Скоростна кутия за Polo АЕF 98-ма
Re: Скоростна кутия за Polo АЕF 98-ма
колеги днес сутринта закарах колата на маистора, до обед беше намерил СК за 250лв. и до вечерта я монтира- за 150лв+20лв за масло. ПОЛОто сега си е като преди аварията, нищо различно в отношението скорост / обороти. надявам се тази СК да се окаже читава,защото все пак е втора употреба. благодаря за отговорите ви и желанието за помощ. ако има нещо ново ще пиша пак.
- danceboy
- Автомобил:
- Двигател:
lisko98 написа:колеги днес сутринта закарах колата на маистора, до обед беше намерил СК за 250лв. и до вечерта я монтира- за 150лв+20лв за масло. ПОЛОто сега си е като преди аварията, нищо различно в отношението скорост / обороти. надявам се тази СК да се окаже читава,защото все пак е втора употреба. благодаря за отговорите ви и желанието за помощ. ако има нещо ново ще пиша пак.
братле каква СК си сложил и дай едно телефонче за връзка с теб ако е Дизел
- danceboy
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги
искам да ви се похваля,че онзи ден си оправих половера... и съм много щастлив.След 4 месечно търсене на скоростната кутия най-накрая я открих в Дупница в една автокъща...Тъкмо се бях решил да я пускам за продаване на части,но по-добреи,че не го направих иначе щях много да съжалявам...На тези дето още търсят скоростни кутии мога да им кажа само да не се отказват и че ще намерят...
искам да ви се похваля,че онзи ден си оправих половера... и съм много щастлив.След 4 месечно търсене на скоростната кутия най-накрая я открих в Дупница в една автокъща...Тъкмо се бях решил да я пускам за продаване на части,но по-добреи,че не го направих иначе щях много да съжалявам...На тези дето още търсят скоростни кутии мога да им кажа само да не се отказват и че ще намерят...
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:

-
- Автомобил:
- Двигател:
lisko98 написа:колеги днес сутринта закарах колата на маистора, до обед беше намерил СК за 250лв. и до вечерта я монтира- за 150лв+20лв за масло. ПОЛОто сега си е като преди аварията, нищо различно в отношението скорост / обороти. надявам се тази СК да се окаже читава,защото все пак е втора употреба. благодаря за отговорите ви и желанието за помощ. ако има нещо ново ще пиша пак.
Колега моето поло е АЕФ -99 скоростната кутия е DCH от скоро време чувам шум на 5-та скорост като виене ,прави го само когато подавам газ инече отпусна ли педала го няма .Какво може да е ,нямам проблеми със вкслючванеу на скорсти и с вървене ,ама да не е пред рухване.проверих маслото и долях половин литър още преди време.Благодаря за мнение
Оказа се, че все пак има проблем,със скоростната кутия(нали е II-употреба).Включва перфектно, но има шум на нулева скорост(прилича на лагер), когато натисна съеденителя шума изчезва.Никакъв друг шум няма на някоя от др. скорости.Ходих при майстори (колкото майстори, толкова мнения).Било от лагера на вала на 5-та скорост; или от вилката и муфата пак на 5-та; и др. подобни мнения.Никой обаче не се нае да каже точно от какво е, а винаги намесват 5-та щото както разбрах,достапа до нея е най лесен.За първичния вал не искат и да чуят,защото трябва да се свали СК и да се разглоби, а е по лесно да ти обяснат "Скоростите са заминали ще ти вземем едни втора употреба" (свалят старите слагат "новите" и ти взимат парите).Колега STIVENJ до колкото подразбирам вече, тая 5-та е слабо място на наще VW Polo.Ходи да ти я оправят(мисля че няма да ти свалят СК, оправя се на място, ако е тоя прослувут лагер).По точно не е лагера а неговото уплатнение, може би и за това нямаш масло в кутията.Но ако ти кажат смяна на СК , не барзай, а ходи при др. майстори. УСПЕХ.
това че вие нещо на нулева скорост не е проблем.Минал съм около 200 000 с тоз шум.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
На тия скоростни кутии това им е проблема, че ако протече масло лагера на 5-та предавка остава без мазане и от там приключение... За да нямате проблеми просто профилактирайте си я като сменяте масло гледайте и нивото в СК и за евентуални течове 

аз сринах дефр. Купих си СК за 250лв.Знам още една.Искам да ви кажа, че на ГОЛФ 3 СК есъщата,на СЕАТ е същата.Става вапрос за ПОЛО 1,4 БЕНЗИН.Ако вашата е с жила,трябва датърсите такава ,но таз с жилата става за таз с щангите.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
kangi написа:аз сринах дефр. Купих си СК за 250лв.Знам още една.Искам да ви кажа, че на ГОЛФ 3 СК есъщата,на СЕАТ е същата.Става вапрос за ПОЛО 1,4 БЕНЗИН.Ако вашата е с жила,трябва датърсите такава ,но таз с жилата става за таз с щангите.
В заглавието пише АЕФ това е 1.9 дизел

- moni_barca
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,най-дбрият вариант е да свали старата и с нея в някоя морга!Аз чупих два пъти за 3 години!Последната я взех от Италянеца в Овча Купел!Цена-много относително от 200 до 350 

- mishle84
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой го интерисува докарах една такава от Германия.Кода на кутичта е EQX а мотора е АЕФ.1.9 Д със жило е кутията.0878130434 или 0884619966 Митко
- mishle84
- Автомобил:
- Двигател:
mishle84 написа:Ако някой го интерисува докарах една такава от Германия.Кода на кутичта е EQX а мотора е АЕФ.1.9 Д със жило е кутията.0878130434 или 0884619966 Митко
Снимки мога да приложа ако някой се интерисува...
- mishle84
- Автомобил:
- Двигател:

Последна промяна от Pichaga на Пон 07 дек 2009 20:26, променено общо 1 път.
Причина: спри се!!!!
Причина: спри се!!!!
според мен кутите на тези половери няма само ако е бензин и дисел номерата са според сериния номер на кутията както при двигатвлитв аеф 123456 и аеф 135790 примерно ас имам кутия ако те интересува напражо званни ж жеаца се намира 0899730308
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”