VW GOLF 4 проблем с антифриз G12
- vwghost
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
- Контакти:
VW GOLF 4 проблем с антифриз G12
Здравеите колеги,да ни е честит празника
.Днес паля колата и компа орева орталъка че нямам антифриз ,да съм спирал и да съм ходил да си чета ръководството на колата
,нагал тоя MFA
.Викам си аиде скъса някои маркуч (имам лоши спомени от старата кола
).Спирам отварям капака антифриза не е мръднал
.Двигателя студен ,паля пак след 1 минута пак същото и реших да пробвам да дам на късо буксата към датчика които стои на казанчето с антифриз.Паля и всичко е ок
.Махам късото поставям датчика и след минута пак ми се кара компа .Гася и пак паля и повече не се обади MFA-то
.Вземах един мултицет и в режим 100 Mом измерих в казанчето колко е съпротивлението на антифриза G12 -10 Mом отчете прибора.Въпроса ми е колко е нормалното съпротивление на този антифриз или проблема изобщо не е в него? Ще се радвам на всеки смислен отговор
.
- vwghost
- Контакти:
Dorian за съжаление не .Течноста за чистачките е пълна до горе .Проблема стана като 1 седмица не я карах и сега като я запалих и направи тоя номер
.В началото на годината ми сменяха антифриз ,ама като не съм ги видял с очите от къде да знам дали не е някои на 5 години и да си е променил своиствата
Цвета като го гледам е същия с които купих колата .А пък и надписа STOP беше толкова голям на MFA-то че не вярвам да е за чистачките.Между другото моита няма датчик за нивото на течноста на чистачките
Ето малко снимки.

- vwghost
- Контакти:
ifidik добра идея ,ще го направя.Dorian моита golf-ка
има само два кабела които влизат в казанчета за чистачките и те отиват в помпичката.
.Имаше един период от седмица и нещо когато беше нивото на нула и колата си мълчеше като .......
.Други идеи за моя проблем,има ли вариант както при смяна на маслото така и за антифриза ,да трябва да се занулява MFA-то .
Наи накрая ми остана свободно време да отстраня проблема .Свалих казанчето за антифриза и го промих с препарат и топла вода .След обстоен преглед забелязах че двата електрода са окислени и имат варовик.Почистих ги с малка пиличка ,до метален блясък.Смених и антифриза тъи като стария даваше 10 Мом ,а новия 100 Ком.Само да спомена че антифриза е сменян лятото и е възможно да са ми сипали менте .Проблема изчезна след направените процедури .
Наи накрая ми остана свободно време да отстраня проблема .Свалих казанчето за антифриза и го промих с препарат и топла вода .След обстоен преглед забелязах че двата електрода са окислени и имат варовик.Почистих ги с малка пиличка ,до метален блясък.Смених и антифриза тъи като стария даваше 10 Мом ,а новия 100 Ком.Само да спомена че антифриза е сменян лятото и е възможно да са ми сипали менте .Проблема изчезна след направените процедури .
Re: VW GOLF 4 проблем с антифриз G12
vwghost написа:Здравеите колеги,да ни е честит празника.Днес паля колата и компа орева орталъка че нямам антифриз ,да съм спирал и да съм ходил да си чета ръководството на колата
,нагал тоя MFA
.Двигателя студен ,паля пак след 1 минута пак същото и реших да пробвам да дам на късо буксата към датчика които стои на казанчето с антифриз.Паля и всичко е ок
.Махам късото поставям датчика и след минута пак ми се кара компа .Гася и пак паля и повече не се обади MFA-то
.Вземах един мултицет и в режим 100 Mом измерих в казанчето колко е съпротивлението на антифриза G12 -10 Mом отчете прибора.Въпроса ми е колко е нормалното съпротивление на този антифриз или проблема изобщо не е в него? Ще се радвам на всеки смислен отговор
.
Датчика и друго дано да не е дето си го мисля виж да не е спукала главата някой път е само малка дупка и с времето изведнъж ги смесва ВИЖ!Май е са мо дачик не сам екстрасенс

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Deroni написа:vwghost написа:Здравеите колеги,да ни е честит празника.Днес паля колата и компа орева орталъка че нямам антифриз ,да съм спирал и да съм ходил да си чета ръководството на колата
,нагал тоя MFA
.
Датчика и друго дано да не е дето си го мисля виж да не е спукала главата някой път е само малка дупка и с времето изведнъж ги смесва ВИЖ!Май е са мо дачик не сам екстрасенс
Темата е от година и кусур. Колегата е намерил решение И Е ПИСАНО В ТЕМАТА.......АМАН ВЕЧЕ като вземете така да ги ровите темите и да пишете, БЕЗ ДА ДОЧИТАТЕ

- Thriller
- Автомобил:
- Двигател:
И аз с мойто Ауди а3 като него карам 7-8 часа го имам същия проблем !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”