Моето зелено бижу ( Русе )

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
KamenT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Моето зелено бижу!

Мнениеот KamenT » Чет 29 окт 2009 20:16

Хм .. почти ме отказахте ... ама по тая логика и задната камеря не трябва да я има... а самия парктроник се връзва директно към предния екран. Единственото което ще издава присъствието му, са 4-те кръгчета отзад ... Отчитането става на екрана върху изображението от задната камера.

Потребителски аватар
esto
Автомобил: caddy ecofuel
Двигател: BSX

Мнениеот esto » Чет 29 окт 2009 21:03

парктроника не е селения,а удобство дори за опитния шофер и не мисля,че ще загрозят колата 4 датчика които могат и да се боядисват и няма да се набиват на очи,ако се монтират на боядисаната част.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 29 окт 2009 21:30

вземете си затъмнете стъклата и попаркирайте нощем близо до бордюр странично между две спряли коли и тогава ще си говорим селяния ли е или удобсвто парктроника

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Чет 29 окт 2009 21:35

От една страна аз лично съм против парктроника! На каквато и да е кола! Казвам го от лична гледна точка на опитен шофьор (въпреки че съм само на 26 смея да твърдя че съм опитен "дривер" :) ) Защото както съм свикнал (за толкова километри градско каране) да паркирам... парктроника само ще ми пречи! Паркирал съм кола с парктроник... еми не ми е удобен, лично на мен!

От друга страна... ако шофьора не е чак толкова "опитен" (имам предвид за минимално време да се съобрази с габаритите на колата, маневреността й и още куп допълнителни малки детайли от "шофьорлъка") и мисли че ще му е по-лесно с такова устройство в колата, значи че ще му е полезно!

Като цяло мисля че персоната която управлява автомобила трябва да реши дали има нужда от парктроник! :) Как ще изглежда вече е друг въпрос по който не се наемам да давам мнение :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 29 окт 2009 23:00

Peteff написа:вземете си затъмнете стъклата и попаркирайте нощем близо до бордюр странично между две спряли коли и тогава ще си говорим селяния ли е или удобсвто парктроника

Аз пък например не виждам смисъл от затъмняване на стъклата освен заводското такова. Тонирането е напълно достатъчно. Моите задни врати ги затъмних единствено и само щото колата ми не е с тонирани стъкла, но полека-лека това го коригирам и се надявам да стане цялата с тонирани прозорци. Аз лично тези прясно боядисани брони не бих ги надупчил за нищо на света, по-скоро бих помолил някой да ме научи как да паркирам без парктроник, ако толкоз ми е зор паркирането и маневрирането. :beer

Потребителски аватар
EliPavlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EliPavlova » Чет 29 окт 2009 23:12

Както вече споделих - приятелят ми ми направи подарък - изненада с въпросното устройство. Това в никакъв случай не означава, че имам проблем с паркирането. Аз лично, също не бих искала да надупча броните, особенно след всичките усилия положени по тях. От друга страна, ако не го сложа, може да го засегна, което ме поставя в малко глупава ситуация :oops: . Ще решим последно в събота сутринта, а какво ще е решението - всички ще видим в събота вечер :wink:

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Чет 29 окт 2009 23:31

EliPavlova написа:Както вече споделих - приятелят ми ми направи подарък - изненада с въпросното устройство. Това в никакъв случай не означава, че имам проблем с паркирането. Аз лично, също не бих искала да надупча броните, особенно след всичките усилия положени по тях. От друга страна, ако не го сложа, може да го засегна, което ме поставя в малко глупава ситуация :oops: . Ще решим последно в събота сутринта, а какво ще е решението - всички ще видим в събота вечер :wink:

С риск да ми се разсърдиш ще ти дам 1 съвет - Сложи го все пак това си е екстра :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 30 окт 2009 0:10

Един съвет - преди да слагате парктроника, проверете на какво минимално разстояние дава сигнал за спиране. Ако е 30 и повече, смисълът му се губи, поне от софийска гледна точка. А напоследък и в Русе по центъра трудно се намират места, та не знам, това е важна особеност. Иначе не мисля, че толкова ще загрози, зависи как е направено.

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пет 30 окт 2009 5:27

ако го направите на броянта на цветната част кадето сте боядисали и ги вкарате така ,че да не си личиат да испъкват, и ако може да ги боядисате същия цвят и не пречи на датчика да отчита, и видимо да няма парктроник на външен вид, слагай ги :)
карал съм коли с парктроник и да ви кажа честно тва яко пила а има доста още място и никога не съм се съобразявал с него ,само дето ми надува главата :(

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пет 30 окт 2009 12:02

Не мисля, че това ти решение би разсърдило приятеля ти, не сте на 15 години, би трябвало да те разбере :wink: Освен това ще остане за него mhihi

Потребителски аватар
EliPavlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EliPavlova » Пет 30 окт 2009 12:10

FreeSoul написа:Не мисля, че това ти решение би разсърдило приятеля ти, не сте на 15 години, би трябвало да те разбере :wink: Освен това ще остане за него mhihi

Вярно не сме на по 15 годинки, но пък за момента той е пешеходец. Мисля, че за сега ще се въздържа от поставянето на парктроник. Ако ми се наложи да оправям броня 2-3 пъти, може би тогава ще се замисля за такива "екстри". :wink:

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пет 30 окт 2009 12:36

Не разбирам защо не я сложиш на черната част от бронята, няма да се личи . по ниско ще е и ще хваща по добре, според мен. Важното е да е удобно пък и мен си ми харесва как стоят дантиците за парктроника придават един такъв луксозен вид :beer

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 30 окт 2009 13:33

EliPavlova написа:
FreeSoul написа:Не мисля, че това ти решение би разсърдило приятеля ти, не сте на 15 години, би трябвало да те разбере :wink: Освен това ще остане за него mhihi

Вярно не сме на по 15 годинки, но пък за момента той е пешеходец. Мисля, че за сега ще се въздържа от поставянето на парктроник. Ако ми се наложи да оправям броня 2-3 пъти, може би тогава ще се замисля за такива "екстри". :wink:

Правилно решение, :да: задръж топаката.

Потребителски аватар
rossko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rossko » Пет 30 окт 2009 20:08

radi_nrj написа:Сензорите ще отидат върху черната част от бронята така, че няма да са толкова набиващи се на очи.

Ето как изглеждат на черната част на бронята
Изображение
Изображение
Дано съм бил полезен на колежката

Потребителски аватар
KamenT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KamenT » Пет 30 окт 2009 20:26

Mмм ... не, броните са тези: