maxpayne написа:onion написа:Точно заради това ти се плаща заплата като си полицай , за да я вършиш, без оглед на това дали ще има ефект от нея - това ти е работата , отиваш и я вършиш. Работиш цял ден защото за този ден имаш надница.
Това е просто смешно. Не искам да взимам страна в спора, но да твърдиш, че е без значение ефекта от работата ти е много наивно. Удовлетворението и оценката за добре свършената работа е много важен стимул за всеки работник, без значение дали продава чушки на пазара или е сърдечен хирург. Можеш да се посъветваш с всеки що годе кадърен HR по въпроса, различен от руса, на 20 и спи с шефа.
Така е колега , само дето явно това за удовлетворението май не ги топли полицаите. Или тях повече ги удовлетворява да седят в някоя малка улица на хранилка , вместо да отидат на кръстовището, където има задръстване , пререждане и т.н. и да въведът малко ред. Само дето там не капе, а на всичото отгоре ще трябва и да поработят. Явно нямат читави HR-и. Патрулните също май не търсят удовлетворение, вместо да ги има (не са малко) по кварталите , и да сме спокойни, те се скатават като мишки кой знае къде.
На времето , когато бях тинейджър и ходех по дискотеки изядох як пердах пред една от тях. Няколко стотин метра по-надолу приятел видял полицаи , казал им "Там бият едно момче". Знаеш ли какъв е бил отговора? Казали са му: "Ами ние тука сме разпределени , не можем да отидем". Няколко стотин метра.
Има читави полицаи , далеч съм от мисълта , че всички са леш, но мнението на хората за полицията е предимно негативно (или поне такива са моите наблюдения) и то не е формирано току така. Явно като цяло състемата не работи, или поне не работи за "простосмъртните".
@ Колега embi4a , стискам ти ръката за мнението което си написал. Аз също пари на катаджия не съм давал , няма и да дам.
Карам по правилата, жена ми си слага колан на задната седалка и за 9 години книжка имам само два акта - единия 2 месеца след като взех книжка от недоглеждане и втория преди година за минаване на червено , за което аз съм си виновен. Увлякох се по предния , който пуснах да се престрои , понеже все са тарикати и не им се чака. Викат "Да почерпиш". Казах им дословно "Не ми губете времето, пишете акта, ще си го платя" , и си го платих , като пич!