Здравейте отново!
Да споделя за прогреса на сервизиране. Смених всички флуиди по колата. Спирачките са ок, фаровете са настроени. Остава ангренажния ремък(което е и най-серизното) и гарнитурата на капака на клапаните. Бих искал да попитам дали цените, които ми казаха в сервиза на VW са сравнително поносими или са

. Ето ги и тях:
Ангренажен комплект - 387лв.
Водна помпа - 179лв.(връщаш старата, получаваш рециклирана) или 318лв.(нова, задържаш си старата). Тук въпроса ми е може ли да спестя смяната на водната помпа и да си остана със старата, при това няма да има гаранцията за помпата, а гаранцията по принцип е 120000км или две години общо за целия ремонт (при положение, че едва ли ще мина повече от 30000км за две години).
Канален ремък - 46лв.
Обтяжна ролка - 203лв.(защо не е включена в компекта по-горе)
Ремък компресор - 41лв.
Ремък водна помпа - 26лв.
Гарнитура капак клапани - 54лв.
Труд включ. смяна на гарнитурата - 120лв.(тук цената според мен е ОК, защото си е доста разглобяване и доста ремъци).
Това са цените на фирмения сервиз.
Ако ползвам сервиза в които ми сменяха консумативите, труда ми е по-скъп - около 150-200лв., но всичко останало е в пъти по-евтино, като пак говорим за ремъци Гейтс и ролки ИНА. Веднага бих избрал този сервиз, защото изглеждат сериозни, но ме притеснява, че смяната е тежка поради факта, че се разглобява цялата предница на колата.
Колеги, какво ще посъветвате новобранеца?