Въпрос за лаМпичката за подгрева

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bobo_2002
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за лаМпичката за подгрева

Мнениеот bobo_2002 » Сря 28 окт 2009 11:49

колеги смених си стоп машинката и ланпичката изгасна благодаря за съвета

boce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boce » Нед 01 ное 2009 19:56

Здравейте,преди седмица си купих Пасат 1.9тди 115коня 99г и забелязах,че освен сутрин когато колата е студена и лампичката за подгряване изгасва много бързо за около 1-2сек.,на едно задръстване на околовръстното ,на което стоях около 30мин.започна въпросната лампичка да мига,и като изфорсирах мотора тя изгасна.И моят проблем ли е със свещите както при колегата???

Emo74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo74 » Вто 03 ное 2009 20:22

колега и аз имах същия проблем премигваше но си смених свещите и повече не я виждам значи е от тях

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 03 ное 2009 22:59

Аз карах до днес с 4 изгорели свещи :shock лятото нямах проблем по обесними причини, сега ги смених !
Значи лампата за подгрева си гаснеше за около 2 сек. когато бях с изгорелите и никога не е мигала !
така че съм сигурен че няма никъква индекация при изгоряла свещ(и) !
Тази лампичка обаче има комбинирано предназначение ,освен за подгрев ,чрез мигане индекира проблем (доста широко понятие) при някой модул!

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 04 ное 2009 12:33

achodemo написа:Аз карах до днес с 4 изгорели свещи :shock лятото нямах проблем по обесними причини, сега ги смених !
Значи лампата за подгрева си гаснеше за около 2 сек. когато бях с изгорелите и никога не е мигала !
така че съм сигурен че няма никъква индекация при изгоряла свещ(и) !
Тази лампичка обаче има комбинирано предназначение ,освен за подгрев ,чрез мигане индекира проблем (доста широко понятие) при някой модул!

и аз това казвам че няма начин лампата да светне за изгорели свещи освен ако не е стар дизел мерцедес както се разбра или от по-по-новите дето релето било електронно само при тях като изгори свещ може да покаже.А за наще коли няма такава опция все пак проверката на свещите е задължителна при при така нареченото ППАЗ (Проверка и Подготовка на Автомобила за Зимата)който го прави де mhihi mhihi .

Emo74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo74 » Сря 04 ное 2009 20:54

да може и е тъка но не при модел пасат 99г.1.9 тди
индикира при пасат 5.5 2003г. 2.5куб. тди да при него означава че има проблем в системата и се оказа стоп машинка но за по горния модел който карам всеки ден се оказа 2 изгорели нагревателни свещи .След като ги смених вече я виждам само сутрин при 1 подгряване да свети за повече време и после нормално при подаване на контакт

Върни се в “Дизелови агрегати”