! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
nevenrapof
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот nevenrapof » Сря 28 окт 2009 0:16

няма такива емотикони за да ти кажа за какво още са,може би това само че не с пръчката :beat_butt2 :))

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 28 окт 2009 13:58

Значи ей сегинка. Отивам на работа, дъъълъг баир, аз работя по средата, от лявата страна на пътя ми е работата. Баира почва със светофар в ниското. Тръгвам на зелено, карам между 40-50 някъде, няма смисъл да се засилвам, и без туй ще спирам след има няма 250-300 м. от светофара. Гледам зад мене кара Fiat Tipo, блиѕо до мене кара. Наближавам да завивам и давам мигач и даже тъкмо завъртам волана. Добре, че погледнах в огледалото. Онзи с фиата се изсилил да ме изпреварва разбираш ли, няма мигач, няма нищо, скочих на спирачките, волана в десно..... Онзи само ме изгледа като мина. Идеше ми да го подгоня да го видя де щеше да избяга с тоя Фиат, ама се сдържах, к'ва полза и да го пребия. Да ходи сега да разпрaвя как е резнал едно 525D по един баир. За мене това поведение на пътя, карането без съответната сигнализация, има само една дума и тя е кретенизъм. Темата е за ИДИОТИ, ама аз бих казал кретени, които съвсем умишлено карат по този начин, правят няк'ви маневри и само те си знаят, за тях закони и правила, не важат. Силно се надявам в този форум, който няма нужда да казвам, но ще го кажа, уважавам, да няма подобни индивиди, ама и силно се съмнявам, от друга страна. Поздрави на всички.

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Съб 31 окт 2009 3:39

Искам да задам един много интересен въпрос. ( двама катаджий ми отговарят по два различни начина ). Карам по магистрала с две ленти ( и аварийна ест.) В нарушение ли съм ако: В лява лена се движи кола със скорост от 90км/час , аз съм в дясна лена и се движа със скорост 110км/час и го изпреваря. Без манерври , просто разминаване. Абсурда е , че единия ми каза - в нарушение си ,нямаш право да го изпревариш от дясно ( е какво , да седя до него на 90 ... ?! ). Други ми отговри че не съм в нарушение със сигурност.

БТВ преди има няма 30-40 минути на Цариградско на моста ( над кръговото на 4ти) , карам със 80 ( при ограничение 80 ) , зад мене се лепва Шкода октавия , бяла , не премигна , нищо , изведнъж рязко в най дясна лента и газ , размина се 2-3 см от страничното ми огледало. След това като се върна в лява лента не знам как не се ударихме , адското засичане. За части от секундата видях Св. Петър на задната седалка. Момчетата, които бяха с мене много държаха да го настигнем ...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 31 окт 2009 8:34

DarkOneBg написа:Искам да задам един много интересен въпрос. ( двама катаджий ми отговарят по два различни начина ). Карам по магистрала с две ленти ( и аварийна ест.) В нарушение ли съм ако: В лява лена се движи кола със скорост от 90км/час , аз съм в дясна лена и се движа със скорост 110км/час и го изпреваря. Без манерври , просто разминаване. Абсурда е , че единия ми каза - в нарушение си ,нямаш право да го изпревариш от дясно ( е какво , да седя до него на 90 ... ?! ). Други ми отговри че не съм в нарушение със сигурност.

БТВ преди има няма 30-40 минути на Цариградско на моста ( над кръговото на 4ти) , карам със 80 ( при ограничение 80 ) , зад мене се лепва Шкода октавия , бяла , не премигна , нищо , изведнъж рязко в най дясна лента и газ , размина се 2-3 см от страничното ми огледало. След това като се върна в лява лента не знам как не се ударихме , адското засичане. За части от секундата видях Св. Петър на задната седалка. Момчетата, които бяха с мене много държаха да го настигнем ...
Отиди на страница 25 в тази тема:
viewtopic.php?f=60&t=57947&start=360
и прочети мнението на колегата Barboukov Публикувано на: Пет Авг 07, 2009 10:16 ;)

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 31 окт 2009 18:31

vasstop написа:
DarkOneBg написа:...
...

Т.е. излиза, че и двамата са в нарушение? Единият защото не се движи в най-дясната свободна лента на извънградски път с 2 ленти в едната посока, а другият щото го изпреварва от дясно (ако това се брой за изпреварване)?

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Нед 01 ное 2009 5:00

Колеги моля прочетете какво пише за изпреварването, подава се мигач, ходи се от една лента в друга. Това което описвате горе не е изпреварване. Учудвам се колко много хора не разбират/ не знаят това.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Нед 01 ное 2009 13:40

kossel написа:Колеги моля прочетете какво пише за изпреварването, подава се мигач, ходи се от една лента в друга. Това което описвате горе не е изпреварване. Учудвам се колко много хора не разбират/ не знаят това.

Толкова, колко въобще не знаят какво е това "мигач" и защо се използва.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 01 ное 2009 13:47

ALESYZ написа:
kossel написа:Колеги моля прочетете какво пише за изпреварването, подава се мигач, ходи се от една лента в друга. Това което описвате горе не е изпреварване. Учудвам се колко много хора не разбират/ не знаят това.

Ония ден чакам на Сфетофар, наредил съм се най-отпред, за да се движа направо, чакам си остават 5 секунди до зелена светлина. Гледам срещу мен някакъв дятка със "Жигули" (Нямам нищо против кой каква кола кара и кой е зад нея, само да спазва знаците) и така , светка зелена светлина потеглям си аз без да ритам педала на газ-та и този дятка срещу мен пуснал ляв мигач да завива и от един път ме засича!! И аз набивам спирачките и го гледам, Моля ти се от цялата си наглост ми показва с ръка че е пуснал мигач и според него това означава че трябва да го пусна да мине преди мен! Е пуснах го да мине но незнаех че като си дал мигач и правиш ляв завой си с предимство, сигорно ако пусна Аварийни светлини съм със специален режим на движение.
п.п Да пази госпот от Куковици по шосетата.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 01 ное 2009 19:35

хич ги няма повечето пенсионети с карането , ама какво да ги правим - от егн-то е :)аз не им се сърдя на такива. и ние ще идем на тяхната някой ден живот и здраве

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Вто 03 ное 2009 0:58

Еййй ще се напикая от простотията на тоя народ. Един колега си кара из малките улички по центъра и изведнъж някакъв чичка му се изрязва в насрещното демк влиза в забранена пряка и естествено не могат да се разминат и спират и двамата. Моя приятел излиза и му вика да се мръдне че е в насрещното а ония му отговаря: "Да ама аз влязох пръв" :talk: :screwy mhihi :bowdown :banghead: :063: Е просто нямам думи за подобна наглост и простотия

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Вто 03 ное 2009 17:18

ALESYZ написа:

Момчета , преди два дена същия казус който бях написал - карам в дясна лента до мене някакъв форд кара със 70 ( г/д толкова) аз съм в дясно карам с 90 ( ограничение 130 )минавам в ляво зад него , присветкам му да се дръпне никва реакция , 2ри , 3ти път , абс никва реакция. Минавам в дясно и карам зад него на разтояние 2-3 коли. Пича не ебава ( то се оказа че е Пич*а :D ). След 10тина минути изведнъж рязко намалява и почва да спира , разминавам я от дясно и се чудя какво прави тая в най лява лента ... ! Сигурно почна да кара с 50 най в ляво.

Същата ситуация се случва на един приятел , но той е бил за десен завой след 500-600 м. пак така намалява колата до него ( той я разминава , кво друго да прави )спират го и ошушкват 50 кинта за неправилно изпреварване ( май е имало и още нещо ). Независимо какво направиш онея могат да се заядът за неправилно изпреварване. Ходи обяснвай че си си карал се в дясно и че тоя до тебе е намалил по неясни причини. Интересно ми е що тоя който е бил в най лява лента не се е дръпнал. За него шо няма глоби. Той кво прай там ?!?! Малумна работа е ... това е доста недоизмислено

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 04 ное 2009 13:54

Какво може да се случи на една едно посочна улица . Като гледате в коя посока са спрени колите ще разберете какво не е на ред с тези Х-сове . За съжаление не се вижда, но около 20-тина абтомобила чакаха тея с BMW-тата да се сетят, че карат в насрещното. Толкова бяха настоятелни, че човека с белия бус се качи на тротоара за да ги пусне.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 04 ное 2009 14:32

radi_nrj написа:Какво може да се случи на една едно посочна улица

Това не е ли локалното покрай бизнес парка? Там редовно някой идиот кара в насрещното. Наскоро една вечер един даже ми присветваше насреща с неоправданата надежда, че ще се преместя, за да мине той.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Сря 04 ное 2009 17:22

Снощи към 1 вечерта си пъпля по Ломско с 40 на 4-та и насерща се задава един от групата "да свалим космическите кораби на земята" със светлинни атаки тип ксенон целещ гаргите и по едно време без мигач с ряз пресече релсите и тръгна към мен :shock Спрях, а онзи зави в пряката пред мен... :shock

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 05 ное 2009 10:44

maxpayne написа:
radi_nrj написа:Какво може да се случи на една едно посочна улица

Това не е ли локалното покрай бизнес парка? Там редовно някой идиот кара в насрещното. Наскоро една вечер един даже ми присветваше насреща с неоправданата надежда, че ще се преместя, за да мине той.

Точно там. Това отзад бежовото май X3 и го караше некаква нахакана лелка. Шофьора на транзита и казал, че е едниопосочно движрнието, а тя почна истерично да вика - Двупосочно е, двупосочно е! Неможах навреме да слеза за да снимам номерата иначе отиваха в БТВ "Аз репортера" и "Господари на ефира" и всякакви отворени медии, че може и на Полицията да ги пратя, но уви...

Върни се в “Пътеводител”