Как да си купя жилище в USA

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си купя жилище в USA

Мнениеот emdless4 » Вто 03 ное 2009 11:02

palikari написа:
Tyan написа:Aко имаш пари взимаш виза за щатите от раз ако ще да си еднорък, еднокрак ....с татуировка ... "Осама ис май бич" :)

То хубаво,.................,ако ме попитат.

Както написаха колегите - по-добре си едитни това мнение mhihi

Иначе консула - или по-точно служителите на гишетата - няма да те питат откъде имаш едикакво си, стига да го имаш, ако ме разбираш mhihi
Затова - най-сигурно - пусни си един трудов договор някъде, и си прехвърли едни 25,50 или 100 бона в сметка на твое име за срок от 6 месеца и след това кандидатстваш за виза. :banana

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Вто 03 ное 2009 11:08

emdless4 написа:
palikari написа:
Tyan написа:Aко имаш пари взимаш виза за щатите от раз ако ще да си еднорък, еднокрак ....с татуировка ... "Осама ис май бич" :)

То хубаво,.................,ако ме попитат.

Както написаха колегите - по-добре си едитни това мнение mhihi

Иначе консула - или по-точно служителите на гишетата - няма да те питат откъде имаш едикакво си, стига да го имаш, ако ме разбираш mhihi
Затова - най-сигурно - пусни си един трудов договор някъде, и си прехвърли едни 25,50 или 100 бона в сметка на твое име за срок от 6 месеца и след това кандидатстваш за виза. :banana[/quot

Това е добра идея,явно нещо такова трябва да направя,благодаря.

lolo_popo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lolo_popo » Вто 03 ное 2009 11:08

да уточня - харесъл съм си жилище в Чикаго, цената му е около 50000 долара за две спални, хол и кухня, такси за прехвърляне почти никакви.
годишен данък около 1 процент,
идеята ми е след една - две години това жилище няма да струва 50к а доста повече - това за мен е една добра инвестиция -
Ето за това ми трябва съвет - иначе аз лесно ще отида до Чикаго но колко време ще ми отнеме да се купи, прехвърли, и регистрира едно жилище - да не трябва да остана там много време - че престоя там е много пари
Всякаква информация ще ми е от полза

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 03 ное 2009 11:19

spam
Криза имало,ееейййй.
Ако прочетат братята американци как българчетата им се точат на евтините жилища,ще позеленеят от яд.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 03 ное 2009 15:32

lolo_popo

Зависи ... дефинирай Чикаго ....защото Чикаго има право да се нарича само центъра ... иначе с предградията от единия до другия край е два часа с влак и стига почти до Миуоки на север....и говоря за не бавен влак ...отделно за 50000 не мисля че е в някое особено хубаво предградие ..... а едвали е нужно да ти обяснявам... че нещо от което има много като него и не особено добри не е инвестиция :)

lolo_popo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lolo_popo » Вто 03 ное 2009 15:38

апартамента е в района на международното летище - от познати знам, че е добра инвестиция - просто искам помощ - мейл или тел. на човек живеещ там или имащ опит с такова нещо
Знам че мога да си наема адвокат който да ми води нещата

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 03 ное 2009 16:16

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Сря 04 ное 2009 20:04

как ще купиш жилище без да го видиш лично или поне някой на които имаш доверие да.тва тука да не е да купуваш гуми по еbay .гледа се квартала,сградата(тук почти всичко е дърво-кат пръднеш и те чуват през 3 къщи:-) ) има и не само такси на година ами и месечни(за градинар,сняг зимата,чистачка.подръжка.вода.газ) само си хвърлиш парите.адвокат ще наемаш :-) :-) :-) :-) .купи си апартамент в софия .не се вкарваи в филми

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 05 ное 2009 5:17

landwarrior написа:.......................

поне му казваш истината като живеещ в Чикаго, подкрепям мнението ти :да:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 05 ное 2009 8:29

R@do написа:Нищо освен кинти не се иска, но собственосттаняма да те направи гражданин.

Всъщност ще го направи, ако е над 500 хил долара.
Покрай кризата законо-съставящите органи взеха решение за даване на щатско гражданство
ако се инвестира в страната. 8)
Това е възможно най-най лесния начин да станеш Щатски гражданин, дори по-лесно и от diversity лотарията,
само пари се искат. :P

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 05 ное 2009 8:32

lolo_popo написа:да уточня - харесъл съм си жилище в Чикаго, цената му е около 50000 долара за две спални, хол и кухня, такси за прехвърляне почти никакви.
годишен данък около 1 процент,
идеята ми е след една - две години това жилище няма да струва 50к а доста повече - това за мен е една добра инвестиция -
Ето за това ми трябва съвет - иначе аз лесно ще отида до Чикаго но колко време ще ми отнеме да се купи, прехвърли, и регистрира едно жилище - да не трябва да остана там много време - че престоя там е много пари
Всякаква информация ще ми е от полза

Хм, много евтино било в Чикаго, чак почвам да се съмнявам дали не е в някакво гето или квартал с висока престъпност.....
Аз ако съм на твое място няма да правя подобни експерименти, още повече без да си живял там, да познаваш квартала и да видиш това което купуваш, или поне да имаш много много надеждни и вярни приятели които да го видят.
А за цената просто не мога да коментирам колко евтино ми се вижда, сравнение с цените в Калифорния, Сан Франциско, Лос Анджелис,
тук най-евтините къщи са по 500-600хил долара, а това за някой може да са малко, но на мен ми се виждат доста пари.

lolo_popo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lolo_popo » Чет 05 ное 2009 10:26

сега - да уточня
естествено че няма да взема жилище само по снимка, след кратко проучване установих че туристически визи не се издават толкова трудно, ще си направя една разходка до Америка заедно с жената, ще огледам малко забележителности и между другото може и да направя няколко огледа на апартаменти
При цена от 50000 долара в хубав район - все си мисля че е добра инвестиция - цената на такова жилище преди три години е било над 100000 долара - вие си правете изводите след време колко ще струва .
Все си мисля че някой брокер ще ес навие срещу определена месечна сума да го отдава под наем и да следи за разходите|и тук я има тази услуга|.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 05 ное 2009 11:48

А как ще пренесеш толкова пари до там???
Знаеш ли колко ще ти вземат за банков превод на такава сума???
Знаеш ли че комисионната на агенцията за сделката достига и до 10 процента???
Само пътни разходи за билети имаш около 1000 евро грубо,ами там ти трябва рентакар или някой гайд да се занимава с тебе да те разкарва насам натам,а това пак е пари.
За инвестиция от порядъка на 50К в страна където като гледам никога не си бил и не ти е ясно нищо,и имайки впредвид че ще похарчиш поне 20 процента от тая сума за допълнителни разходи е силно оптимистично и безпочвено да се мисли.
Ако имаш парите които колегите живеещи в УСА споменават за едно добро жилище-500К,тогава че ще дадеш още 10-15К не е болка за умиране,ама в твоя случай си е май чист хазарт.
че то по-добре за тея пари след нова година се разкарай до Германия и вкарай някоя мощна търсена кола,я М3,я Р32 и я препродай в БГ,сигурен съм че ще имаш доста по-голям успех.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 05 ное 2009 12:22

jordanpar написа:А как ще пренесеш толкова пари до там???

Тук аз мога да помогна mhihi

Последна промяна от Pichaga на Чет 05 ное 2009 15:06, променено общо 1 път.
Причина: спамче а

lolo_popo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lolo_popo » Чет 05 ное 2009 12:55

Тук аз мога да помогна

в смисъл

Върни се в “ОФФ-Топик - други”