -25 000 км макс

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 27 окт 2009 21:57

тъй,
при хамериканските шарнири и накрайници се слагат гресьорки и се гресират допълнително. Така по този начин издържат страшно много време ;)
Познавам хора които го правят по този начин, а ако дадения шарнир няма гресьорка, те си го разпробиват, резбоват, гресират и му слагат гресьорка.
Това може да се прави и в домашни условия ;)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 27 окт 2009 22:02

pakumba написа:понеже и аз карам италианка и имам същите проблеми- не може да е 40-50 лв на носач, защото най-евтиния е малко над 50 лв нов в магазина. с отстъпки ала бала някой ги вземат по 30 и няколко лв.... кажи на твоя човек да влезе във фиатския форум ид а види... аз съм рециклирал моите, но по по-добрия според мен начийн- реже се капачето, сменя се подложката и се валцова обратно капачето. е, изкарах авеликите 10 000 км... вярно, че беше по 10 лв на носач. иначе рециклират и на житница някаъд еи много ги хвалят- напиши рециклиране шарнир житница и ще ги намериш. мисля и оня Жан го правеше, ама той ми мяза мисир и при него никога няма да ида. а най-добрия вариант му кажи на твоя човек- при италианеца и 2 ръка носачи оригинално... има да кара с тях много, за по 20 лв на носач. оригинала е много корав, а тези новите тук карат по 15 -25 000 км макс

Ще му кажа да си провери ;)
Благодаря за инфото :да: :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 28 окт 2009 20:59

@ Дашо
Да си сложи носачи "As Metal"- железни са докато прехвалените "Vema"; "Mogul"; "Fedral Mogul " и други едва изкарват 15-18 000 км.
Мисля , че от "Фиат Марийка" ще му станат / стават и на 155 ца. Махнах си еPer a и няма как да проверя.

Последна промяна от kris11 на Нед 01 ное 2009 18:12, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”