Глоба за повредена лична карта

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Глоба за повредена лична карта

Мнениеот vasstop » Пон 26 окт 2009 7:24

produxan написа:Значи да разбирам ,че аз не съм прав в случея и утре ще плащам глоба :Mr Green Fun
Усмихни и се на вуйната-лелка там, купи и едно кафенце, дай и едно лукче, кажи колко е хубав деня днес (нищо че вали), направи се на разсеян и изглеждай безгрижен... кажи колко съжаляваш, че гаджето ти е изпрала дънките заедно с документите и всякакви такива простотии.
Пълнят си само бюджетните дупки, старите документи какво ги правят според теб - унищожават се!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 26 окт 2009 8:04

Ами още като им я дадеш старата карта трябва да я пробият или срежат, за да видиш и ти че не става за употреба повече :!:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 26 окт 2009 9:00

s5501na написа::screwy
Колега моля не говори на изуст :beat_butt2

чл. 81, ал.1, т.3
Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. български гражданин, който загуби, повреди или унищожи български документ за самоличност[/i]

:banghead: :screwy :banghead: :screwy

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 26 окт 2009 9:37

Тва дет го каза Васстоп работи.
Мен Лелката от КАТ кат си вадех А категория ме накара да си платя двата акта,и отиде на отсрешното гише при сина си и каза:-Румене я изрови двата акта на тоя симпатяга... :oops: .. и всичко мина по мед и масло :twisted: иначе ме очакваше номерче 489 и висене като луд с потните пичове в КАТ :applause:

Но това с личната карта е много тъпо,направени са калпаво и само от носене им се разгонва фамилийката-не мисля че е нужно да се плаща това че държавата тъни при направата за сметка на клиента та били те и 10 лева-въпрос на принцип
Другият вариант е човек да си я ламинира ако е позволено

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 26 окт 2009 9:42

Аз лично досега не съм имал проблем, относно личната карта. Преди когато я подмених беше изпрана от пералнята защото я бях забравил в Якето :oops: И когато я изкарах самото фолио падна като от подварзия от учиническа тетрадка, :screwy mhihi И на другия ден отидох да си подменя личната карта, не имах никакъв проблем просто си платих таксата и ми казаха след 30 дни да дойда да си взема новата лична карта. Какви са тези глоби за оръфани лични карти немога да си представя :drinking:

п.п Когато работих в заложна къща преди 2 години, Повечето Тъмни братя, от гетото личните карти когато ги погледнеш водните знаци им ги няма, обаче на Лизинг, си взимат всичко нямат проблеми :screwy А на такива като нас се правят на интересни за да може да изкарат пари за обяд :dummy:

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пон 26 окт 2009 9:48

брат ми имаше същия проблем с разлепянето по краищата на ЛК и той плати глобата нищо че отиде да си вади паспорт mhihi
едва ли ще избегнеш леката глобичка

Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот yori » Пон 26 окт 2009 11:56

моята е в окаяно състояние! но смятам да изкарам тази година и направо с новите, които имат и някакви отпечатъци!

щях и да ви я снимам ама нали си пазим личните данни...

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Пон 26 окт 2009 14:26

Утре ще отскочя до РПУ-то да си взема новия документ и да видим дали ще ми чукнат глобичката :talk: . След това ще пища да ви кажа какво е станало :deal

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 26 окт 2009 16:42

:talk: Нищо няма да платиш.Ако са искали да те глобят е трябвало да го направят преди да си платиш за изработката на новия документ. Мен ме глобиха още като ми прибираха документите. Но като се замисля, в темата се цитират глоби започващи от 20 лв, а мен ме "глобиха" 10 лв без да ми дадат абсолютно никакъв документ или акт на които да се подпиша. Изглежда съм подпомогнал семейния бюджет на служителката дето ме обслужваше, без да подозирам. ХАХА, подкупвам полицията насред полицията

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Пон 26 окт 2009 17:12

Колега тя лелката искаше да ме глоби още като подавах документите за новата лична карта да де ми декларация да убесня как точно съм повредил документа , но аз се ядосах и си заминах без да я попалня :lol: :lol: :lol: . И да кажа как завърши случката с личната карта преди малко минавам покрай 1-во РПУ в бургас и викам чякай да си взема новия документ за самоличност отивам аз давам си талончето и жената ми дава личната карта (друга лелка по млада и по разбрана mhihi ) и ме пита дали съм попълвал декларация за повреда върху документ за самоличност аз се направих на луд и казах ,че не знам за какво става дума и тя се позачуди и ми вика че пишело че картата ми е повредена поиска ми документа отгледа го вика сичко е ОК . И така се разминах без глоба
Правя си заклучение ,че онази която ми приемаше документите май май са я Е****и на криво и затова щеше да лапна глобата :dummy:
щ

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Вто 27 окт 2009 14:00

vasstop написа:
produxan написа:Значи да разбирам ,че аз не съм прав в случея и утре ще плащам глоба :Mr Green Fun
Усмихни и се на вуйната-лелка там, купи и едно кафенце, дай и едно лукче, кажи колко е хубав деня днес (нищо че вали), направи се на разсеян и изглеждай безгрижен... кажи колко съжаляваш, че гаджето ти е изпрала дънките заедно с документите и всякакви такива простотии.
Пълнят си само бюджетните дупки, старите документи какво ги правят според теб - унищожават се!

Много вярно, напук се усмихвай - може да проработи. Аз имах леееки ядове с паспортното за 2 години еМнайсет пъти губих,крадоха ми паспорт/лична карта и прочие. Един лев глоба нямаше, само ми пилиха на главата малко да внимавам :)
А да...един път ги черпих, последния международен паспорт излезе с номера на чифтове :)
Само 13-тата цифра различна :)
И лелката вика: ето го момчето със златния номер :) Та после ме гледаха като изкопаемо по границите няколко години :)
Отивам да го връщам, че изтича! Утре.

Та така. С лошо не става. Не е нужно и да подкупваш. Служителите са изпълнители в скапаната държавна машина. Ако трябва да се сърдиш някъде - иди на Батемберг има една сграда по средата. Там е проблема.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 27 окт 2009 14:33

joromnt написа::talk: Нищо няма да платиш.Ако са искали да те глобят е трябвало да го направят преди да си платиш за изработката на новия документ. Мен ме глобиха още като ми прибираха документите. Но като се замисля, в темата се цитират глоби започващи от 20 лв, а мен ме "глобиха" 10 лв без да ми дадат абсолютно никакъв документ или акт на които да се подпиша. Изглежда съм подпомогнал семейния бюджет на служителката дето ме обслужваше, без да подозирам. ХАХА, подкупвам полицията насред полицията

И имаме участник познал вярната фраза и тя е "подпомагане на семейният бюджет..." heavy metal zork :bowdown :bowdown :bowdown
Вие спечелихте усмивка по радиото! :drunk Желаете ли да продължите вашето участие и да играете за голямата награда - дъвка с косъм? :Mr Green Fun

Колега, мисля беше ясно още в началото, че са те ощавили. Научете се да изисквате поне касова бележка за всяка стотинка която някой някъде ви поиска!
Ето оня ден на един обект откриваме телефонен пост. Стоим с едно аверче и докато той се бори с интернета и окабеляването чакаме телефонния техник. По едно време пристига техника (младо добре облечено и спретнато момче). Прави струва, прекара линия, пусна ADSL-а, пусна факсовете и телефона и тамън да си тръгне се обръща и вика:
"...и 5 лева за розетката."
Колегата не се замисли и тръгна да му дава пари. Питам го аз ква е тая златна розетка за 5 лева и оня ми вика била специална :screwy . До тук хубаво ама като му поисках касова бележка седи и ме гледа тъжно. Каза, че не си носел апарата (касовия) и за това щял да ни я подари розетката. Догоних го и го питах кой му е началника и как да се свържа с него. Дорева му се. Почна да ми мрънка, че и те трябвало да ядат нещо, че им били малки заплатите, че не знам си какво, че съжалявал...
Отебах го да си ходи. И без друго обекта не е мой и не ме касае какви са разходите там. Ако ми спретне обаче подобен номер вкъщи направо на кръст ще го разпъна за 5 скапани лева!

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Вто 27 окт 2009 16:56

Има резон в тази глоба.Мойта лична карта я върнах в перфектно състояние,след като през целия си съзнателен живот е спала в протфейла ми-следователно причината не е в машините и картите,а в съдържателя им.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 27 окт 2009 18:43

моята лична карта я ползвам от 9г и не се е повредила изобщо,поддържам мнението на колегата по горе.Личната карта стои в портфейл и знаете как е по банки и други институции ,та често ми се налага да я изваждам от мястото и.В текста на закона пише ,че собственика е длъжен да пази от увреждане,а това си е ваше задължение,независимо по какъв начин ще го направите.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Вто 27 окт 2009 20:40

LILO&STICH написа:е какво да си търси права бре :roll:
Документа е на държавата,която ти го е дала да го ползваш и съхраняваш до изтичането на срока на валидност :deal

е как ще е на скапаната държава като аз съм си я плащал значи е МОЯ собственност, не мислиш ли?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”