Голямо разочарование от полицията

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Re: Голямо разочарование от полицията

Мнениеот onion » Пет 23 окт 2009 16:11

maxpayne написа:
onion написа:Точно заради това ти се плаща заплата като си полицай , за да я вършиш, без оглед на това дали ще има ефект от нея - това ти е работата , отиваш и я вършиш. Работиш цял ден защото за този ден имаш надница.

Това е просто смешно. Не искам да взимам страна в спора, но да твърдиш, че е без значение ефекта от работата ти е много наивно. Удовлетворението и оценката за добре свършената работа е много важен стимул за всеки работник, без значение дали продава чушки на пазара или е сърдечен хирург. Можеш да се посъветваш с всеки що годе кадърен HR по въпроса, различен от руса, на 20 и спи с шефа.

Така е колега , само дето явно това за удовлетворението май не ги топли полицаите. Или тях повече ги удовлетворява да седят в някоя малка улица на хранилка , вместо да отидат на кръстовището, където има задръстване , пререждане и т.н. и да въведът малко ред. Само дето там не капе, а на всичото отгоре ще трябва и да поработят. Явно нямат читави HR-и. Патрулните също май не търсят удовлетворение, вместо да ги има (не са малко) по кварталите , и да сме спокойни, те се скатават като мишки кой знае къде.
На времето , когато бях тинейджър и ходех по дискотеки изядох як пердах пред една от тях. Няколко стотин метра по-надолу приятел видял полицаи , казал им "Там бият едно момче". Знаеш ли какъв е бил отговора? Казали са му: "Ами ние тука сме разпределени , не можем да отидем". Няколко стотин метра.

Има читави полицаи , далеч съм от мисълта , че всички са леш, но мнението на хората за полицията е предимно негативно (или поне такива са моите наблюдения) и то не е формирано току така. Явно като цяло състемата не работи, или поне не работи за "простосмъртните".

@ Колега embi4a , стискам ти ръката за мнението което си написал. Аз също пари на катаджия не съм давал , няма и да дам.
Карам по правилата, жена ми си слага колан на задната седалка и за 9 години книжка имам само два акта - единия 2 месеца след като взех книжка от недоглеждане и втория преди година за минаване на червено , за което аз съм си виновен. Увлякох се по предния , който пуснах да се престрои , понеже все са тарикати и не им се чака. Викат "Да почерпиш". Казах им дословно "Не ми губете времето, пишете акта, ще си го платя" , и си го платих , като пич!

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Съб 24 окт 2009 4:19

Напълно заставам зад мнението на колегата cheren_golf. В случая и двамата си губите времето.

Голяма част от българите са на принципа: ромите ("мангалите"), турците, полицаите и онези в парламента са виновни за това, че на мен не ми е добре.

Да, ама не. Всеки търси цигари без бандерол и крадена нафа/бензин, нали? Управниците си ги избираме ние, нали? Уж ACAB, искат рушвети, но и вие давате, нали?
Процесът е двустранен. Не може да се вини само едната страна. Законите наистина са куци. Никое правителство няма да ни оправи, докато сами (всички) започнем наистина да работим за тази държава и не пожелаем промяна.

И накрая - давате ли си сметка, че cheren_golf не е единствения полицай, регистриран във форума и че изказванията ви обиждат?

Сигурен съм, че голяма част от хората, които пишат тук са били подигравани, че карат Голф, защото всеобщата представа за собствениците на тази кола е доста ниско. И сте се опитвали да обясните, че има доста свестни хора, но е нямало особен резултат. Всеки е влязъл в някакви стереотипи и няма никакво желание да излиза от там. Докато това не се промени ще си тъпчем на едно място.

Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besniaa » Нед 25 окт 2009 22:31

soxy__ написа:
Явно темата отива към очакваното псуване по полицайте и затова аз ще ги защитя.
Единствения факт поради, който взимат рушвети е, че нямат нормални заплати. С 500 лева семейство издържа ли се?? Аз предпочитам да дам парите на полицайте, да отгледат нормално българско дете, а не на КАТ- Държавата, която после ще ги даде на циганите. Иначе по темата на колегата, сигурно всяка нощ има толкова счупени стъкла, колкото са и следователите.

Като нямат нормални заплати - който не му отърва да си сменя работата или да емигрира - никой няма да заплаче за него... на мен като не ми стигат парите, които изкарвам не съм почнал да продавам наркотици или да трепя хора, нали ?

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 27 окт 2009 12:03

Абе вие добре ли сте бе колеги, ало? За морал ми говорите, за манталитет, полицаите взимали, ами вие защо ДАВАТЕ? Да ви цитирам ли думите на Исус Христос към фарисеите: Слепецо, първо извади гредтата от твоето око, после ще видиш ясно да извадиш съчицата от окото на брат си. Всички в БГ сме зле, кой повече, кой по-малко, зле ни е възпитанието, зле ни е ценностната система, всичко идва оттам, не говоря за пари. Полицаите да не са някаква вносна стока, щото пък ние сме много стока като водачи и участници в движението, нали? Всеки ден някой убит...... Не търсете вината в полицаите, а в тия дето пишат правилата, които обслужват интересите им.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 27 окт 2009 12:50

ALESYZ написа:Абе вие добре ли сте бе колеги, ало? За морал ми говорите, за манталитет, полицаите взимали, ами вие защо ДАВАТЕ? Да ви цитирам ли думите на Исус Христос към фарисеите: Слепецо, първо извади гредтата от твоето око, после ще видиш ясно да извадиш съчицата от окото на брат си. Всички в БГ сме зле, кой повече, кой по-малко, зле ни е възпитанието, зле ни е ценностната система, всичко идва оттам, не говоря за пари. Полицаите да не са някаква вносна стока, щото пък ние сме много стока като водачи и участници в движението, нали? Всеки ден някой убит...... Не търсете вината в полицаите, а в тия дето пишат правилата, които обслужват интересите им.

Напълно съм съгласен с теб!
Ако един човек не иска да даде подкуп и да участва в подобни схеми, няма никой на сила да го накара да даде. Така че катаджията е виновен точно толкова, колкото и шофьора. Но болшинството предпочита да търси вината винаги вън от себе си, защото така е по - удобно.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 28 окт 2009 11:04

И аз останах :( от Полицията тази сутрин.
Слизам тази сутрин да си карам детето на градина и се опитвам да излезна от уличката която ни е по дължината на блока, но установявам, че някакъв мерцедес е спрял на самата улица пред 1.ия вход :shock :shock . Свиря с клаксона 5-10мин, никаква реакция, детето почна да плаче че ще закъснеем за градината. Званя в полицията и казвам за случая, жената която вдигна ми вика, да не е на някой комшия казвам и че ми пречи и не мога да мина, пита ме дали знам номера на колата, която ме е запушила :063: :063: :063: :063: :063: , казах и го. Каза че ще прати КАТ. Водя детето на градина като газих из калта. Връщам се до блока след 20мин, след като оставих детето и колата още там. Жена ми ми каза и че преди 1час пак е била там. Полудях. Званим пак в Полицията, оная ми обяснява, че намерили телефона на собственичката и званят, ама не го вдигала, сега щяла да тарси роднини. Още повече се вбесих, викам и г-жо полицай, не е ли редно да викнете паяк и да я отстраните тая кола, може ли такова нещо, какво е тва да спреш на улицата и да запушиш изхода на цял блок, викам и искате ли утре аз от двете страни да го запуша и да видиме дали некой ще успее да излезне. Тя знам господине, не е приятно, опитвам се да направя нещо по-въпроса.
Е няма такава ненормална държава, а тия дето викат да Разделим Полицията от КАТ - сичките баце сте едни и сащи *******, поне направи едно, каза ми коя е жената и че живее в първия вход, та довечера ще ида и ще однесе наказателна акция зад врата.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 28 окт 2009 12:50

Zoran написа:.... каза ми коя е жената и че живее в първия вход, та довечера ще ида и ще однесе наказателна акция зад врата.

но внимателно.все пак е жена :lol:

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 28 окт 2009 13:59

LILO&STICH написа:
Zoran написа:.... каза ми коя е жената и че живее в първия вход, та довечера ще ида и ще однесе наказателна акция зад врата.

но внимателно.все пак е жена :lol:

а по-интересното е че няма и книжка, и мъжа и няма книжка, звани постоянно на моя комшия полицай да я спасява :D

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 28 окт 2009 14:05

Какво като е жена, направи я на трътка.
Вчера например си гасих цигарите в един мерцедес спрял така, че запушва целия тротоар. А има къде другаде да се спре. Уникален кретен.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 28 окт 2009 14:26

rosy написа:Какво като е жена, направи я на трътка.
Вчера например си гасих цигарите в един мерцедес спрял така, че запушва целия тротоар. А има къде другаде да се спре. Уникален кретен.

аз правя разлика м/у полицаи и катаджии ! като вторите ги ненавиждам !!!

в тази връзка винаги съм побеснявал като видя напаркирали коли след знак спирането забранено, спрели в/у пешеходна пътека, тревни площи или завзели тротоар - минават катаджии покрай тях и не виждат нарушенията ?
ама за друго ще те изядат !

няма по долно племе от катаджийското !!!!

и никога няма да се уморя да повтарям - за безумията и смъртта по пътищата и улиците идинствено и само са отговорни катаджиите със своята алчност !!!
само те !!

и с тия приказки, че тия дето дават са също толкова виновни - Айде стига вече !

Айде дай ми нещо ако не искам и заради което мога да те тикна в затвора - дай ми де !!!

мамицата им мръсна катаджийска - кръвопийска !

аз съм ги проклел - катаджия взел пари - детето си студено да целува !

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 28 окт 2009 14:35

One написа:аз съм ги проклел - катаджия взел пари - детето си студено да целува !

:shock

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 28 окт 2009 14:48

One ти у ред ли си бе? Как може да пишеш такива неща не мога да разбера? Я ходи се прегледай щото май не си сам..

Тоя взел пари.. оня взел пари.. АМА ДАВАШ НАЛИ? Не ми казвай само, че не даваш ;) Па и да кажеш.. пак няма да ти повярвам.
Що даваш? Нарушаваш правилата.. ПЛАЩАШ СИ ЗА ТОВА!

Каквото му пожелаваш.. такова да ти се връща.. като си толкова отворен..

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 28 окт 2009 14:55

Vizor написа:One ти у ред ли си бе? Как може да пишеш такива неща не мога да разбера? Я ходи се прегледай щото май не си сам..

Тоя взел пари.. оня взел пари.. АМА ДАВАШ НАЛИ? Не ми казвай само, че не даваш ;) Па и да кажеш.. пак няма да ти повярвам.
Що даваш? Нарушаваш правилата.. ПЛАЩАШ СИ ЗА ТОВА!

Каквото му пожелаваш.. такова да ти се връща.. като си толкова отворен..

дреме ми на члена дали ми вярваш или не - заявявал съм го многократно - аз пари на тази измет никога не съм давал - няма и да дам !

а когато заради катаджия дето е взел пари от някой пияница вместо да му вземе най малкото книжката, бутнат на улицата твой роднина или познат, пак ме питай добре ли съм

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 28 окт 2009 14:58

One, изразявай си гражданската позиция, няма лошо. Но това изречение за детето е прекалено и ако го мислиш сериозно наистина си луд :?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 28 окт 2009 14:59

тва да пожелаеш на който и да било , дори и на най големия ти враг , детето му да истине ,
трябва да си болен мозък...
ходи верно се прегледай да ти центроват бръболето , че бега от центъра :screwy :screwy :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - други”