Привет фенове,
говорим за ВЗ 1.8 MI 1990 комби 90 к.с.,
та така, след смяна на гумички вдигна разхода на газ на 16/100. Преди това беше между 11 и 12. Колата вървеше спънато. Отидох на реглаж на АГУ-то с нов въздушен филтър под мишница. Човека прави ко прави вика готово! Карам аз - пак 15.5/100. Айде пак при майстора с гумичките той пипа по аванса на делкото. Колата започна да върви как си трябва. Намали ми притока на газ защото понамирисваше от ауспуха. Сега Пасатко си върви но пак ми даде разход 15.
Висок разход след смяна на гумички В3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Висок разход след смяна на гумички В3
Майстора на газта ти бара аванса,ама гледа ли колко точно градуса е.Проверете и зацепването на ремъка дали е на центровка може да ти бяга и на разпределителния вал белега пак има същия ефект.Случвало ми се е да видя ангренажното колело на разпределителния вал обърнато на обратно точно на такъв мотор проверете ако са ти сменяли и семеринга .
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
angel1250p написа:Проверете и зацепването на ремъка дали е на центровка може да ти бяга и на разпределителния вал белега пак има същия ефект.

Ами момчето ми сменя всеки път ремък и ролка. Би трябвало да знае как да напасне ремъка но ще се разхода пак до него 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Общо взето вариантите не са много - ангренаж,отместен с някой и друг зъб или предварение на запалването...друго няма какво да се обърка при гимички на клапаните понеже се разкача ангренажа и се отхлупва капака на главата.Съответно другото си е механично,което няма как да се обърка - развива се вала,маха се,вадят се повдигачите и пружините и се сменят гумичките...после по обратния ред.
При зацепването на ангренажа се гласят на белези както предполагам момчето ти знае коляновия вал,разпределителния вал и делкото.И това е.Оттам нататък ако върви различно от преди вероятно преди е била с повече предварение на газ...съответно газаджията си го бута там на 9 или колкото градуса си го прави и...засипва отново.
Или сте разминали някой зъб на ангренажа или предварението и не е в ред.
Зависи и къде и е газовата плочка понеже ако е сваляна и тя може сега оттам да дърпа въздух или от друго място след нея и да разржеда сместа - върви кофти и харчи много....огледай къде е плочката - принципно се слага на самото моно под дзата...и не би трябвало да е пипана въобще понеже с нишо не пречи.
Успех!
При зацепването на ангренажа се гласят на белези както предполагам момчето ти знае коляновия вал,разпределителния вал и делкото.И това е.Оттам нататък ако върви различно от преди вероятно преди е била с повече предварение на газ...съответно газаджията си го бута там на 9 или колкото градуса си го прави и...засипва отново.
Или сте разминали някой зъб на ангренажа или предварението и не е в ред.
Зависи и къде и е газовата плочка понеже ако е сваляна и тя може сега оттам да дърпа въздух или от друго място след нея и да разржеда сместа - върви кофти и харчи много....огледай къде е плочката - принципно се слага на самото моно под дзата...и не би трябвало да е пипана въобще понеже с нишо не пречи.
Успех!
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Уточни къде е този разход градско или извънграско ... мойта градско стига до 14+ ..извън около 8.5 ...... Как ти я регулира газаджията със докторски антифони
или с газ анализатор ?

.... разбира се градско - ГАЗ! Извънградко ми дава между 7.5 - 8.0. Уточнявам, че не карам бързо щото жената се цупи. До 130.
Газаджията я слага на газ-анлизатор. После момчето дето ми сменя гумичките я настройва на ухо като душеше ауспуха. На него му вярвам за реглажа щото редовно обсъждаме разхода на газ и реглажа. Забравих и да напиша че изпразнихме резервоарчето на изпарителя, както знаете там се отлага една гъста течност. Нямам време да избягам от работа да му я закарам да видим нещата около делкото и ремъците дето ги написаха колегите по-нагоре. Като го направя ще ви драсна резултата. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ПРоверете зацепването на ремака да е на белези заедно с беляка на маховика и тогава правете реглаж на АГУ (беляка е на скороснато кутия под гумена тапа) Пиши после какво е станало имаш съшият проблем затова
Здравейте,
отново ще пиша по проблема тъй като след ходене по сервизите нещата не се оправиха. Последен засечен разход на пълна газова от 42 литра - 15.4л/100км.
Вече не знам какво да направя. Ремъка го провериха, после светиха с една мигаща лампа, гледаха по делкото, нищо. Очаквам вашите съвети ...
следва ...
отново ще пиша по проблема тъй като след ходене по сервизите нещата не се оправиха. Последен засечен разход на пълна газова от 42 литра - 15.4л/100км.

следва ...
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Я провери и електро-магнитния клапан за високото налягане да не ти изпуска!Ако е този вариант ,през ноща газта си излиза на свобода! 

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
kolia76 написа:.... разбира се градско - ГАЗ! Извънградко ми дава между 7.5 - 8.0. Уточнявам, че не карам бързо щото жената се цупи. До 130.
Сега пак ще се доуточня ... последно 13.6 градско при тези леки студове ... не я чакам да загреее тръгвам веднага .И градското ми е в Русе не е много натоварено но колата си остава студена докато стигна работа е на 70 градуса .Като налегне по голям студ гаранция поне още литър отгоре . Ти си от София предполагам там за градското да не говорим

а средно идва ...

Поне искам да се върна на 11.5 - 12.5/100. А при мене като тръгна от Люлин още на тунела е качила 70 градуса.

и Любо от газ-сервиза в Филиповци Пасатко влезе в норми. Любо отвори изпарителя, почисти САМО външната мембрана със WD40 и подмена на една малка гумичка която се натиска от механичния клапан.
Сега падна разхода на 12/100 ГАЗ

на Ваското 1 му имате телфона
на Любо е 0888 72 99 88
край на този епизод !